cadeau jongen 3 jaar – een verlanglijst met speelgoed 3 jarige

Je kleine mannetje is alweer 3 jaar. Dit is het laatste jaar voordat ze naar school toegaat. Lekker nog even klein kind zijn, tegelijk hebben kinderen heel erg de behoefte tot alles zelf doen. En naspelen wat volwassenen doen. De thema’s zijn dan ook weer wat anders en meer passend bij de leeftijd als cadeau voor een jongen van 3 jaar. We zorgen ervoor dat er voor iedereen wel iets tussen staat op dit verlanglijst voor 3 jarige jongen. Wist je dat we ook een verlanglijstje voor 3 jarige meiden hebben?

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Boeken als cadeau jongen 3 jaar

boeken voor peuters

Boeken zijn altijd een goed idee, voor elke leeftijd. Voor jongens en meisjes. Op onze andere website van StoerLeesVoer vind je vele boeken voor alle leeftijden. Geluiden en flapjes blijven leuk maar toch veranderd de aandacht en kunnen korte verhalen voorgelezen worden! Een heerlijke stap in de ontwikkeling vind ik. In deze lijst zal ik interessante boeken zetten voor op het verlanglijstje 3 jarige jongen.

Anders dan anders dit touwtjesboek met verhalen en een activiteit.

Kijk hier voor de recensie van Storyzoo

Voorbereidend speelgoed voor naar school

verlanglijst voor 3 jarige jongen

Je begint te merken dat er interesse komt voor werkjes, letters en cijfers. Het is dan ook heel goed om hierop aan te sluiten. Spelenderwijs lekker leren en voorbereiden op school! Dit zijn ook echt goede cadeaus op de verlanglijst voor 3 jarige jongen.

Tiptoi

Ken jij de wereld van Tiptoi al? Een magische stift die heel veel informatie, spelletjes en liedjes geeft als je kind met de stift en het boek of speelgoed speelt? Op MamaScrapelle staan er al meerdere reviews over Tiptoi. Speciaal leuk voor jouw drie jarige jongen is:

Een leuk Peuter doeboek mag zeker niet op het lijstje ontbreken.

Lees hier alles over de Uk en Puk tel en beweeg kaarten

Misschien is jouw kind er al aan toe om letters te leren*?? Letters leren met Woezel en Pip

Woezel en Pip schrijfkaarten

Voor echte Bert en Ernie fans: Sesamstraat ABC en 123 puzzel

Kijk hier voor de review ik leer recyclen

Lees hier over Clementoni Montessori Dieren

Kijk hier voor de review van Clementoni Coko de krokodil coding lab

Ken je smartgames al? Safari Park Jr. – een smartgame voor jonge kinderen

Speelkeuken en items als cadeau jongen 3 jaar

keukens voor jongen

Een speelkeukentje begint nu echt leuk te worden. Onze kleine kids spelen zo graag ons als volwassenen na. Niks leuker om dit in een houten keukentje te doen, dus perfect voor als cadeau voor jongen 3 jaar! Het rollenspel is ook echt een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Daarbij is hout gewoon heel duurzaam. Het kan tegen vele stootjes en gaat daardoor lang mee. En ik vind het echt heel erg leuk staan in de woonkamer. Maar uiteraard zijn er leuke plastic keukens en voorwerpen, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Diverse speelkeukens

Diverse items voor in de speelkeuken

Creatief speelgoed jongen 3 jaar

verlanglijst voor 3 jarige jongen

Met 3 jaar kan je alweer wat meer uitbreiden met het creatieve speelgoed. Dus dit is prima speelgoed voor op de verlanglijst voor 3 jarige jongen. Nog steeds moet je alert zijn op de materialen maar als het goed is gaat er minder in de mond en wordt er gerichter gewerkt. Ik blijf fan van het creatief zijn met watertekenen! Mijn oudste dochter van 6 vind dit nog tof om te doen. Geen troep en toch uitdagend.

Hier vind je de review van Tik Tak knutselkoffer

In de wereld van Totum is zoveel leuks te vinden. Van Strijkkralen en pixel painting tot raamstickers voor thuis of in de auto.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Washimals

Rollenspel speelgoed jongen 3 jaar

rollenspel speelgoed

Buiten het speelkeukentje is er nog veel meer rollenspel wat kinderen tof vinden. Zowel jongens als meisjes. Het nabootsen van huiselijke dingen vinden ze geweldig. En eerlijk is eerlijk, in speelgoed vorm ziet alles er lief uit. Kies je om bijvoorbeeld een wasrekje of wasmachine te geven? Koop dan bijvoorbeeld echte theedoeken of vaatdoekjes erbij. Dat vinden kinderen geweldig als er iets “echts” bijzit. Nummer 5 van dit verlanglijst voor 3 jarige jongen.

Verzorgend speelgoed jongen 3 jaar

verlanglijstje 3 jarige jongen

Wil je een pleister? Hoe heet ben je, heb je koorts? Even naar je hart luisteren? Kinderen van deze leeftijd vinden dokters dingen en verzorging vaak heel interessant. Ze komen nu op een leeftijd dat ze dit bij anderen willen doen. Let wel op, enige handigheid en zachtheid kan je niet verwachten. Maar dat is juist ook 1 van de dingen die ze door dit spel ontdekken. Wat is pijn, hoe verzorg je en waarom. Onmisbaar op verlanglijst voor 3 jarige jongen.

Lees hier alles over thema ziek zijn.

Bouwspeelgoed als cadeau jongen 3 jaar

verlanglijst voor 3 jarige jongen

Eigen werelden bouwen begint steeds leuker te worden! Dus perfect voor op de verlanglijst voor 3 jarige jongen. Met blokken, Duplo of ander materiaal; er is veel en een divers aanbod. De afwisseling en diversiteit van jouw aanbod maakt het leuk voor je kind. Soms is het leuk om te bouwen met Duplo en die stevigheid te hebben. Maar soms zijn juist houten gladde blokken en de vrijheid die je daarmee hebt weer erg leuk. Er bestaat ook duplo in de vorm van ijsjes en taartjes; een leuke combinatie van bouwen en rollenspel!

Lees hier alles over bouwen met veel Duplo, en opdrachten met Duplo

Selena schreef een uitgebreide review over de stapelstenen van Stapelstein. Zijn het kussens, opstapjes, stapstenen, bootjes of nog iets anders? Kinderen raken niet uitgespeeld. Even een uitgave, maar voor jarenlang plezier!

Lees hier alles over de speciale houten blokken van Tick-it

Hier vind je meer informatie over Grapat en Grimms

Lees hier alles over Bioblo

Kijk hier voor de review van Kapla

Actief speelgoed als cadeau jongen 3 jaar

verlanglijstje 3 jarige jongen

Je hebt jongens die geconcentreerd kunnen spelen, en je hebt jongens die kleine stuiterballetjes zijn. Hoe dan ook, actief spel wordt altijd gewaardeerd. Dat kan wisselen van racen op een step, of lekker springen en rollen op een mat. Zolang het actieve spel maar uitdagend is en de motoriek lekker aan de slag gaat. Actief is ook beheerst de balans zoeken of stappen op verschillende ondergronden. Een divers aanbod staat hieronder, voor binnen en buiten! Wat kies jij voor op de verlanglijst voor 3 jarige jongen

Ken jij de weebles van Peppa Pig al?

Hier vind je een uitgebreide review van Crayola stoepkrijt

Lees hier de blog van Zsilt zandbakspeelgoed

Kijk hier voor de review van een houten klimdriehoek

Hier lees je alles over onze houten klimtoren

Lees hier wat je met de wobbel kunt doen op een piratenfeestje en voor je pietendiploma.

Kijk hier welke maat fiets je moet kopen voor je kind

Poppen op verlanglijst voor 3 jarige jongen

verlanglijst voor 3 jarige jongen

Naast de speelkeuken en andere rollenspel items, kan een pop niet ontbreken. Ook voor een jongen is dit prima speelgoed. Tegenwoordig zijn er meer items voor jongens gericht ook. Het ene kind zal er heel verzorgend mee omgaan, terwijl een ander er echt een maatje in ziet. Daarom is het spelen met een pop ook zo interessant. Welke staat op jouw verlanglijst voor 3 jarige jongen?

Poppen

Toebehoren poppen

Spellen als cadeau jongen 3 jaar

verlanglijstje 3 jarige

Game on! Spelen om te winnen, verliezen of samenwerken. Op deze leeftijd is de uitdaging en spanning leuk. Maar let op… verliezen is echt heel moeilijk voor ze soms. Een goede les om hiermee te leren omgaan of je kan ook voor een spel kiezen waarin je samenwerkt als een team. Genoeg keuze voor op verlanglijst voor 3 jarige jongen.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Yeti in mijn spaghetti

Hier lees je alles over Uno Junior

Wil jij aan de slag met Peuteryoga kaarten lees deze blog voor tips!

Extra jongens speelgoed verlanglijst voor 3 jarige jongen

verlanglijst voor 3 jarige jongen

Er is zo ontzettend veel keuze en leuke dingen. Je kan bijvoorbeeld ook iets muzikaal geven, iets voor in het kamertje maar er zijn ook zoveel leuke speel sets. Zoals de Klorofil familie, maar ook Little people is een goed cadeau vaak. Neem eens een kijkje en ik weet zeker dat je iets vind voor het verlanglijst voor 3 jarige jongen. Neem ook eens een kijkje bij deze link van Playmobil 123, in de lijst voeg ik enkele items toe maar er is veel leuks.

Kijk hier voor alles over Vtech tante jet theeset en een 2 talig boek.

Lees hier de blog over zoef zoef dieren

Knuffels zijn altijd goed. Ken jij de Lumo Stars al met hun grote ogen? Of de zachte knuffels van Bunnies By The Bay

En vergeet een handig cadeau niet als een stevige rugzak van Franck en Fischer

Heb je hier wat aangehad?
Pin je de foto?

verlanglijst voor 3 jarige jongen

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.