Heroes made in Asia 2023, een beurs voor de liefhebber

Al jaren staat een bezoekje aan Comic Con op mijn bucketlist. De nerd in mij vind alles wat daar te vinden is heerlijk. Films, boeken, merchandise, en alles wat leeft vanuit die verhalen. Tot op heden is het er helaas nog niet van gekomen. Wel kreeg ik een uitnodiging om met mijn gezin naar Heroes made in Asia 2023 te komen. Dit is het kleinere broertje of zusje van Comic Con, en dan specifiek gericht op Asia. We trokken eropuit met zijn 4 om ons in deze wereld onder te dompelen!

Heroes made in Asia 2023 gorinchem

Wat is Heroes made in Asia 2023?

Heroes Made in Asia is dé ontmoetingsplaats waar fans hun passie voor de Aziatische popcultuur met elkaar kunnen delen. Denk aan dingen zoals manga, anime, de Aziatische keuken, cosplay en gaming. Bezoek de andere kant van de wereld voor één dag of weekend en waan je in de wereld van de Aziatische popcultuur. Heroes made in Asia 2023 vind plaats in een weekend en je kan dus voor 1 dag kiezen of voor twee.

Heroes Made in Asia 2023 vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem. Ook is er een app te downloaden met alle informatie. Het is leuk voor nieuwkomers en voor fans. Het is geschikt voor elke leeftijd. De locatie is overigens goed bereikbaar met auto en ov. Vanaf het station in Gorinchem rijden gratis pendelbussen heen en weer. Op de locatie is een garderobe aanwezig en een verkleedruimte voor als je nog je cosplay outfit daar moet aantrekken. Het is een terugkerend event dus je kan er elk jaar naar uitkijken.

Heroes made in Asia 2023 eventhal gorinchem

De beurs bezoeken als fan

Wat mij direct opviel was de liefde voor Heroes made in Asia 2023. Zoveel mensen waren prachtig verkleed. Mijn dochters keken hun ogen uit want daar liepen toch echt Peach, Daisy, Rosalina, Mario, Luigi en vele anderen. Hun kennis vanuit die hoek is beperkt tot de Mario wereld. Ook Pokémon en Hello Kitty is bekend. Maar de manga en anime is nog heel nieuw voor ze. De Aziatische keuken is wel bekend en geliefd dus ze keken ook uit naar het foodgedeelte. Het leuke is dat de bezoekers er echt iets van maken en ze dus ook graag op de foto gaan. Nou wilde mijn dochters dit niet, maar de mogelijkheid is er zeker. Zo zag ik ook toffe ontmoetingen tussen karakters die weer onderling ook met elkaar op de foto wilde.

Verder is de Heroes made in Asia 2023 heel sterk in het aanbod van workshops en specials. Er zijn heel veel toffe dingen te doen. Je moet je wel op tijd inschrijven, er zijn meerdere tijdslots, maar gezien de rijen was dit geen probleem voor de echte fans. Die trokken een hele dag uit hiervoor. Ook zijn er diverse specials guests. Wat dacht je van Scott Burns? De officiële stem van Bowser in de games. Ook zijn er cosplay wedstrijden met leuke prijzen en gaming competitions. Op de website kan je goed alles teruglezen wat er te doen is en wie er langskomen.

Beurs bezoeken als gezin

Wij zijn als gezin uitgenodigd en ik had dan ook mijn twee dochters van 4 en 9 mee. De pendelbus reed niet toen we aankwamen en hoe of wat was niet helemaal duidelijk. Er stond een bord maar het oogde niet als een opstapplaats. Op het station hebben we toen een andere bus genomen. In de bus keken mijn dochters al hun ogen uit want ze zaten naast een steampunk-achtige outfit én Mario. Vanaf de reguliere bushalte is het best een stuk lopen met een vierjarige. Onderweg loop je langs een KFC en Mc Donalds, dus mocht je willen snacken dan kan dat. Tijdens het reizen en lopen zagen we dus al enthousiaste verklede fans en dat maakte de reis naar Heroes made in Asia 2023 al leuk. Een stuk voorpret.

De locatie is tof, de hal is groot en niet benauwd. Je betaald toegang en dan mag je dus deelnemen aan diverse workshops. Dit was met twee kinderen niet haalbaar. Het geduldig wachten en er bijtijds voor aanwezig moeten zijn is echt voor de fans weggelegd of wat oudere kinderen. In ieder geval niet voor onze 4 jarige. De hal staat vol met standjes met toffe items. De prijzen zijn wel echt heel erg hoog, hou daar rekening mee. We hebben nu afgesproken dat onze dochters uiteindelijk 1 iets mochten uitkiezen. Ik vond het zelf heerlijk ‘windowshoppen’ maar snap dat het voor mijn dochters op den duur wat saai werd. Op naar de foodcourt van Heroes made in Asia 2023!

Heroes made in Asia 2023

Food bij Heroes made in Asia

Door een klinkende bel werden we naar een dragon breath standje getrokken. Wat is dit tof! Maischips met stikstof. Als je dan zo’n chipje eet komt er drakenstoom uit je mond en neus. De verkopers maakten er een toffe show van. Dit was echt heel tof. Daarbij wilden mijn dochters graag een bubble tea. Ik gruwel hiervan maar gelukkig kozen ze voor de bubble lemonade en dát vinden we dus wel lekker. We kiezen dan niet voor de tapioca meelbollen, brr, maar van die lekkere parels die knappen in je mond! De tea bestel je via een app en haal je dan op. Qua zitplek was er veel ruimte in het foodcourt van Heroes made in Asia 2023.

Verder vond ik het food aanbod wat tegenvallen. Lange rijen, hoge prijzen en weinig variatie. Ik had echt wat meer diversiteit verwacht zoals je ook in Azië hebt. En de misplaatste churro (8,50 voor een kleine zak met choco) en nacho standjes bleven angstvallig stil. Dat vond ik wel leuk van de fans van Heroes made in Asia 2023. Ze zochten echt het echte Aziatische eten op en lieten die twee links liggen. De fans zagen er overigens happy uit met hun food. Mijn oudste dochter hoopte op sushi maar dit aanbod was zeer minimaal en zag er niet echt smaakvol uit. Wel leuk dat het op een kenmerkende lopende band gepresenteerd werd. Ons hoogtepunt hier was de bubble lemonade (ca 7.- per glas) en de dragon breath (ca 7.- per beker) ervaring.

Beleving Heroes made in Asia 2023

Doordat wij er als gezin waren hebben we de beurs anders beleefd dan de enthousiaste fans. Helaas was het game gedeelte betalend als je mee wilde doen, dit valt dan weg voor ons. Mijn dochters kunnen best een aardig potje Mario karten of Smash brawlen maar halen het niet bij die fans. En ik ga ook niet alleen daar zitten gamen, we zijn immers samen uit. Wel hoorde ik achteraf dat er een free play area was waar je kosteloos kon gamen. Door iemand werd ons verteld dat het ook betalend was en ik ben het verder niet gaan uitzoeken. Dus dit hebben wij niet meegekregen.

Ook kost het ontmoeten van een gast geld. Zo betaal je voor een foto, handtekening of praatje met Scott Burns. Ook die optie valt dan weg voor ons als gezin. Want in een rij wachten om vervolgens best wat geld hiervoor te betalen is niet haalbaar. Gelukkig was er ook een Donald Duck standje. Mijn dochter kreeg een prijsvraag die ze goed beantwoorde en ze had gewonnen! Kind helemaal blij, maar het bleek om een verkapt abonnement te gaan. Ja dat gaan we niet doen. Ze moest haar gewonnen boek weer inleveren, ik vind deze manier van verkoop niet netjes Donald Duck. Hier kan Heroes made in Asia 2023 overigens niks aan doen.

Gelukkig was er The House of Wax! Deze groep enthousiaste mensen hebben een beleving neergezet van Mulan. We konden kijken naar scenes die ze na speelden en ze liepen rond met een Chinese draak. Allemaal vertelde ze enthousiast hun verhaal. We kregen een mooie legende mee die persoonlijk werd verteld. Dit was echt tof en fijn dat dit er was. Van mij hadden er meer van dit soort dingen nog mogen zijn. Toevoegingen aan Heroes made in Asia 2023 die je zonder wachtrij, inschrijving of betaling kan beleven. Maar dat zeg ik vanuit het gezinsoogpunt.

Gezin versus (jong)volwassen fans Heroes made in Asia 2023

Heroes made in Asia 2023 was een toffe beleving voor ons allemaal. De enthousiaste bezoekers maakten echt dit festival voor ons. Als je fan bent dan heb je de dagen van je leven denk ik. Ook als gezin is het tof om je kinderen deze wereld mee te geven. Mijn dochters keken hun ogen uit. Toch is het niet per se gezinsvriendelijk door wat ik bovenin heb gedeeld. Voor mij is dit event dus dubbel. We waren als gezin uitgenodigd dus ik had wat meer verwacht dan ook daarvoor. De prijzen liggen best wel heel hoog, vinden wij dan. Het kosteloze entertainment werd verzorgd door The House of Wax en dat was tof. Maar als gezin is dat wel wat minimaal.

Dus we zijn zeker positief, het is een unieke ervaring. Ben je echt into cosplay en deze wereld dan zou ik zeker de 2024 editie in de gaten houden! Ga je als nieuwsgierig gezin deze beurs bezoeken hou dan wel rekening met wat ik heb opgeschreven. Overigens waren er voldoende schone toiletgelegenheden en ook genoeg plekken om even te zitten en relaxen. Dat is fijn. Mijn dochters kijken ook positief terug en zouden zo volgend jaar weer willen. Hun beleving was dus ook positief en ze vonden het heel tof. Daarbij hebben ze voor mij een mooi moederdagcadeautje op de beurs gescoord. Lang leve de ABC boekenstand met prachtige special editions :).

Plannen of op de bonnefooi

Ook wil ik dit stukje nog meegeven. Je kan natuurlijk op twee manieren naar Heroes made in Asia 2023. De organisatie geeft met hun website en app de mogelijkheid om ver van te voren jouw ervaring helemaal te plannen. Wat ook echt aan te raden is als je graag iemand wilt ontmoeten, een workshop wilt volgen of als je aan een competitie wilt deelnemen. Zo haal je het maximale uit je beleving, en uit je toegangskaartje.

Wij kregen een paar dagen voor het event de kans om te gaan en wij zijn meer ‘op de bonnefooi’ mensen. Heerlijk om niks nog vast te hoeven leggen en op de plek van bestemming wel te zien wat het je brengt. De app was wat lastig qua downloaden want er was een andere app voor nodig waarop je dan het document kon lezen vanuit de organisatie van Heroes made in Asia 2023. Iets waar ik geen zin in had tijdens het event. Ik denk door het niet plannen, we hierdoor ook niet het maximale uit het event hebben kunnen halen.

Heroes made in Asia 2023 is een beurs die georganiseerd wordt met veel liefde en liefdevol bezocht wordt. Het is geschikt voor alle leeftijden. Ben jou nou vrij nieuw in het bezoeken hiervan en wil je met jonge kinderen dit beleven, bekijk dan van te voren samen naar wat er allemaal te doen is. Ik denk dan dat je uit je bezoek nog meer kan halen.

Footer 6 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.