Clicformers construction set – een uitdagend bouwen set!

Heb je al weleens gehoord van Clics of Clicformers? Clics is al zo’n 20 jaar op de markt, maar Clicformers is nog redelijk nieuw. Wij mochten de Clicformers construction set uitproberen.  

clicformers construction set
De Clicformers construction set: maak 6 verschillende voertuigen!

Heel veel bouwplezier met de Clicformers construction set

De Clicformers construction set wordt geleverd in een flinke, imposante doos. Als je dit als cadeau aan iemand geeft, geef je meteen een flinke doos! Met deze set kun je wel 6 verschillende voertuigen van de bouwplaats maken. Denk bijvoorbeeld aan een graafmachine, cementmolen of bulldozer.
Ik denk dat deze set bij jongens echt direct in de smaak zal vallen! Mijn jongste dochter vond deze set ook super stoer. Wat ik heel leuk vond om te zien was dat ze bij het openen van de doos meteen aan de slag ging. Er zit een hele goede handleiding bij, waarin je de stappen heel duidelijk kunt volgen. Maar mijn dochter zag het plaatje van het eindresultaat op de voorkant van de doos, en is meteen gaan bouwen. Maar je hebt uiteindelijk toch wel echt het stappenplan nodig, want sommige blokjes moet je net bijvoorbeeld andersom vastklikken.
Wij waren heel enthousiast over deze Clicformers construction set, ook omdat het eindresultaat heel gaaf is! Uiteindelijk heb je echt een hele mooie en superstevige graafmachine in handen.

Clicformers is het vernieuwde Clics

Ik was al bekend met Clics. Als kleuterjuf heb ik dit materiaal al veel langs zien komen, en in elke klas is dit materiaal echt een groot succes! De kinderen uit mijn klas maakten hier altijd superleuke dingen mee, zoals dieren, auto’s en kettingen. Clicformers is de nieuwe generatie Clics. Het principe is hetzelfde, maar de uitvoering veel en veel beter! En dat kan ik eerlijk zeggen, want ik heb als juf heel veel ervaring met Clics… We hebben daar in klassen die ik de afgelopen jaren heb gehad eindeloos veel speelplezier mee gehad. En nog steeds, maar de Clicformers zijn toch echt andere koek.
Je kunt er namelijk veel meer mee! Het meest opvallend is dat het materiaal heel anders is. Veel steviger en gladder. En je hebt veel minder kracht nodig om constructies in elkaar te zetten en weer uit elkaar te halen. Dat was bij de originele Clics wel anders, kleuters kregen deze blokjes vaak net niet goed uit elkaar, dat kostte veel kracht. En dan hadden ze echt hulp van een volwassene nodig. Dat is bij Clicfomers niet meer het geval!

bouwen
De oude Clics. Bij de nieuwe Clicformers kun je ook op elkaar stapelen!

Maar er is meer over de Clicformers construction set….

Wat ook meteen opviel bij de Clicformers construction set is dat je de blokjes niet alleen aan elkaar kunt klikken, maar ook kunt stapelen. Dit geeft veel meer mogelijkheden. Daarnaast zijn de blokjes in meer standen te zetten, zitten er veel andere vormen en onderdelen bij en is het dus zoveel meer veelzijdiger!
Als je een gemengde set hebt, kun je op de site van Clicformers ook kijken bij al hun downloads van bouwvoorbeelden. Daar zitten hele leuke tussen.
Clicformers is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Ik was al super enthousiast over Clics, maar ben echt helemaal weg van Clicformers! In de klas waar ik nu werk heb ik helaas geen Clics, maar ik ga Clicformers bovenaan mijn verlanglijstje zetten, want wat is dit gaaf constructiespeelgoed zeg! En dan het liefst een hele grote set, zodat je er meteen met een paar kinderen tegelijk mee kunt spelen én er hele gave dingen mee kunt maken…
Oh, en wist je trouwens dat Clicformers construction set van dezelfde fabriek is als de Magformers, die we laatst hebben mogen reviewen?

En nog een heel leuk filmpje over Clicformers

Zoals je wellicht al hebt gemerkt ben ik razend enthousiast over de Clicformers construction set en Clicformers in het algemeen. Maar er is nog iets wat ik heel leuk vind, en dat zijn van die filmpjes die een inkijkje geven in een fabriek, zodat je kan zien hoe iets gemaakt wordt. En zo’n filmpje kwam ik tegen van Clicformers!
Je krijgt een inkijkje in de fabriek, ziet hoe de machines draaien (vind ik geweldig om te zien), maar je ziet ook hoeveel mensenwerk er nog bij komt kijken. Voor iedereen die ook nieuwsgierig is, of net als ik gek op dit soort filmpjes, kijk zeker eens dit filmpje!

Kende jij Clics of Clicformers al?

clicformers construction set
Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.