Cadeau jongen 6 jaar – een verlanglijst met speelgoed voor je zoon

Hoe dan? Dat zul je je afvragen bij elke verjaardag denk ik wel. En poef opeens is je zoon alweer 6 jaar. De kleuterklas is alweer bijna uitzicht en het lezen, schrijven en rekenen komt eraan. Of is al bezig. En jij als ouder weet nog zo goed hoe de bevalling ging, hoe de eerste stapjes wiebelend gezet werden. Nou goed het is nou eenmaal zo, en we kunnen beter maar genieten! Wij nemen een stukje stress weg met onze verlanglijst voor 6 jarige jongen. Heel veel handige cadeautips per categorie verdeeld. Ben jij op zoek naar een cadeau jongen 6 jaar, dan komt het met deze kado tips wel goed.

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Boeken als Cadeau jongen 6 jaar

boeken voor zesjarigen

Ken je ons nog niet zo goed? Dan vertel ik jullie weer graag over onze liefde voor boeken, lezen en voorlezen. We hebben zelfs een eigen boekenblog los van MamaScrapelle gemaakt, omdat we zoveel reviews hebben. Ook hebben we vele leuke boeken voor op de verlanglijst van een 6 jarige jongen. Benieuwd naar reviews en foto’s? Neem eens een kijkje op de site! Anders staat hieronder een toffe lijst.

Creatief speelgoed voor je zesjarige zoon

creatief speelgoed Verlanglijst met Cadeau jongen 6 jaar . Speelgoed en kado tips voor je zesjarige zoon. Tips voor verjaardagscadeau 6 jarige jongens

Kleine Picasso’s laten zich vaak rond deze leeftijd goed zien. Niet zozeer dat het echt mooie kunstwerkjes zijn. Nee zoals gezegd, een Picasso, geheel in zijn stijl. Kinderen vinden het gewoon heerlijk om creatief bezig te zijn. Kleuren te ontdekken, verschillende materialen. Er is ook zoveel keuze! Heb jij nou een wiebelkont in huis? Denk dan eens aan een schildersezel, vingervef en wat muziek aan! Veel grootmeesters schilderen zo op deze manier. Wat zet jij op de verlanglijst als cadeau jongen 6 jaar?

Strijkkralen zijn leuk om mooie kunstwerken van te maken, maar ook goed voor de fijne motoriek!

Heb jij een kleine timmerman in huis? Kijk dan eens naar Totum Carpenter King

Natuurlijk wordt er ook heel wat afgetekend en misschien wel wat geschilderd?

Lees hier de review van het tekenboek onderwater

We hebben nog veel meer creatief speelgoed tips op MamaScrapelle staan!

Wist je dat Dessineo Sticker studio winnaar is van speelgoed van het jaar 2023

educatief speelgoed zesjarigen

Educatief speelgoed als Cadeau jongen 6 jaar

Educatief speelgoed mag ook niet ontbreken als cadeau jongen 6 jaar. Dit is de leeftijd dat de overstap naar groep 3 gaat komen dus het leren lezen, schrijven en rekenen zijn dingen die goed geoefend kunnen worden thuis. Ook kunnen kinderen prima zelfstandig aan de slag met bijvoorbeeld Smartgames. Wat ze zelfvertrouwen geeft, en jou ook wat rust.

Kijk hier voor de review van het liedjesboek voor onderweg

Kijk hier voor de review van ik leer rekenen

Wil je kind dierendokter worden? Kijk dan deze dierenartspraktijk van Clementoni

Hier vind je de review van Apple Twist

Cats and boxes is winnaar speelgoed van het jaar 2023!

Lees hier alles over Coral Reef van Smartgames
En hier over Penguins Parade en Noah’s Ark

Kijk hier de blog over jeugdsentiment Happy Cubes

Is jouw kind al bezig met letters? Dan is Scrabble Junior een tof idee!

Kinderen leren klokkijken met deze leuke set van Clementoni hoe laat is het

Lees hier de review van Keer op Keer Kids

Net als papa en mama, maar dan voor kinderen clever junior!

Hier vind je de review van Spookslot

Lees hier de review van de Vtech Kidizoom Snap Touch

Lees hier de recensie van Neehoorn kaartspel

Voorbereiding groep 3

Bij educatief speelgoed hoort uiteraard ook een cadeau jongen 6 jaar dat voorbereidt op groep 3. Een jaar waarin ze gaan leren lezen en schrijven.
Kijk hier voor verschillende cadeautips* voor je zesjarige zoon!

Bedenkt door een kind van 8 jaar!

Op MamaScrapelle hebben we vaak toffe recensies over educatief speelgoed. Neem vooral een kijkje!

Buitenspeelgoed als Cadeau jongen 6 jaar

buitenspeelgoed Verlanglijst met Cadeau jongen 6 jaar . Speelgoed en kado tips voor je zesjarige zoon. Tips voor verjaardagscadeau 6 jarige jongens

Voor zes jarigen is het heerlijk om veel buiten te zijn. Lekker skaten, rennen, voetballen, steppen en gewoon wat jongens doen. Hun energie kwijt raken is in elk geval heel belangrijk dus daar kan dit buitenspeelgoed dan ook niet bij ontbreken natuurlijk!

Kijk hier voor de review van Tonka voertuigen

Dit amfibievoertuig is winnaar speelgoed van het jaar 2022!

Op MamaScrapelle houden we van buitenspelen en we schrijven er regelmatig artikelen over!

Spelletjes voor je zesjarige zoon

spelletjes voor zesjarigen

Spelletjes spelen dat kunnen zesjarigen steeds beter! Lekker samen een bordspel spelen of snelheidsspel. Wat zet jij op de verlanglijst van 6 jarige jongen? Lees reviews van onze Sunny Games coöperatieve spellen ervaringen. Want samenwerken is ook heel erg leuk en belangrijk om te doen.

Betoverde doolhof vind je hier

concept kids vind je hier

Grapjes over poep zijn altijd leuk. En als er dan een spel is met poephelden die superhelden zijn. Dan heb je een winnende combinatie!

Onthou jij welke kaarten je hebt? Gokken maar met dit leuke spel Beverbende. En ja die extra scorelijsten ga je nodig hebben, want het is verslavend leuk!

Kijk hier voor de review van het sprookjes memory spel

Lees hier de review van Wie is het piraten?

Hier vind je de review van kaartspellen in een nieuw jasje

Klassiekers zoals Monopoly, dokter Bibber, mens erger je niet en twister

Bende op de boerderij is een winnaar speelgoed van het jaar 2023

Lees hier nog veel meer recensies met spellen als cadeau jongen 6 jaar.

Constructie speelgoed als Cadeau jongen 6 jaar

constructie speelgoed Verlanglijst met Cadeau jongen 6 jaar . Speelgoed en kado tips voor je zesjarige zoon. Tips voor verjaardagscadeau 6 jarige jongens

Bouwen maar! Hoger, groter en gekker. De competitieve kant is in volle bloei dus wedstrijd bouwen zul je vaak gaan zien. Ook worden sociale situaties graag nagespeeld. Met de nodige krachtmeting onderin. Lego huizen zullen aangevallen worden door dino’s. Terwijl er een spiderman langs komt die de huizen weer beschermt. Constructie speelgoed mag dus niet ontbreken op het verlanglijstje van een 6 jarige jongen.

Lego DREAMZzz is winnaar speelgoed van het jaar 2023!

Kijk hier voor de review van clicformers

Hier vind je de review van Kapla

Uiteraard hebben we op MamaScrapelle weer alle recensies met bouwspeelgoed voor je verzameld!

Verkleedkleren op verlanglijst 6 jarige jongen

verkleedspullen als kado zesjarige zoon

Niks zo leuk om even in de huid van iemand anders te kruipen! Een superheld, een dokter, een dier of een prins. Het kan allemaal en het is belangrijk voor kinderen. Zo groeit het inlevingsvermogen en verandert de blik van een kind. Je kan kiezen uit een geheel pak maar gewoon een hoed of cape is ook al voldoende. Laat ook een kind eens lekker zichzelf schminken. Zo worden ze zich goed bewust van hun eigen hoofd en lichaam en van wat ze mooi vinden. Leuk is ook om een spiegel te geven met een schmink setje bijvoorbeeld!

Lees hier waarom kinderen van imiteren houden, en hier vind je een leuk verkleedspel.

Verlanglijst met Cadeau jongen 6 jaar . Speelgoed en kado tips voor je zesjarige zoon. Tips voor verjaardagscadeau 6 jarige jongens

Actie reactie speelgoed als Cadeau jongen 6 jaar

Direct zien wat een reactie is? Niet alleen bij je ouders maar ook in speelgoed is dit een leuke tip voor op het verlanglijstje 6 jarige jongen. Actie reactiebanen zijn geweldig spannend, leuk, educatief en uitdagend. Voor een korte spanningsboog kan je het simpel en kort houden. Maar kinderen leren ook hun geduld op te bouwen. Want hoe langer je wacht, en hoe meer je bouwt, hoe toffer de actie reactie baan is!

Gravitrax Junior is winnaar speelgoed van het jaar 2023! Super gaaf actie reactie speelgoed kan ik zeggen!

Iets wat al generaties meegaat is domino*!

Hubelino* is perfect te combineren met Duplo! Een leuk cadeau voor jongen 6 jaar.

Verlanglijst met Cadeau jongen 6 jaar . Speelgoed en kado tips voor je zesjarige zoon. Tips voor verjaardagscadeau 6 jarige jongens

Kamer interieur op verlanglijst 6 jarige jongen

6 jaar is zo’n overgangsleeftijd. Ze willen vaker alleen zijn. En werkjes doen gebeurd wat serieuzer. Een leuk cadeau 6 jarige jongen is om een upgrade te geven van een kamertje! Maak het wat stoerder en voor grotere kinderen. Het kan al simpel met een andere lamp en muurstickers. Maar het kan ook groter met een tof nieuw bed en een eigen bureautje. Hieronder genoeg inspiratie!

Cadeau jongen 6 jaar plus meer handige verlanglijstjes

Het is weer een mooie en zeer uitgebreide lijst geworden! Ik weet zeker dat je iets wat passend is kunt vinden. Op zoek naar meer inspiratie? MamaScrapelle is inmiddels vele andere mooie verlanglijsten rijk. Neem daar zeker ook eens een kijkje. Pin je de foto om andere ook te helpen?

Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor het kinderfeestje? Ook daar hebben we genoeg inspiratie van voor je!

Verlanglijst met Cadeau jongen 6 jaar . Speelgoed en kado tips voor je zesjarige zoon. Tips voor verjaardagscadeau 6 jarige jongens

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.