Skip to Content

Prodigal Son, een eerste moorddadig verrassend seizoen

Prodigal Son is een nieuwe tv show wat nu uit is op dvd. Ik was niet direct aangetrokken door de hoes of het verhaal. Maar toch wist het mijn aandacht te trekken. En toen ik de omschrijving las was ik al snel geboeid. Profiler is een beroep wat ik wilde worden in mijn jongere jaren en nog lijkt het me erg fascinerend. Uiteraard is het in series geromantiseerd en is het in Amerika heel anders dan in ons kikkerlandje. Maar een goede serie met een profiler in de hoofdrol is altijd interessant voor mij.

prodigal son

Prodigal Son

Crimineel psycholoog, profiler, Malcolm Bright is de zoon van de beruchte seriemoordenaar ‘De Chirurg’. Door bepaalde omstandigheden moet hij terug naar New York en daar helpt hij de NYPD door in de geest te kruipen van moordenaars. Bright is excentriek en houdt er eigenaardige trekjes op na, waardoor zijn nieuwe collega’s bedenkingen hebben. Zou hij zelf geen psychopaat zijn? In de jacht op de gevaarlijke criminelen heeft Bright 1 vast punt met wie hij het beste kan sparren.. Zijn moordlustige en tegelijk liefhebbende vader die vast zit! Dit is Prodigal Son in het kort.

prodigal son

Vreemde familie

Bright groeit op in een liefdevolle rijke familie. Een moeder uit de rijke kringen van NYC, een kleiner zusje en een liefdevolle en slimme vader. Zijn vader is een vooraanstaand chirurg en ontpopt zich als seriemoordenaar in Bright zijn kinderjaren. Zijn fascinatie voor het menselijk lichaam en de werking hiervan slaat door. Als Malcolm een kind is wordt zijn vader meegenomen en leeft hij met zijn moeder en zusje door in hun mooie appartement. Zijn moeder zweert nooit meer langs te komen en zijn zusje Ainsley wordt het verboden. Malcolm, Prodigal Son, gaat nog wel eens langs.

De gevangenis van de vader is luxe voor een seriemoordenaar en hij heeft bepaalde privileges. Ook ondersteunt hij telefonisch nog wel eens bij ingewikkelde operaties. Dr. Martin Whitley, oftwel ‘De Chirurg’, werd opgepakt door Gil Arroyo. Die op zijn beurt weer de zorg voor Malcolm op zich heeft genomen. En waar Malcolm nu weer in het team wordt opgenomen van NYPD. Al heeft het team van Gil wel hun bedenkingen over de vreemde ‘Prodigal Son’.

Moorddadig

Prodigal Son wordt gespeeld door Tom Payne. Deze acteur vertolkte Jesus in een andere serie waar ik graag naar kijk: The Walking Dead. Daar was hij een mysterieuze, zwijgende en knappe blauwogige en langharige held. In deze serie is het voor mij ook echt even wennen. Hij heeft opeens veel meer tekst en ik weet niet of dit hem goed doet. Ik heb echt even moeten wennen aan zijn vreemdheid en werd er soms wat ongemakkelijk van. Michael Sheen als Dr. Martin Whiltey is wel een interessant personage vanaf het begin. Ainsley, de zus en Jessica, de moeder hebben ook even tijd nodig bij mij. Het begint hoe dan ook wat stoffig en stram.

Tegelijk is dat niet iets slechts. Velen zijn gek op de CSI en profiler achtige series en dit is precies zoals die series. Ik denk dan ook zeker dat Prodigal Son een aanrader voor die liefhebbers is. Wij hebben volgehouden en langzaam rolt het verhaal uit en begin ik te wennen aan de familie Whitley. Ik vind het een leuk gegeven dat de vader wel echt heel erg van zijn gezin houdt, dat maakt het interessant. En vanaf aflevering 10, na de seizoensbreak, komt er opeens vaart in! Wat een toffe afleveringen zijn dat. De muziek is gaaf, de dialogen en scenes passen beter bij de karakters en het is echt spannend en leuk.

prodigal son

Seizoensfinale

En dan komen we bij de laatste aflevering; dat zag ik niet aankomen! Wat een toffe twist in Prodigal Son! Ik zeg verder helemaal niks maar dit heeft er wel voor gezorgd dat ik erg benieuwd ben naar seizoen twee. De karakters zijn gaan groeien en ik denk dat het nu pas interessant gaat worden. Het is niet mijn favoriete serie, niet het beste schrijf- of acteerwerk maar het is zeker vermakelijk. Ook vind ik het einde van seizoen 1 en de verhaallijn van liefhebbende en moordende vader erg leuk. Er zijn 20 afleveringen en een tweede seizoen is al toegezegd!

prodigal son

Specificaties Prodigal Son

Filmproducent: Warner Bros | Eerste seizoen | 20 afleveringen | 2020 | Misdaad, drama, spanning, thriller, crime | Engels gesproken | Meer informatie vind je hier

Ben je op zoek naar een andere toffe tv serie? Dan kan ik Castle Rock aanraden. De Stephen King universe samengebracht in een bloedstollend goede serie.

Andere tips

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.