Totum Carpenter King – een creatieve knutselset met hout

Wie wil er een echte Carpenter King worden met deze creatieve set van Totum? In de doos vind je een verzameling houtjes, spijkers, lijm en natuurlijk een hamer. Wij mochten uitproberen of we timmertalent hebben. En ook niet onbelangrijk: wat ruimtelijk inzicht en creatieve ideeën! Timmer de leukste kleine bouwwerkjes van hout met deze set. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

En goed nieuws voor de jongens en meiden die denken ook een Carpenter King (of Queen) te kunnen zijn: we mogen in samenwerking met Totum een set weggeven. Lees verder voor meer informatie over het speelgoed en de actie! 

voorkant doos

Knutselen met hout

Knutselen met jongens kan best wel een uitdaging zijn. Op jonge leeftijd werd er regelmatig nog wel geplakt en gekleid in eigen huis. Maar als ze ouder worden verdwijnt toch vaak de interesse in creatief bezig zijn. Uitzonderingen daargelaten die het natuurlijk heerlijk vinden om te kleuren, plakken en creëren.

Maar wat is nog uitdagend voor de wat oudere kinderen om te knutselen? Dat blijkt best moeilijk om te vinden. Vooral tijdens het buitenspelen kunnen ook jongens nog best heel creatief bezig zijn. Bijvoorbeeld met een hamer en hout wordt er weleens wat leuks gecreëerd. Het liefst zouden we als ouder zien dat ze dat wat vaker doen. Maar de schermen gooien vaak onze plannen in duigen. 

Maar krijgen we ze misschien zover om met een kleine timmerset voor binnen aan de slag te gaan? De Totum Carpenter King is een creatieve bouwset met hout. We worden op gang geholpen met de bouwtekening van een kleine auto, maar er is nog meer te verzinnen natuurlijk!

Wat kun je maken met de Totum Carpenter King set?

In de doos vind je verschillende maten houtjes en een zak vol spijkers. Met daarbij een redelijk stevige hamer, van klein formaat. De uitleg voor de bouw van een kleine auto is bijgevoegd. Dit is in duidelijke stappen voorgedaan. Op de voorkant van de doos zien we ook een vliegtuig, boom en stoeltje. Die zijn zonder tekening wel redelijk eenvoudig na te maken. Maar de uitleg zit er dus niet bij in de doos.

En lukt het om de kleine setjes in elkaar te timmeren? De uitdaging zit ‘m vooral in het vasthouden van de toch wat kleine houtjes tijdens het timmeren. Er zit een klein hulpstukje bij om de spijkers op hun plek te houden. En om te voorkomen dat er op de vingers wordt getimmerd. Maar enige hulp van een ouder kan wel prettig zijn. Een goede reden dus om deze leuke activiteit samen te doen met je kind. Om wat frustratie voor te zijn en te helpen met moeilijke stukken.

Uitdagend en creatief speelplezier

De Totum Carpenter King set is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar die hebben zeker nog wat begeleiding nodig. Alhoewel je met iedere leeftijd al iets kunt doen natuurlijk. Jongere kinderen gaan gewoon aan de slag met de lijm en bouwen misschien een kleine toren. Oudere kinderen verzinnen zelf iets en kunnen al goed met de kleine spijkers aan de slag. Echt een activiteit om de oog-hand coördinatie te oefenen.

Het is echt wel een uitdaging om er iets moois van te maken. Maar het mag ook wel een beetje moeilijk. Iets met leren doorzetten als het even niet lukt. De hoeveelheid hout is niet enorm, goed voor ongeveer 6 kleine bouwwerken. Maar je kunt altijd zelf wat extra houtjes, lijm en spijkers inkopen. Want het is natuurlijk wel erg leuk om zelf iets te creëren.

Totum Carpenter King

Word een Carpenter King, oftewel timmerkoning, met deze set van Totum. Voor timmermannen en timmervrouwen in de dop. Of voor de kleine meubelmakers en Piet Hein Eeks! 

Totum staat voor uitdagend en creatief speelplezier. En dat is belangrijk voor iedere leeftijd dus een aanrader voor een verjaardagscadeau.


Winactie Totum Carpenter King

Misschien ben je enthousiast geworden en wil je de Totum Carpenter King set graag winnen? Voor jongens en meiden die creatief en handig zijn een leuke activiteit. Zo maak je kans:

 • Gefeliciteerd Thomas!

Winnaars worden gemaild en dit wordt aangegeven op Facebook en Instagram. Reageer binnen 3 dagen anders zijn we genoodzaakt iemand anders uit te loten.

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

59 reacties

 1. Wat een leuke bouwdoos.
  Hier maak ik mijn kleinzoon erg blij mee.
  Mooi cadeautje voor onder de Kerstboom.
  Ik volg bloglovin, maar heb geen Social Media(priveredenen)
  Heel graag doe ik mee.

 2. Wat leuk! Dit zou een ontzettend leuk kerstcadeau zijn voor onze dochter! Kortom, ik doe graag mee.

 3. Heerlijk om samen met Opa Ton Timmer een mooi huisje te timmeren. Hier zou onze Bouw Queen heel blij van worden

 4. wat leuk zeg! ken dit nog helemaal niet.
  mijn zoontje van bijna 4 die helpt graag klussen met zn vader. En dan niet met een speelgoed gereedschapssetje maar met een echt ijzerzaagje, kleine hamer en knijptang.

  Vind hij zo ontzettend leuk

 5. Leuk voor onze jarno. hij is zo creatief; die weet hier zeker weten raad mee. ik volg jullie beide via IG en FB.

 6. Mijn zoontje is dol bouwen en wilt graag net zoveel timmeren als papa. Dit zou hij echt heel leuk vinden!

 7. Ik doe graag mee voor mijn neefje! Tijdens de Kerstvakantie komt hij een aantal dagen bij me logeren en met dit leuke pakket kunnen we dan gezellig samen knutselen.

 8. Voor mijn zoontje wil ik deze winnen. We hebben allebei 2 linker handen en dan is het handig als onze zoon straks de schilderijtjes op komt hangen in ons bejaardenhuis.

 9. Ik waag graag een kansje voor mijn neefje, hij zal dit geweldig vinden!

  Ik volg Totum via Instagram (Truusje26) en jou via Instagram (bericht geliked) en Twitter (@Glambertgirl77, bericht geliked en geretweet).

 10. Mijn neefje en hamertje tik, onlosmakelijk met elkaar verbonden, dit gaat hij ook vast erg leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.