Squishy maker – een apparaat om je eigen squishies te maken

Elk jaar als het speelgoedboek op de mat valt, is er een item wat keer op keer op de verlanglijstjes geplakt wordt: de squishy maker van BOTI. Nu is het volgens mij alweer het derde jaar op rij dat ik deze op het lijstje zie staan, en elke keer twijfel ik weer: is dit nu wel echt een leuk cadeau? Maar nu hadden wij het geluk dat we dit item mochten reviewen! Beide dochters sprongen een gat in de lucht, en konden niet wachten om te gaan beginnen.

Al 3 jaar op rij wordt de Squishy maker bij mijn dochters bovenaan op het verlanglijstje gezet. Zelf slijm maken in een ballon?

Met een squishy maker je eigen squishies maken

Soms zie je van die trends voorbij komen, waarvan je verwacht dat ze snel weer over zullen zijn. En eerlijk gezegd moet ik toegeven dat ik dat idee wel had bij de squishies en het slijm. Een paar jaar geleden werd het ene na het andere filmpje werd op Youtube bekeken van influencers die hun eigen slijm aan het maken waren. En daarna kwamen de squishies in alle vormen en maten. Ook bij de winkelketens vonden mijn meiden dit razend interessant, elke keer als er zo’n squishy lag, moest daarin geknepen worden en er werd gesmeekt of deze toch alsjeblieft niet gekocht mocht worden. En zo komt het dat er hier in huis meerdere van dit soort squishies liggen. Maar zelf je eigen squishy maken, dat leek ze helemaal geweldig!

Wat is een squishy?

Even terug naar het begin: wat is eigenlijk een squishy? Voor de mensen die het hebben gemist: een squishy is speelgoed in de vorm van een poppetje of een ander voorwerp (bijvoorbeeld een taartje of donut), waarin je kunt knijpen, en daarna neemt het zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Vaak zijn deze gemaakt van een soort schuim, maar je hebt ook de zogenaamde squishy ballen. Dit lijken wel een soort stressballen, en die kunnen bijvoorbeeld gevuld zijn met slijm of glitter. Het geeft een erg prettig gevoel als je hierin knijpt, en de meeste kinderen vinden dit ontzettend ontspannend.

Hoe werkt de squishy maker?

Voordat we gingen beginnen aan het maken van de squishies, was ik eerlijk gezegd een beetje huiverig. In de doos zat namelijk een briefje van Doctor Squish, waarop flink wat tips stonden. Alles bij elkaar genomen, leek het meer een hele grote waarschuwing, want als je het niet goed doet, kan het op meerdere stappen mis gaan. Toch bleek het in werkelijkheid heel erg eenvoudig te zijn.

Je zet het apparaat van de squishy maker goed in elkaar, en bevestigt in de opening een stevige latex ballon. Vervolgens pomp je de ballon op, door een vacuüm te maken in het apparaat. Je voegt een schepje poeder toe (dit wordt later slijm als je er water bij doet), en voegt dan naar eigen idee glitters, kleurstof of andere dingen toe. (geen scherpe voorwerpen). Vervolgens voeg je water toe en je sluit de ballon af met een soort dop, waar je dan de mond van de ballon overheen trekt. Tenslotte moet je de ballon draaien en een sluitclip bevestigen. En klaar is je squishy!

Is het moeilijk een squishy te maken met de squishy maker?

Ik was na het lezen van het briefje van Doctor Squish zoals hierboven al geschreven wat huiverig. Als het misgaat, het je ook echt een enorme troep, was mijn gedachte. En ze raden aan om het filmpje meerdere keren te bekijken. Mijn dochters vonden dit maar onzin, ze hadden het filmpje een keertje gezien en zo moeilijk zou het echt niet zijn! Maar omdat ik al een heel beeld voor ogen had van ontplofte ballonnen, heb ik het filmpje meerdere keren bekeken en het bij de laatste stappen ook stop gezet.

Gelukkig bleek het echt heel eenvoudig. Bij de eerste squishy die we gingen maken, werd er ook werkelijk niets geknoeid. Mijn oudste dochter wilde al meteen experimenteren met andere verhoudingen, en dat is niet handig. Als je namelijk te weinig water toevoegt (of te veel poeder), dan krijg je een hele dikke brij, die boven de ballon uit wil komen. Gelukkig was dat zo opgelost door weer een keer te pompen met de machine. Maar ik kan me even voorstellen dat het schrikken is als je alles naar boven ziet bubbelen! Hier zitten nu in ieder geval 2 blije meiden met hun eigen squishy op de bank!

inhoud van de doos

Wat zit er in de doos?

De doos is echt een compleet pakket om meteen mee aan de slag te gaan. In de set zitten de volgende onderdelen:

  • Het squishy maker apparaat
  • Een maatschepje
  • Poeder om slijm mee te maken
  • 8 ballonnen
  • 8 sluitclips
  • 2 zakjes confetti
  • 2 zakjes glitter
  • Een rol lint

Heb je deze set dus gekocht, dan kun je echt meteen beginnen. Het enige dat je zelf nog moet toevoegen, is water. Maar je kunt ook eigen materialen toevoegen, om nog meer te experimenteren. Dit moeten dan natuurlijk wel voorwerpen zijn zonder harde of scherpe punten. Je kunt er bijvoorbeeld voedingskleurstof aan toe voegen (wij hebben ecoline gebruikt, dus ik hoop dat de squishies niet snel knappen….), glitterfiguurtjes of losse glitter of pompoms. En kinderen zijn ontzettend creatief, en verzinnen zelf de gekste dingen!

En… is de squishy maker een aanrader?

Als je het aan mijn dochters vraagt, is het antwoord eenvoudig: JA! Toen ik ze vroeg welk cijfer ze de squishy maker zouden geven, werden de cijfers 9 en 10 gegeven.
Als je als ouder bang bent voor troep, dan zou ik er wel gewoon bij blijven zitten. Voor jonge kinderen is dit nog lastig, maar de adviesleeftijd van dit speelgoed is niet voor niets 8 jaar of ouder. Natuurlijk is het voor jongere kinderen ook superleuk om een eigen squishy te maken, maar kinderen die net wat ouder zijn, kunnen het eigenlijk helemaal zelfstandig. Of met een beetje een bemoeizuchtige moeder naast zich, die bang is dat ze de complete tafel moet poetsen…. Gelukkig is dat bij ons niet het geval geweest. En moet deze mama toegeven dat ze stiekem gewoon heeft meegeholpen omdat ze het zelf zo leuk vindt….

Ook Ellen heeft al een keer een blog geschreven over de Squishy maker. Wil je haar ervaringen lezen, lees dan zeker ook deze blog.
Je koopt de maker onder andere op bol*

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.