Skip to Content

Zelf Bubble tea maken – een goedkopere optie dan kopen!

Bubble tea is een populaire drank bij mensen van alle leeftijden, maar vooral bij kinderen. Deze Taiwanese uitvinding is een combinatie van thee, melk en fruit, samen met tapioca-balletjes* die bekend staan als “bubbles”. Het drankje is verkrijgbaar in verschillende smaken en kleuren en wordt geserveerd met een breed rietje waardoor de tapioca-balletjes kunnen worden opgezogen. Maar waarom vinden kinderen dit drankje zo lekker? En kunnen we niet zelf bubble tea maken?

Waarom is bubble tea lekker?

Een van de belangrijkste redenen waarom kinderen bubble tea lekker vinden is de textuur van de drank. De tapioca-balletjes* in dit siroop – theedrankje zijn taai en kauwbaar, waardoor ze een leuk en interessant element aan de drank toevoegen. Kinderen vinden het leuk om met hun rietje de balletjes op te zuigen en erop te kauwen terwijl ze genieten van de zoete smaken van de thee en de fruitige siropen.

Daarnaast zijn er ook vele variaties op het klassieke recept, waardoor kinderen kunnen experimenteren met verschillende smaken en combinaties. Bubble tea kan worden gemaakt met vruchtensappen, melk, yoghurt en ijs, en er kunnen verschillende smaakstoffen en toppings aan worden toegevoegd, zoals gelei, fruit en snoepjes. Hierdoor kunnen kinderen hun eigen unieke bubble tea maken en hun smaakpapillen uitdagen.

Bubble tea kopen niet goed voor je portemonnee en lichaam

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis is, maar toen onze dochter vorig jaar lucht kreeg van deze nieuwe hype wilde ze heel graag de bubble tea kopen. Dat is wel even schrikken voor je portemonnee. Voor gemiddeld 4 euro heb je een suikerdrankje met bubbles in allerlei smaken. Dat het een hype is komt overigens niet alleen doordat kinderen dol zijn op zoete drankjes. Het heeft ook een sociale factor. Samen met vrienden experimenteren met de verschillende smaken en de vrolijke uitstraling van de bubble tea-winkels.

Je las net al suikerdrankje. Sommige varianten bevatten tot wel 50 gram suiker per portie, dat is veel meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid suiker voor kinderen. Gelukkig kun je nu ook zelf bubble tea maken!

Zelf bubble tea maken met of zonder melk

Om zelf bubble tea te maken heb je een paar ingrediënten en materialen nodig:

tapioca-balletjes* (te koop bij de Xenos)
Water
Thee of limonade
Melk
Eventueel suiker / honing
Pannetje water en een vergiet

Bereidingswijze tapioca-balletjes

De balletjes maak je door naar verhouding op 1 kopje balletjes 4 kopjes water toe te voegen. Dit breng je langzaam in een bakje water aan de kook. Zodra de balletjes boven drijven zet je de pit zachter en doe je er een deksel op. Na 2 a 3 minuten zet je de pit uit en na nog eens 2 a 3 minuten haal je met een zeefje de balletjes eruit en dompel je ze voor minstens 20 seconden onder in koud water.

Nu kun je je eigen bubble tea maken door de balletjes toe te voegen aan thee, thee met melk, limonade of bijvoorbeeld als extra eetbare decoratie aan je bakje yoghurt of ijsje. De balletjes zelf zijn smaakloos.

Mijn dochter merkte al direct dat haar eigen creatie heel anders smaakte dan in de winkel. Ja er ontbrak zo’n 50 gram suiker aan 😉 In de limonade vond ze het lekkerder dan in haar thee met melk.

Bubble tea is onwijs populair. Het relatief nieuwe drankje is overgewaaid uit Taiwan en met deze tapioca-parels kun je het makkelijk zelf maken. De balletjes worden gemaakt van tapiocazetmeel. Voor gebruik worden ze gekookt waardoor ze hun 'chewy' textuur krijgen. Mix de gekleurde balletjes met thee, melk en vruchtensiroop en je bubble tea is klaar!

De komende periode zullen we dus lekker thuis gaan testen hoe we een lekkere, maar toch ook gezonde bubble tea maken kunnen.

Heb jij de balletjes al in de winkel ontdekt?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.