Naar de zon in de vakantie – een zonnige meivakantie

De herfstvakantie moet nog komen, maar ik ben nu al toe aan een zonnige vakantie. Van die laatste mooie dagen in september heb ik niet zoveel meegekregen en laten we eerlijk zijn voor iedereen is ook de zomervakantie anders gelopen dan normaal. De komende vakanties zullen allemaal nog anders zijn vanwege corona, maar ik heb goede hoop dat we in de meivakantie weer gezellig met zijn allen bij elkaar mogen zijn. Ben jij ook zo toe aan naar de zon in de vakantie?

Naar de zon in de vakantie

vakantie met kinderen

2 jaar geleden vertrokken we in de meivakantie naar een zonnige bestemming! We gingen naar de zon in de vakantie naar Kos en genoten van de eerste zonnestralen. Het eiland was nog niet helemaal wakker en klaar voor het toerisme, maar samen met de andere Nederlandse gasten hadden we het super gezellig. Zo heb ik trouwens gastbloggers Esther en Rosalie ontmoet 🙂 Leuk weetje

Spannend om een reis te boeken.

Voor volgend jaar vind ik het nog wel spannend om een reis naar de zon in de vakantie te boeken. Moeten we nu al wel boeken terwijl we nog niet zeker weten dat corona voorbij zal zijn? Of boeken we gewoon en hopen we gewoon op het beste? Gaan we op staycation of gaan we lekker vliegen naar de zon voor een zonnige vakantie? Het zijn allemaal vragen die ons nu al bezig houden. Vaak gelden vroegboekkortingen en je wilt natuurlijk wel naar een goed hotel en een leuke bestemming.

Om mij heen hoor ik mensen zeggen dat ze voorlopig geen reizen boeken. Eerst moet de ellende van corona achter de rug zijn. Dat snap ik wel, aan de andere kant moeten we het toerisme ook een beetje steunen natuurlijk. Als we geen reizen meer boeken dan bestaan er straks geen luchtvaartmaatschappijen meer, geen reisbureaus meer en veel hotels en appartementencomplexen zullen failliet gaan. Dat zou ook zonde zijn! Dat betekent dat op vakantie gaan een echte luxe probleem wordt en dat er veel mensen werkeloos zullen worden. Niet alleen in het buitenland, maar ook hier in Nederland.

Met een mondkapje vliegen

zonnige vakantie

Deze zomer gingen wij naar Portugal voor een zonnige vakantie en op de heenweg was het wennen met een mondkapje vliegen. Maar je moet er wat voor over hebben als je naar de zon in de vakantie wil gaan Maar op de terugweg vond ik het de normaalste zaak van de wereld. In het buitenland zijn de mensen gewend om met mondkapjes op te lopen en overal staan desinfectiemiddelen. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld en corona zal ons dan ook niet tegenhouden bij het kiezen van een nieuwe vakantie. Eigenlijk voelde ik mij in Portugal veiliger dan hier in Nederland toen we terugkwamen.

Meivakantie

Afgelopen meivakantie zouden wij naar Center Parcs gaan. Dat hebben wij verzet naar de herfstvakantie en we gaan er gewoon het beste van maken! Al baal ik natuurlijk wel dat we niet de hele dag in het zwembad kunnen liggen. We gaan gewoon lekker veel wandelen, knutselen met herfstschatten en genieten van de open haard met lekkere hapjes en drankjes en spelletjes spelen.

Komende meivakantie denk ik dat we weer gaan vliegen naar de zon in de vakantie. Want ik ben nu al toe aan warmte. Niet alleen de warmte van de zon overigens. Ook van vrienden en familie die we al veel te lang op afstand moeten houden. “Straks als corona voorbij is dan hebben we een mega grote knuffelorgie!”, roep ik al maanden.

Ja, die zonnige vakantie kun je hebben van de zon, van de warmte van mensen om je heen en van je eigen geluk!

Ga jij naar de zon in de vakantie?

En jij? Ga jij een reis naar de zon in de vakantie boeken? Zo ja, waar gaat de reis naartoe? Zo nee, zou je normaal wel al hebben geboekt? Houdt corona je tegen? Of is er een andere reden?

Lees hier onze blogs met vakanties met kinderen

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.