Skip to Content

Magformers: leerzaam bouwen met magneten – een hit voor kleuters

Ik ben gek op bouw- en constructiespeelgoed. Magformers is echt iets anders dan het bekende constructiespeelgoed: dit klikt uit zichzelf aan elkaar door de ingebouwde magneten. Hoe leuk is dat om mee te bouwen?

Magformers

Magformers: veelzijdig magnetisch speelgoed

Toen de set Magformers hier binnen kwam, werd deze vol gejuich ontvangen! De set ziet er erg aantrekkelijk uit, vol mooie, vrolijke kleuren.
De set die ik heb ontvangen bevat 30 onderdelen: 12 driehoeken en 18 vierkanten. En met deze vormen zijn heel veel verschillende dingen te maken. Het eerste wat mijn meiden gingen doen was met de Magformers experimenteren. Wat kun je er precies mee? Daarna kwam het instructieboekje tevoorschijn.  

Magformers

Heel leerzaam speelgoed

Gewoon even ‘aanrommelen’ met Magformers is ontzettend leerzaam! Je leert spelenderwijs over magnetische principes. Soms trekken de magneten elkaar aan, soms stoten ze elkaar af. Als je een stapel maakt, lukt dit eenvoudig als je de vormpjes één voor één op elkaar legt, maar als je een stapeltje op een ander stapeltje legt, lukt dit vaak weer niet.
Het boekje met de voorbeelden is echt een meerwaarde. Hierin staan 16 voorbeelden die je kunt maken met deze basisset. En zo kom je op ideeën, waar je anders wellicht helemaal niet op gekomen was!

Diverse soorten sets Magformers

Nu we deze set Magformers hebben, kan ik alleen maar zeggen: wij willen meer! Voor thuis is dit een prima hoeveelheid, maar als je meer hebt, kun je nog grotere en mooiere bouwwerken maken. Ik denk dat de kinderen uit mijn kleuterklas dit ook echt geweldig gaan vinden, dus ik ga het binnenkort ook in mijn klas gebruiken! Daar is deze hoeveelheid wel echt te weinig voor, want omdat het speelgoed zo aantrekkelijk is, heb je er echt wel meer van nodig in een klas. Maar dat is mooi voor op het verlanglijstje….
Er zijn diverse sets verkrijgbaar ter uitbreiding, bijvoorbeeld met wielen. En op de site van Magformers kun je ook allerlei instructieboekjes downloaden, zodat je nog meer leuke bouwideeën krijgt!

Het speelgoed van Magformers is ontzettend leerzaam en daagt kinderen uit om zelf te ontdekken. Magformers heeft een adviesleeftijd vanaf 3 jaar. Dit is zeker geschikt voor kinderen vanaf die leeftijd, maar ook kinderen van een jaar of 10 kunnen er nog heel goed mee aan de slag. Jongere kinderen zullen meer bezig zijn met het spelen met de magneten, oudere kinderen zullen echt de voorbeelden na gaan maken en de magnetische principes proberen te achterhalen.

Hou de blog in de gaten want binnenkort nog meer reviews over magnetisch speelgoed!

Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Corrina Wassenaar

Sunday 21st of March 2021

Ik denk niet alleen dat de kids veel plezier hebben maar ouders ook Het ziet er tof uit en vrolijke kleurtjes

Giulia

Saturday 20th of March 2021

Ohh, dit ben ik eerder ergens tegengekomen. Dit lijkt me heel leuk! Onze dochter van bijna 2 jaar is niet zo'n fan van bouwen, maar vindt magneetjes wel heel interessant. Wie weet is dit een hit voor haar!

Felice Veenman

Saturday 20th of March 2021

o dit zou mijn zoon ook zeker heel erg leuk gevonden hebben, hij was echt een bouwer met een fascinatie voor magneten. Helaas hij is er nu ongeveer 25 jaar te oud voor

Lindaschrijfthetop

Saturday 20th of March 2021

Ik vind het erg leuk speelgoed. De kleurenmaken het ook aantrekkelijk. Weer eens wat anders

Yvonne

Saturday 20th of March 2021

Dit is echt zo leuk. En inderdaad heel leerzaam en creatief. Wat ik zelf heel leuk vind zijn al die vrolijke kleurtjes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.