Maak de stoerste dingen met Construxions van Totum

Houdt jouw kleuter ook van bouwen, maar is het klaar met het stapelen van blokken? Dan is Construxions van Totum een mooie volgende stap!

construxions inhoud

Houten blokken en plastic pinnen

Zodra mijn kinderen de doos zien, moet de doos van Construxions open. Dit lijkt hen heel erg leuk. Mijn zoon twijfelt of hij dit zelf wel kan maken. Tja, extreme faalangst. Mijn dochter pakt gelijk de blokken en maakt haar eigen dingen. In de doos zitten verschillende zakjes met allemaal materialen. Uiteindelijk liggen er 9 houten blokjes, 30 plastic pinnen, 7 houten wielen, 7 plastic kapjes 15 grijze constructie onderdelen, een koord (die veel kleiner is dan op de doos) en een hamer voor ons. En natuurlijk de beschrijving. Laten we beginnen!

construxions hoofdfoto

Makkelijk te volgen

De beschrijving van Construxions bevat goede tekeningen die makkelijk te volgen zijn. Binnen mum van tijd heeft mijn zoon een vliegtuig in elkaar gezet. Wel moest ik hem er even op wijzen dat hij de hamer moest gebruiken om alles goed in elkaar te timmeren. Doe je dit niet dan valt het al heel snel uit elkaar. Mijn zoon is enorm trots op zichzelf als hij klaar is. Yes! Dit is goed voor zijn zelfvertrouwen.

Construxions

Construxions ziet er stevig uit

Wat mij opvalt is dat Construxions er stevig uit ziet. Volgens mij gaat dit niet snel kapot. Sowieso vind ik speelgoed van hout erg fijn. Dat blijft altijd langer goed dan ander speelgoed. En zo ook dit. De plastic kapjes zien en voelen ook stevig, dus ik denk dat die niet zo snel gaat inscheuren. Mocht dit uiteindelijk wel gebeuren dan laat ik dit in de opmerkingen weten. Wel vind ik het koord dat erbij zit heel erg klein. Op de doos is hij veel groter, dus dat valt een beetje tegen. Gelukkig hebben we nog een ander touwtje.

Twee trotse bouwers met Construxions

Binnen een half uur zijn ze klaar. “Uhh mama, heb je niet nog een doos?” vragen ze allebei. Helaas, dit was het echt. Maar als je het uit elkaar haalt kan je zo weer een nieuwe maken. Als je het niet erg vindt om je bouwwerk kapot te maken kan je hier uren plezier van hebben. Wil je dit, net als mijn kinderen niet, dan ben je binnen een half uur klaar. Ze willen hun bouwwerken graag laten staan tot papa het ziet en dat vind ik prima. Morgen weer een dag om lekker te bouwen. Met Construxions maak je van kleuters echte bouwers. Ook een aanrader voor in de kleuterklas!

Winactie

Enthousiast geworden? Ik mag namens Totum een doos Construxions weggeven aan een van de volgers!

Laat onder deze blog een reactie achter waarom je wilt winnen om mee te doen.

Gefeliciteerd Hermien!

Niet gewonnen? Niet getreurd: Hier kan je hem aanschaffen!

Lees ook deze blogs met producten van Totum:

Footer4
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

26 reacties

 1. Wat leuk voor mijn jongens! Zij bouwen graag met verschillende materialen. Dit is weer een mooie nieuwe uitdaging 🙂

 2. Jaaa! Enthousiast ben ik zeker! Ik heb twee zoontjes, eentje van 3 en een van 7. Mijn oudste zoon bouwt veel, vooral met de (nep) Kapla blokjes en wij hebben thuis hele creacties van snelwegen, wolkenkrabbers en ga zo maar door. Ik merk dat je jongste graag de oudste na probeert te doen, maar ook dat dit nog niet te moeilijk is. Hoe leuk is dan deze tussenstap? Ik weet zeker dat mijn zoontje hier heel veel mee zal spelen en hier ook super veel van zal leren. En de oudste, gaat, gok ik, lekker mee doen, want met dit systeem van Totum kan je natuurlijk nog veel moeilijkere constructies maken, dan alleen mogelijk is met het opstapelen van blokken!

 3. Ons oudste zoontje van bijna 5 jaar wil graag ‘bouwer’ worden later. De school is aan het verbouwen en daarom zijn ze in de klas gestart met het thema ‘bouwen’! Hij zou dit vol trots meenemen naar school, zodat ze er allemaal mee kunnen spelen en bouwen.

 4. Mijn zoontje heeft moeite met de fijn motorische vaardigheden. Dus op school en thuis doen we veel oefenen met fijn motorische vaardigheden zoals knip, plak, en kleurwerkjes. Maar ook spelen met constructie materialen dus zou deze construxions van Totum graag voor hem willen winnen.

 5. Mijn jongste kleindochter is dol op bouwen en niet alleen met Lego.
  Dit vindt ze vast en zeker ook heel leuk om te doen.
  Hier kan ze haar fantasie op los laten.
  Wat zal ze trots zijn op haar bouwwerken.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje voor haar.

 6. Dit zou/ kan interessant zijn voor mijn kleine Bob de Bouwer van 6 jaar. We hebben al veel bouw-constructie speelgoed maar we zijn nog niet bekend met dit merk. Dus we zouden het graag eens willen uitproberen en eens kijken of deze dan ook op de verlanglijstjes van mijn zoontje komt.!

 7. Wat superleuk! We hebben hier echt een lief klein bouwertje in huis! Dit gaat hij echt te gek vinden en gaat ongetwijfeld de meest creatieve creaties maken!

 8. Dat ziet er super leuk uit, ons zoontje is van alles aan het bouwen al. Maar met dit kan hij helemaal los, hij zal het geweldig vinden!!! En papa ook 🙂

 9. Wat een super leuke set is dit voor mijn kleinzoon deze doos Construxions. Hiermee kan hij net als zijn opa volop aan het bouwen gaan, wat hij helemaal geweldig vind!!

 10. Mijn zoontje van 4 jaar is nu wel klaar voor de volgende stap, en zou graag de stoerste dingen met Construxions van Totum willen gaan maken!!

 11. Dit soort speelgoed vind ik wel leuk. Mijn zoon ook, hij houdt van constructiemateriaal en zal hier graag mee aan de slag gaan. Leuk voor in de vakantie!

 12. Inderdaad zijn dit leuke dingen waarbij ze ook leren elkaar te helpen . En het is natuurlijk leuk als je het samen voor elkaar krijg om een pracht stuk te maken. Dat word hier ook gedaan . Niet altijd hoor . Maar met de moeilijke dingen wel . Ik doe daarom graag mee. De een heeft linker en de ander rechter handen dus dat komt wel goed.

 13. Mijn kleine neefje kan zich zelf uren vermaken met zijn speelgoed, ik denk dat deze bouwstenen en bijbehoren precies in zijn straatje past.

 14. Vind het altijd geweldig om te zien dat mijn zoontje ideeën heeft en dat hij deze ideeën met bouw/constructie speelgoed tot leven kan brengen door er iets unieks van te maken. Hij is dan altijd super trots op zijn mooie bouwwerk. Dus meer creativiteit is dus van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.