Skip to Content

Cube duel is een spel dat je hersens laat kraken

Cube duel is een nieuw spel dat je hersens laat kraken. Producent SmartGames maakt hersenkrakende, schermvrije spelletjes voor alle leeftijden. Cube Duel is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar en is genomineerd tot speelgoed van het jaar 2020.

Cube Duel

Geel tegen Rood: een potje hersenkraken met je kind met Cube Duel.

Nu hebben wij dit spel gespeeld met prachtig weer in de zomervakantie. Maar in herfstvakanties of kerstvakanties is Cube Duel van Smartgames een fijne hersenkraker voor iedereen vanaf tien jaar. Of, met een beetje hulp, al veel jonger. Wij hebben teams gemaakt van één ouder en één kind om zo dit spel te spelen. Geel tegen Rood dus, want de stenen of vormen zijn in geel en rood. In een bijgeleverde transparante open kubus op een standaard moet je deze vormen plaatsen.

Je hersens erbij houden om het spel niet te kraken

Wie binnen de kubus blijft en zoveel mogelijk vakjes in zijn kleur aan één van de drie buitenzijden kan tellen heeft Cube Duel gewonnen. Dat lijkt simpeler dan het is. Je moet echt goed kijken om zo optimaal mogelijk je punten binnen te halen. Hierbij is de Jongste, met wie ik een team vormde, wel een hindernis want die stapelt vrolijk verder. Als je het hebt over een spel dat je hersens laat kraken: probeer mijn Jongste maar eens van het idee af te helpen dat dat niet de bedoeling is.

Cube Duel

Cube Duel: Tetris zonder scherm

Cube Duel laat zich eigenlijk nog het best vergelijken met 3D-Tetris. Alleen dan zonder scherm en tijdsdruk omdat er om de zoveel seconden een nieuw tetrisblokje zichtbaar wordt. Ideaal om te onthaasten dus wat mij betreft. Mocht je jongere kinderen hebben, zoals wij en niet altijd zin of tijd hebben om mee te spelen, dan kunnen ze via de bijgeleverde spelaanwijzing ook zelf de puzzel ‘nabouwen’. De tekeningen zijn duidelijk genoeg, ook voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Bij ons waren ze er in ieder geval uren zoet mee.

Omdat de één meer van spelletjes houdt dan de ander, is het fijn dat Cube Duel ook gemaakt is zodat je met één persoon dit spel kan spelen. De one-player-training-modus kan je kind, of jijzelf, lekker je hersens kraken met dit spel. Terwijl je dat doet oefen je meteen je ruimtelijk inzicht zodat je in een ‘echt’ potje beter voor de dag kunt komen.

Speelgoed van het jaar 2020

Op dit moment kan er gestemd worden voor het Speelgoed van het Jaar in de categorie tien en elf jaar. De vakjury, die Cube Duel heeft genomineerd, is lovend over het ruimtelijk inzicht, de strategische vaardigheid en de planning die je hiermee kunt trainen.

Cube Duel

Cube Duel |Producent: Smartgames |Leeftijd: Vanaf 10 jaar | Kijk hier voor meer informatie

Ander speelgoed van het jaar 2020:

Froggit , Color Addict , Herloff , Lego Super Mario, Black Stories,

Kijk hier voor alle nominaties speelgoed van het jaar 2020:

Lees hier onze blogs van Smartgames

Footer4 nieuw
Tanja
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.