Skip to Content

Speelgoed 11 jaar meiden – een overzicht van het leukste speelgoed

Als je een meisje van 11 jaar iets van speelgoed wil geven, is het meestal niet meer zo makkelijk om iets te bedenken. Want wat geef je een meisje van die leeftijd? Veel dingen zijn inmiddels te kinderachtig. In deze blog geven we je de beste tips voor speelgoed voor meiden van 11 jaar. Lees snel verder voor inspiratie!

speelgoed 11 jaar meiden

Speelgoed 11 jaar meiden: wat te geven?

Als je dochter, kleindochter, nichtje of kind van kennissen 11 jaar wordt, is het vaak lastig om wat te bedenken om ze te geven. Althans, dat heb ik bij mijn eigen dochter zo ervaren, toen zij die leeftijd kreeg. Als ze jonger zijn kun je ze eigenlijk nog met alles van speelgoed blij maken. Mijn jongste dochter is 9, en die vindt nog steeds alles leuk als het maar schattig, met lieve oogjes of glitterig is. Maar op een bepaald moment komt er een omslagpunt en vinden meiden sommige speelgoed een beetje te kinderachtig.

Wat ga je ze dan geven? Al eerder heb ik een blog geschreven met tips voor een verlanglijst voor een meisje van 11 jaar. Daar staan ook heel veel tips in, ook van verzorgingsproducten tot elektronica en van schoolspullen tot dagjes uit. Maar in deze blog wil ik me puur richten op speelgoed voor meiden van 11 jaar. Maar wil je meer ideetjes, kijk dan ook zeker bij mijn andere blog!

Knutselspullen

Bij speelgoed voor meiden van 11 jaar is het eerste waar ik aan denk voor mijn eigen dochters altijd iets van knutselspullen. Al jarenlang is dit het favoriete cadeau, en het fijne van knutselspullen is dat dit met kinderen meegroeit en voor elke leeftijd en elk type kind is wel iets leuks te vinden! Voor meiden van 11 jaar denk ik dan aan knutselspeelgoed als bijvoorbeeld: diamond paintings, schilderen op nummer of stickeren op nummer, kralen om sieraden te maken, sets om slijm te maken en bijv. Doctor Squish (deze hebben we ook mogen reviewen, dus lees zeker ook onze review!)

squishy maker

Tekenspullen

Ik maak even een apart kopje voor tekenspullen voor meiden van 11 jaar. Want mijn dochters doen dit heel graag. Tekenen, kleuren, in een bullet journal werken. Met stickers, stempels, mooie stiften of washi tape. Daarom hieronder een paar superleuke tekenspullen voor speelgoed voor 11 jaar voor meiden. En alle items van CreaChick zijn ook ontzettend populair bij kinderen van deze leeftijd! Lees zeker ook onze review over het CreaChick kleurboek! Of de review over de Jill tekenjournal.

Producten CreaChick
Producten Jill
*
Twinmarkers*
Stabilo potloden*, viltstift * en markeerstift *
Brush Pen*
bullet journals *

Creachick kleurboek Tips voor speelgoed voor meiden van 11 jaar. cadeau voor je dochter en elf jarige meisjes. Games, spellen, knuffels en creativiteit

Uitdagend speelgoed

Sommige meiden spelen nog volop op deze leeftijd, andere zijn daar niet meer zo van. Wil je meiden van 11 jaar iets van speelgoed geven, dan is het vaak wel leuk als het een beetje uitdagend is. Zeker niet te makkelijk of kinderachtig, maar iets wat echt speciaal voor oudere kinderen is. Mijn neefje en nichtje spelen nu bijvoorbeeld heel veel met Gravitrax. Voor veel sets staat daar een adviesleeftijd op vanaf 8 jaar, maar de uitbreidingen zijn echt wel pittig. De lift bijvoorbeeld is echt iets waar je langere tijd mee aan het puzzelen bent. Heb je dus een meisje van 11 jaar die wel van een uitdaging en wat denkwerk houdt, dan zit je met dit onderstaande speelgoed vast goed!

We hebben hier op MamaScrapelle al meerdere reviews geschreven over Gravitrax, dus wil je daar meer over weten, lees deze dan zeker:

gravitrax utibreiding Tips voor speelgoed voor meiden van 11 jaar. cadeau voor je dochter en elf jarige meisjes. Games, spellen, knuffels en creativiteit

Een microscoop* kan ook een geweldig uitdagend cadeau zijn.

Spellen

Voor elke leeftijd zijn er leuke spelletjes te vinden, maar voor kinderen in deze leeftijd is de keuze enorm! Kinderen van deze leeftijd kunnen steeds ingewikkeldere bordspellen aan, dus er is veel mogelijk. Maar ook leuke korte kaartspelletjes, smartgames en escaperooms zijn natuurlijk een tof cadeauidee voor speelgoed voor meiden van 11 jaar.

Lees bijvoorbeeld deze recensies:

Dixit Disney Tips voor speelgoed voor meiden van 11 jaar. cadeau voor je dochter en elf jarige meisjes. Games, spellen, knuffels en creativiteit

Lego voor speelgoed 11 jaar meiden

Bij ons lijstje ‘speelgoed voor meiden van 11 jaar’ moet Lego zeker genoemd worden! Natuurlijk is niet elk kind een fan van Lego, maar de laatste jaren raakt Lego ook steeds meer en meer in trek bij een breed publiek. Voor meiden zijn er leuke sets, en sommige meiden van 11 kunnen al best de sets voor volwassenen aan. Daar zijn de laatste tijd ook heel veel mooie sets verschenen! Denk bijvoorbeeld aan Lego met een boeket, Harry Potter Lego of mooie gebouwen. Maar ook de nieuwe Lego DREAMZzz serie is ontzettend leuk voor meiden van 11 jaar!

Harry Potter lego*

LEGO DREAMZzz Mevr. Castillo's Schildpadbusje Campervan

Lego DREAMZzz*

LEGO Icons Boeket met wilde bloemen Tips voor speelgoed voor meiden van 11 jaar. cadeau voor je dochter en elf jarige meisjes. Games, spellen, knuffels en creativiteit

Bloemen lego Icons*

Lego Disney*

Lego Friends*

LEGO Icons Boeket met wilde bloemen

speelgoed 11 jaar meiden – Gamen

Bij het speelgoed voor meiden van 11 jaar wil ik toch ook even wat dingen voor gamen noemen. Want voor veel kinderen staat spelen op je spelcomputer tegenwoordig gelijk aan spelen met speelgoed. Daarom hier wat suggesties voor leuke games!

Lees hier een paar recensies:

Merchandise speelgoed voor speelgoed 11 jaar meiden

Meisjes van 11 vinden meestal een bepaalde film, serie of idool helemaal tof. Je kunt ze dan vaak heel blij maken met speelgoed of knuffels van die persoon of figuur. Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter, Wednesday, Stitch of Ariana Grande.

Wednesday Speelgoed *

harry potter dobble

Kawaii 11 jaar meiden speelgoed

Misschien moet je bij deze term even achter je oren krabben…. Want wat is nu precies kawaii speelgoed? Kawaii is een Japanse term, en het staat voor schattig of lief. Deze karakters hebben vaak lieve, schattige oogjes en leuke kleurtjes. Meiden van deze leeftijd vallen vaak als een blok voor dit speelgoed!

Lees bijvoorbeeld deze recensies

Tips voor speelgoed voor meiden van 11 jaar. cadeau voor je dochter en elf jarige meisjes. Games, spellen, knuffels en creativiteit

Plezier met vriendinnen – speelgoed 11 jaar meiden

Meiden van 11 jaar vinden het ook leuk om samen met hun vriendinnen plezier te maken! Lekker samen zingen, dansen en gek doen. Want tijd met je vriendinnen is gewoon ontzettend gezellig. De onderstaande cadeaus zullen dus zeker in de smaak vallen. Samen met je vriendinnen karaoke zingen, dansen met een party box speaker of leuke foto’s en selfies maken met je Instax camera.

Karaoke artikelen *
Bluetooth Speaker*
Instant camera *

Wij zijn heel benieuwd wat jij als speelgoed voor meiden van 11 jaar zou adviseren? Heb je nog goede ideeën, laat het hieronder dan zeker weten, dan kunnen we deze tips wellicht ook erbij zetten!

Lees ook deze blogs

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.