Skip to Content

10 toffe beroepen in Europa-Park – een bijzonder lijstje

Als ik in een pretpark rondloop, denk ik vaak: ‘Hier zou ik wel willen werken!’ Die fijne sfeer, attracties bedienen of in de horeca. Elke dag vrolijke mensen. Maar in een pretpark zijn er vaak nog veel meer beroepen. Tijdens mijn bezoek aan Europa-Park sprak ik de Nederlandse vertegenwoordiger van Europa-Park, en zo kwamen deze 10 toffe beroepen in Europa-Park ter sprake. Lees mee, en laat jezelf verbazen!

10 toffe beroepen in Europa-Park
Medewerkers van een theatershow (foto via Europa-Park)

Hoe kwamen we op het onderwerp van 10 toffe beroepen in Europa-Park?

Tja… de aanleiding voor een gesprek over dit onderwerp was wat minder leuk. We zijn dit jaar op persreis naar Europa-Park geweest. Een ontzettend toffe ervaring! Drie dagen lang hebben we het park mogen ontdekken, het Camp Resort, Rulantica én de fijne restaurants.
Op onze eerste avond waren we uitgenodigd voor een buffet, samen met alle andere pers die op de trip meeging. Tijdens het eten kreeg onze dochter het na het eten van een walnoot ontzettend benauwd, ze kreeg een piepende ademhaling en hele schorre stem. Ze raakte daar ook flink van in paniek. Wij schoten als ouders natuurlijk ook in de stress: was het nodig om naar de huisarts te gaan, en hoe konden we daar zo snel mogelijk komen?

De Nederlandse vertegenwoordiger van Europa-Park was er dit etentje ook bij, dus we hebben hem gevraagd hoe we dit het beste aan konden pakken. Hij vertelde ons dat er ook 24 uur per dag medische dienst aanwezig is op het pretpark. Zij werden dus onmiddellijk ingeschakeld.

De medische dienst van Europa-Park

En binnen 10 minuten stonden er 2 dames van de medische dienst in het restaurant. Razendsnel! Onze dochter was inmiddels door de manager van het restaurant geholpen, die ons mee naar buiten had genomen op een rustig binnenplaatsje, zodat ze daar wat frisse lucht kon krijgen.
Daar werd ze compleet onderzocht, haar zuurstofgehalte werd gecheckt, haar bloeddruk en hartslag werd in de gaten gehouden. Deze waren gelukkig helemaal in orde, maar ze was nog steeds ontzettend benauwd en begon ook enorm te hoesten. Het leek inderdaad een allergische reactie, maar dat kan natuurlijk alleen door een huisarts vastgesteld worden (we hebben komende week dus ook meteen een afspraak gepland). Daarom hebben ze haar antihistamine gegeven. Na het invullen van de benodigde formulieren, wat bemoedigende woorden voor mijn dochter én een lekkere lolly was ze een stuk meer gekalmeerd. En daarna werd ze voor een ijsje naar binnen gestuurd!

Ontzettend dankbaar

Ik ben echt zo ontzettend dankbaar! Wat is mijn dochter snel en adequaat geholpen. Echt alle medewerkers die betrokken waren (de medische dienst, maar ook de vertegenwoordiger én de restaurantmanager), waren lief, behulpzaam en ontzettend vriendelijk. En daarnaast ook nog eens heel bekwaam. Toen we te horen kregen dat de medische dienst 24 uur per dag aanwezig is, gaf dat ons ook een heel gerust gevoel voor de nacht. Mocht ze toch nog klachten krijgen, dan was er altijd iemand in de buurt! Toen we later naar buiten gingen, viel ons op dat er zelfs een eigen Europa-Park ambulance voor de deur stond. Later die week sprak ik de Nederlandse vertegenwoordiger, en ik gaf aan verbaasd te zijn te horen dat deze medewerkers in dienst waren. Hij vertelde dat er nog meer bijzondere beroepen zijn in Europa-Park. Zo kwamen we op dit lijstje van 10 toffe beroepen in Europa-Park. Dit lijstje is al weleens eerder gedeeld in een nieuwsbrief van Europa-Park, maar na mijn verhaal wil ik jullie dit lijstje niet onthouden. Er zijn zoveel toffe beroepen daar!

patissier
Een patissier in Europa-Park (Foto via Europa-Park)

Laat jezelf verbazen: 10 toffe beroepen in Europa-Park

Bij beroepen in een pretpark denk je al snel aan kaartjes controleren, attracties bedienen of een functie in onderhoud, schoonmaak of horeca. Maar je kunt ook deze 10 toffe beroepen in Europa-Park vinden!

  1. Ooievaarverzorger: Europa-Park ligt in het Zwarte Woud aan de rand van de Elzas. Deze Franse buurregio staat bekend om de vele ooievaars. Jaarlijks steken ook enkele paren de Rijn over en nestelen bij Europa-Park. Bezoekers vinden de nesten op hotel “Bell Rock”, hotel “Santa Isabel” en in het Ierse themagebied. Een van de medewerkers is verantwoordelijk voor het bijhouden van de nesten.
  2. Imker: Europa-Park hecht veel waarde aan het behoud van de natuur. In het attractiepark en bij het waterpark Rulantica staan duizenden bomen, struiken en bloemen. Ook zijn er insectenhotels, waaronder een groot bijenpaviljoen waar meer dan 400.000 bijen honing maken. Een imker houdt ze in de gaten. De honing wordt in het nieuwste themahotel “Krønasår” bij het ontbijt geserveerd.
  3. Bakker: In het Franse themagebied vinden bezoekers een heuse warme bakker. Bezoekers kunnen hier terecht voor heerlijke koeken, belegde broodjes en hele broden. De bakker bakt deze ’s ochtends in alle vroegte: het ruikt in het winkeltje dan ook de hele dag naar vers gebakken brood.
  4. Slager: In Europa-Park zijn talloze restaurants die onder andere vleesgerechten serveren, passend bij het themagebied waarin zij gevestigd zijn. Het vlees wordt verwerkt in de eigen slagerij van Europa-Park.
  5. Patissier: In het park is veel meer te krijgen dan alleen fast food. In de themagebieden vinden bezoekers tal van typische lekkernijen. Maar één ding kunnen bezoekers op heel veel plekken in het park en in de hotels vinden: kuchen (gebak). Vers en uit eigen bakkerij.
ooievaar
De ooievaars in Europa-Park hebben hun eigen verzorger. (Foto via Europa-Park)

Nog meer bijzondere beroepen in Europa-Park

En het lijstje gaat nog even door….

  1. Iconenschilder: In Europa-Park zijn Europese landen tot in het kleinste detail nagebouwd in 16 verschillende themagebieden. In het Russische themagebied vinden bezoekers kleine vakwerkhuisjes waarin ambachtslieden uit Rusland aan het werk zijn. Bezoekers mogen hier gerust even binnenlopen. Zij zien dan ambachtslieden aan het werk zoals een iconenschilder, een glasblazer en een houtsnijder.
  2. Kostuumnaaister: Europa-Park biedt naast attracties ook veel shows en evenementen. Elke dag kunnen bezoekers genieten van wervelende shows (23 uur per dag) die verzorgd worden door meer dan 350 internationale artiesten. Daar zijn heel wat bijzondere kostuums voor nodig. Deze worden met liefde gemaakt door gedreven naaisters in een eigen atelier.
  3. Bloemschikker: In de restaurants en hotels en op de evenementenlocaties van Europa-Park zijn dagelijks vele boeketten en bloemstukken nodig. Voor decoratie en om mensen een fijn en vrolijk gevoel te geven. De medewerkers van de eigen tuindienst en boomkwekerij zorgen ervoor dat er elke dag verse en bijzondere bloemen beschikbaar zijn en zij schikken deze ook zelf tot de mooiste creaties.
  4. Geestelijk verzorger: Europa-Park heeft predikanten in dienst; een pastor en een diaken. Zij zegenen elk nieuw seizoen maar ook elke nieuwe attractie en organiseren diensten en evenementen. Medewerkers en gasten kunnen een beroep op hen doen, bijvoorbeeld voor een bruiloft of gewoon voor een verrassend gesprek. Europa-Park heeft drie kapelletjes. Dit zijn niet alleen trouwlocaties, maar ook plekken waar mensen tot rust kunnen komen, al dan niet met ondersteuning van de pastor of diaken.
  5. Gezondheidsmanager: Een gezonde onderneming heeft gezonde medewerkers nodig. Voor hen zijn er speciale menu’s in het personeelsrestaurant, gezondheidscursussen en sportadviezen. De gezondheidsmanager zorgt daarvoor.

Dit waren onze 10 toffe beroepen in Europa-Park.

Lijkt het jou tof om in een pretpark te werken? En welk beroep zou je dan graag willen uitvoeren?

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.