Skip to Content

IQ Love, een prachtige uitdaging van SmartGames

Ik hou van uitdagingen die mijn hersens lekker laten kraken. En dan heb ik het niet over het leven wat over je drempel zo naar binnen dendert, nee ik heb het over puzzeluitdagingen! Lekker op de bank, in de zon of zelfs op bed. Even die hersens masseren op een leuke manier. IQ Love is een prachtige game van SmartGames in een handig klein formaat zodat het overal speelbaar is. En het is ook nog eens een toffe, unieke cadeautip (moederdag!).

hoofd IQ Love

IQ Love smartgame

Geef je hersenen de liefde die het verdient. Ga jij voor uitdagingen op het hartvormige of het rechthoekige spelbord van IQ Love? Dit compacte reisspel heeft een dubbelzijdig spelbord en 120 opdrachten voor een langdurende puzzel-relatie. All you need is love! Geschikt vanaf 7 jaar tot aan volwassen. De puzzelstukken zijn gemaakt van prachtig glimmend (nep)diamant en de regels zijn duidelijk. Game on!

Het oog wil ook wat..

Liefde is mooi, liefde is belangrijk en liefde gaat natuurlijk ook over innerlijk. Maar eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Als er iets is wat je lief hebt ook mooi oogt.. Dan is het bingo! IQ Love is die bingo. Wat oogt dit mooi. Stevige puzzelstukken die glimmen als een diamant. Verschillende kleuren, een duidelijk doel en makkelijk mee te nemen. Ik ben verliefd. En mijn dochters ook trouwens! Dit spel had ik voor mezelf bedacht. Maar ja het is ook wel heel erg uitdagend en aantrekkelijk.

En dan is het ook nog een supersimpel spelen. In het opdrachtenboekje van IQ Love staan maar liefst 120 challenges. Je puzzelt de stukken in het hartvormige deel, of in de rechthoek op de achterkant. Leuk ook dat ze gebruik maken van diverse vormen en uitdagingen. Het formaat is handzaam en daardoor neem ik het graag met me mee. Ook tijdens een treinreis is het heerlijk om even een game op te lossen.

IQ Love cadeautip

Doordat het zo toegankelijk is, speelt het ook voor kinderen erg leuk. Maar de vormgeving is verre van kinderlijk en daardoor is het een perfecte cadeautip voor een volwassene die je liefhebt. En die van een uitdaging houdt in puzzelvorm. Voor dit jaar is dit dan ook mijn moederdagcadeau. Uniek, leuk en het gaat vele uitdagende momenten mee. Een bosje bloemen is leuk, maar na een week (en dan ben ik ruim) kan je deze weggooien. De IQ Love gaat wel jaren mee.

Terwijl ik deze review typ is mijn IQ Love ook alweer ingepikt door mijn dochters. De oudste gebruikt het nu als een soort van tangram om vormen te maken op tafel en de jongste moet raden en aangeven wat ze in de gemaakte vorm ziet. Dat vind ik zo tof aan SmartGames: ze hebben een duidelijk hoofddoel. Maar doordat het zo mooi en degelijk gemaakt is, prikkelt het vaak ook de fantasie en speelzin van mijn dochters. En dan gaan ze hele andere dingen ermee doen! Heel tof. En nu wil ik het terug want deze review is klaar.

Tip: spelelement: wij zetten bij elke gehaalde opdracht onze voorletter in het boekje. Zo zien we hoe ver we zijn en kunnen we elkaar een beetje uitdagen.

Andere SmartGames bij MamaScrapelle

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.