Skip to Content

Pool Party, een leuke game om samen te spelen

Zin om je vrienden eens lekker uit te dagen? Of om zelf een uitdaging aan te gaan? Pool Party is een leuke game waarbij plezier en challenges hoog in het vaandel staan. Ik heb deze game getest op de Switch maar het is beschikbaar op diverse consoles. Lees vooral verder als je nieuwsgierig bent naar een dynamische partygame vol chaos en plezier voor een leuke prijs.

Pool Party game

Game Pool Party

Daag maximaal vier vrienden uit in de lokale multiplayer-modus van deze dynamische partygame
Bekijk hier de lanceringstrailer. Mindscape en Lakeview Games lanceren met trots Pool Party. Deze nieuwe en chaotische partygame is vanaf nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam. De lancering voor de digitale Xbox Series X|S-versie staat gepland voor 31 mei 2024.

In Pool Party strijden spelers tegen elkaar in diverse chaotische, op fysica gebaseerde sport- en brawlgames. Dit kunnen ze samen doen met maximaal vier vrienden in een lokale multiplayer-modus om de beste poolspeler te worden. Tevens is het ook mogelijk om solo de strijd aan te gaan. Spelers hebben de mogelijkheid om hun eigen poolbal van hun favoriete kleur en ontwerp te voorzien en samen met vrienden te strijden voor de overwinning.

De poolballen zijn niet alleen schattig, maar ook verrassend atletisch. Ze bereiken ongekende snelheden terwijl ze in recordtijd door de arena rollen en stuiteren. Of men nu medespelers naar de andere kant van de arena lanceert of met een perfecte gerichte stoot een rivaliserende poolbal dwarsboomt, chaos en plezier wordt gegarandeerd met Pool Party.

Welke games zijn er?

Spelers hebben de mogelijkheid om met maximaal vier vrienden in lokale multiplayer (dus niet samenspeel optie in de game) of solo de strijd aan te gaan. Daarbij kunnen bots toegevoegd worden om de teams aan te vullen of vaardigheden verder te oefenen. Pool Party is makkelijk te leren, maar moeilijk te beheersen. Iedereen kan meedoen aan de diverse spelmodi, waaronder:

  • Pool: Spelers scoren punten door ballen van hun eigen kleur in de pockets te stoten, waarbij ze moeten oppassen er niet zelf in te vallen.
  • Tennis: Scoor punten door de bal alleen of met z’n tweeën over de baan te stoten.
  • Sumo: Schoppen is niet toegestaan! Duw de andere spelers in het water door tegen ze aan te botsen.
  • Football: Met één of twee spelers per team schiet men de bal in het doel van de tegenstander om te scoren – of duw tegenstanders opzij om de weg naar het doel vrij te maken.
  • Jinxed: Een van de spelers is vervloekt! Stoot, duw of schop de andere spelers en geef de vloek door. Wanneer de tijd om is, verliest de vervloekte speler en zoekt de vloek een nieuw doelwit. Degene die als laatste overblijft wint!
  • Idol: Spelers scoren punten door een totem op te pakken en zo lang mogelijk vast te houden. Terwijl ze dit doen worden ze achtervolgd door tegenstanders die de totem af proberen te pakken.
  • Free-For-All: Stoot tegenstanders in de pockets en probeer als laatste over te blijven.
  • Tournament: Speel een mix van verschillende spelmodi en wordt de ultieme Pool Party-kampioen.

Prijs en beschikbaarheid

De fysieke versie van Pool Party is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation 5* en Nintendo Switch (code in de box*) tegen een adviesprijs van € 19,99. De digitale versie is verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam tegen een adviesprijs van € 19,99. De lancering voor de digitale Xbox Series X|S-versie staat gepland voor 31 mei.

pool party game switch speelveld

Review Pool Party

Chaos, vrolijkheid en plezier stralen van deze game af. Zoals de makers zelf al zeggen, het is makkelijk te leren maar niet moeilijk te beheersen. De controls zijn simpel en spreken voor zich, maar ze dan ook zo toepassen dat je wint is een tweede iets! Dat maakt Pool Party overigens niet ingewikkelder dan dat het is hoor. Het is juist leuk dat een eenvoudige game met simpele controls wel een bepaalde mate van kunde vraagt. Met elke game leer je dus bij en dat is leuk.

Zeker als je elkaar uitdaagt. Mijn dochters vinden Pool Party erg leuk omdat het snel speelt. Je start het zo op, de regels zijn simpel en door hoge mate van chaos hebben ze veel plezier. Soms wat onderlinge concurrentie en frustratie maar dat is alleen maar gezond. De prijs van Pool Party maakt deze game tot een leuke toevoeging van je games. Geen uitgebreide werelden, wel een leuke partygame om alleen of samen te spelen.

Wij vinden Pool Party van Mindscape vermakelijk en oefenen nog even door om de beste te worden. Het is een vrolijke en toegankelijke game voor een leuke prijs. Ideaal als cadeau en straks tijdens de zomervakantie.

Dochter 5 jaar: “Dit is echt een superleuke game! Moeilijk en ook leuk, vooral als het monster achter je aankomt. Zitten superveel leuke spelletjes in”.

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.