Skip to Content

Meubels geschikt met kinderen – een blog met tips voor ouders

Als je kinderen hebt besteed je een groot gedeelte van je dag aan opruimen en schoonmaken. Dit kan veel tijd in beslag nemen, maar met bepaalde keuzes in huis kun je het een stuk makkelijker maken voor jezelf. Door praktische keuzes te maken in bijvoorbeeld je vloer of je eetkamerstoelen zal je hier verschil in kunnen merken. We gaan je wat tips geven welke overwegingen je kunt maken! En geven een paar voorbeelden voor meubels geschikt met kinderen.

houten eetkamer stoel Meubels geschikt met kinderen

Je vloer

De vloer heeft met kinderen vaak het meeste te verduren in huis. Er valt makkelijk een beker drinken omver of er valt eten op. Een tapijt of vloerkleed zal het schoonmaken hiervan een stuk moeilijker zijn en de kans is groot dat er snel blijvende vlekken ontstaan. Je kunt in dat geval beter kiezen voor een makkelijk schoon te maken vloer zoals tegels, pvc of laminaat. Deze vloersoorten kunnen goed tegen vocht en zijn makkelijk schoon te vegen. Zo hoef je niet hard te schrobben om vlekken te voorkomen. Daarbij zijn vak ook krasbestendig wat fijn is als je meubels geschikt met kinderen in huis steeds heen en weer geschoven worden omdat er weer een tent gebouwd moet worden bijvoorbeeld.

houten eetkamer stoel

Welke meubels geschikt met kinderen kies je?

Ook de meubels in huis hebben flink wat te verduren met kinderen. Als je kinderen aan het tekenen of verven zijn aan tafel is de kans erg groot dat het ook op de eetkamerstoelen belandt. Het is dan ook slim om hier rekening mee te houden bij het kiezen van je meubels die geschikt zijn met kinderen in huis. Een robuuste houten tafel kan erg mooi staan, maar er zal veel in naden verdwijnen en het zal moeilijk schoon te maken zijn. Hetzelfde geldt voor stoffen stoelen. Je kunt in dat geval beter kiezen voor houten eetkamerstoelen die makkelijk schoon te maken zijn. 

Een gele nieuwe bank?
Foto van Koolshooters via www.pexels.com

Je meubels beschermen met kinderen in huis

Zeker voor stoelen en de bank moet je rekening houden met welke stof je hiervoor kiest. Een van de meest gebruikte meubels door kinderen is een geschikte bank. Een witte of beige bank staat prachtig, maar erg praktisch is het niet met kinderen. Als je wel graag een lichte kleur wilt, kun je het beste kiezen voor leer of een nep leer stof die makkelijk schoon te maken is. Als je wel voor een stof wilt kiezen, is het fijn om te weten dat bijvoorbeeld een velvet of velours stof makkelijk af te nemen is. Door de zweem in de stof zal een vlek ook een stuk minder opvallen. Andere soorten stof kun je vaak behandelen met een vuilafstotende laag, wat ook kan voorkomen dat de vlekken snel in de bank trekken.

Nog een paar tips voor meubels in huis die geschikt zijn met loskruipende en lopende kinderen. Zorg voor tafels met afgeronde hoeken.
Glazen salontafels kun je wellicht beter even in een opslag plaatsen als je kinderen binnenshuis erg druk zijn.
Een mooie wijnkast met liggende flessen wijn is ook niet geheel kindvriendelijk, berg hem op, of berg wat anders op dan je mooie wijnvoorraad.

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.