Spaghetti Chorizo – Een makkelijk recept dat al snel favoriet word

Eet jij graag pasta? Echt traditionele Italiaanse recepten kan ik geweldig vinden. Dit recept voor spaghetti chorizo leerde ik van Lian van der Sloot en al snel werd dit hier in huis een van de favorieten. Met maar enkele smaken is het een heel sterk eigen gerecht. Het is gemakkelijk te maken en oogt ook nog eens luxe én is snel klaar. Wat wil je nog meer? Tegenwoordig heb ik vrijwel alles voor dit gerecht gewoon in huis. Handig voor een dag met weinig tijd of een spontaan goede reden voor een luxe etentje bijvoorbeeld.

Spaghetti chorizo, lees in deze blog het recept van een bij ons favoriete pastagerecht. Mozzarella, salie en een eitje maken het gerecht af!

Spaghetti Chorizo – een Italiaans favoriet gerecht

Zoals sommigen van jullie wel weten telt het MamaScrapelle team meerdere foodies, foodbloggers en kook-en bak fans. Zelf ben ik ook gek op eten en nieuwe smaken en smaakcombinaties proberen. Samen met enkele vrienden zit ik bijvoorbeeld in een receptengroep op facebook, waar we lekkere recepten met elkaar delen. Ook hou ik alles dat wij erg lekker vinden zelf bij in mijn persoonlijke google drive. Een receptenboek* werkt ook goed om je favoriete gerechten in bij te houden.

Ooit maakte ik uit de recepten groep op facebook het gerecht voor spaghetti chorizo dat Lian van der Sloot deelde, een goede vriendin van mij. En maar goed dat ze dit recept erop zette, want dit is een van onze favorieten in huis geworden. Ik ben gek op deze smaakcombinatie en hou zelf sowieso al erg van chorizo. Graag deel ik vandaag haar recept ook met jullie.

Spaghetti chorizo Ingrediënten?

Deze ingrediënten zijn genoeg voor 3 a 4 personen. Je kunt gemakkelijk meer maken van dit gerecht. Benodigd voor de spaghetti chorizo:

 • Spaghetti
 • 1 chorizo worst
 • Mozzarella
 • Een paar handjes tomaat
 • Verse salie
 • Een ei
 • Roomboter
 • Zout
 • Totale bereidingstijd: ±30 minuten

Hoe spaghetti chorizo bereiden?

Alhoewel dit recept snel en gemakkelijk is, zijn er wat dingen die ik normaal niet zo doe in een gerecht. Deze spaghetti chorizo voelt qua bereiden anders dan ik gewend ben. Dit gerecht pas ik bijvoorbeeld ook nooit aan of doe dingen anders, omdat de smaken zo goed in balans zijn. Alles heeft zijn plek in dit recept en doe ik dan ook altijd hetzelfde.

 1. Snij de chorizo in kleine blokjes en bak op middelhoog vuur
 2. Kook ondertussen de spaghetti zopals aangegeven op de verpakking
 3. Zodra de worst wat verkleurd en er een mooi laagje vet in de pan is losgekomen, voeg de gehalveerde tomaten toe
 4. Giet de gare pasta af
 5. Klop het eitje luchtig en roer daarna op hoog tempo door de pasta
 6. Voeg de worst en tomaten toe aan de pasta. Breng eventueel op smaak met zout en sluit af met een deksel.
 7. Laat een klontje boter smelten en bak hierin de salie knapperig
 8. Schep wat spaghetti op een bord
 9. Scheur wat mozzarella open en leg hierop
 10. Drizzle wat roomboter over de mozzarella
 11. Leg als laatste de salieblaadjes er op.

Lekker eten met spaghetti chorizo

Tegenwoordig heb ik zelf dus altijd chorizo en spaghetti in huis, dit blijft toch lang goed. Ook mozzarella en roomboter kun je goed bewaren en salie heb ik in de tuin groeien. Zo is het bijna altijd mogelijk om dit recept te maken.

Gebruik je een milde chorizo, dan kun je de spaghetti chorizo met chilivlokken wat op smaak brengen.

Salie groeit gemakkelijk in Nederland en kun je gewoon in je tuin of een pot op je balkon zetten. Dit word niet in veel gerechten gebruikt maar je kunt er erg lekkere dingen mee. Ook kun je het drogen en weer voor andere doeleinden gebruiken, zoals bijvoorbeeld salie branden.

Gedeelde smart

Hou jij ergens bij wat je gemaakt hebt? Zelf kook ik vaak op gevoel en weet ik dus ook niet meer wat ik deed. Steeds vaker probeer ik echter recepten en als deze goed bevallen noteer ik ze, zodat ik deze terug kan vinden. Ik denk altijd wel ‘dat onthou ik wel’ maar dat blijkt vaak niet het geval. Als we deze toch allemaal noteren, waarom dan niet delen met anderen die ook van lekker eten houden? Er zijn bijvoorbeeld geweldige facebook groepen met recepten uit bepaalde culturen.

Spaghetti chorizo, lees in deze blog het recept van een bij ons favoriete pastagerecht. Mozzarella, salie en een eitje maken het gerecht af!

Meer lekker eten

Nog niet uitgesmuld van deze spaghetti chorizo? We hebben zat andere lekkere en leuke recepten voor je getest. Soms met thema, soms snelle gerechten, gerechten uit kookboeken en nog veel meer. Voor alle momenten van de dag en het jaar hebben wij tips voor je. Wil je dus meer ideeën, lees dan ook deze blogs;

Footer1
Jasmijn
Delen is enorm lief

Jasmijn

Hi, Jasmijn hier! Ik ben 29 en woon in Medemblik met mijn partner, twee boefjes van katten en zeven prachtige kippen. Hier in huis zijn we dus gek op dieren. Momenteel ben ik niet werkzaam vanwege chronische ziekte, maar hier bouw ik wel naartoe. Dit doe ik onder andere door recenseren en bloggen. Voorheen werkte ik met kinderen en deed activiteiten, hiernaast heb ik enige ervaring in management. Dit alles is inmiddels een ver verleden. Bloggen is een nieuw hoofdstuk, en in de toekomst content marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.