Skip to Content

Buurtfeest spellen – leuk voor een straatfeest met je buren

Ga jij een buurtfeest organiseren? Dan is het geweldig om een scala aan leuke spellen te hebben die voor iedereen geschikt zijn. Hier zijn enkele fantastische ideeën voor straatfeest spellen om je buurtfeest tot een groot succes te maken.

sportief kinderfeestje zaklopen oudhollandse spelletjes

Buurtfeest spellen – voor kinderen

Zaklopen – ouderwetse buurtfeest spellen

Een klassiek spel waarbij deelnemers hun benen in een zak steken en zo snel mogelijk naar de finishlijn hoppen. Dit spel zorgt altijd voor veel gelach en competitie, perfect voor kinderen én volwassenen.

crayola stoepkrijt

Stoepkrijt wedstrijd

Laat de creativiteit van de kinderen de vrije loop met een stoepkrijt wedstrijd. Geef prijzen voor de mooiste of meest creatieve tekeningen. Dit is een leuke en rustige activiteit die toch veel plezier kan brengen.

Schminken

Regel een schminkstand waar kinderen zich kunnen laten schminken. Dit zorgt voor extra plezier en kleurrijke gezichten tijdens het feest.

Snoephappen of koekhappen

Een klassieker waarbij kinderen proberen snoepjes uit een bak met water te vissen met hun mond, zonder hun handen te gebruiken. Dit zorgt altijd voor veel gelach en plezier.
De andere variant is koekhappen waarbij je ontbijtkoek aan een touw rijgt en ophangt en de kinderen op hun tenen moeten staan om de koek te happen.

Stoelendans – ouderwetse buurtfeest spellen

Zet een cirkel van stoelen neer en laat de kinderen rond de stoelen dansen terwijl de muziek speelt. Als de muziek stopt, moeten ze snel een stoel vinden om op te zitten. Haal telkens één stoel weg totdat er één winnaar overblijft.

blikgooien met kinderen

Blikgooien – ouderwetse buurtfeest spellen

Stapel lege blikken * op elkaar en geef de kinderen een aantal ballen om de blikken omver te gooien. Dit is een eenvoudig maar spannend spel dat veel concentratie en een goede oog-handcoördinatie vereist.

Zakdoekje leggen

Een eenvoudig en leuk spel waarbij kinderen in een kring zitten en één kind rondloopt met een zakdoek. Het kind laat de zakdoek achter iemand vallen en rent vervolgens om de kring heen. De persoon die de zakdoek achter zich vindt, moet snel opstaan en proberen het andere kind te tikken.

Ballon racen

Laat kinderen een ballon tussen hun benen klemmen en een parcours afleggen zonder de ballon te laten vallen. Dit spel zorgt voor veel gelach en is geweldig voor het ontwikkelen van evenwicht en coördinatie.

Schatzoeken

Verstop kleine schatten of prijzen in de tuin of op het feestterrein en geef de kinderen aanwijzingen of kaarten om ze te vinden.

Kruiwagenrace

Laat kinderen in paren een kruiwagenrace doen, waarbij één kind op zijn handen loopt terwijl het andere kind zijn benen vasthoudt. Dit spel bevordert teamwork en zorgt voor veel plezier.

Hoelahoep wedstrijd

Wie kan het langst een hoelahoep * draaiende houden? Dit is een leuke manier om de kinderen actief en bezig te houden terwijl ze hun coördinatie verbeteren.

Reuzenbellen blazen

Gebruik een speciaal mengsel voor reuzenbellen * en grote ringen of touwen om enorme bellen te blazen. Dit zal zeker de aandacht van alle kinderen trekken en ze betoveren.

parachutespel buurtfeest spellen

Parachutespel

Gebruik een grote parachute * (vaak te vinden in speelplaatsen of peuterklassen) en speel verschillende spellen waarbij kinderen de parachute optillen, schudden en eronder doorrennen.

Buurtfeest spellen – voor kinderen en volwassenen

Touwtrekken

Vorm twee teams en zie welk team het sterkst is door aan tegenovergestelde uiteinden van een touw te trekken. Dit spel is een geweldige manier om teamwork te bevorderen en de competitieve geest aan te wakkeren.

Waterballonnen gevecht

Laat de buurtbewoners afkoelen en plezier hebben met een levendig waterballonnengevecht op een warme dag. Zorg voor voldoende waterballonnen en misschien zelfs wat emmers of waterpistolen voor extra plezier.

Sjoelen – ouderwetse buurtfeest spellen

Een leuk en competitief spel waarbij spelers houten schijven op een sjoelbak* schuiven om punten te scoren. Dit traditionele Nederlandse spel is eenvoudig te leren en geschikt voor alle leeftijden.

Estafette Races

Organiseer verschillende estafette races zoals de zaklooprace, eierlooprace of driebeensrace om de snelste buurtbewoners te bepalen. Deze spellen zorgen voor veel actie en hilariteit.

Bingo

Creëer een gezellige sfeer met een buurtbingo, waar deelnemers strijden om verschillende prijzen terwijl ze nummers afstrepen op hun bingokaart. Bingo is eenvoudig te organiseren en kan iedereen bij elkaar brengen, jong en oud.

jeu de boules buurtfeest spellen

Jeu de Boules

Installeer een jeu de boules * baan in de buurt en geniet van dit populaire Franse spel waarbij deelnemers metalen ballen zo dicht mogelijk bij een doelballetje proberen te werpen. Dit spel is ideaal voor een ontspannen en toch competitieve activiteit.

Speurtocht

Organiseer een speurtocht door de buurt, waarbij teams verschillende aanwijzingen moeten volgen om de uiteindelijke schat te vinden. Dit spel kan zowel leerzaam als avontuurlijk zijn, en zorgt voor veel interactie tussen de deelnemers.

Limbo

Daag de buurtbewoners uit om onder een steeds lager wordende lat door te dansen zonder deze aan te raken. Dit vrolijke spel is perfect om de spieren te rekken en zorgt altijd voor veel plezier.

Karaoke – muzikale buurtfeest spellen

Geef buurtbewoners de kans om hun zangtalenten te tonen met een karaoke-avond waar iedereen kan meezingen met favoriete liedjes. Dit is een geweldige manier om de avond af te sluiten.

Ringwerpen

Een eenvoudig maar leuk spel waarbij deelnemers proberen ringen over doelen te gooien. Dit spel kan zowel competitief als ontspannen zijn, afhankelijk van de deelnemers.

Ballon darten

Bevestig ballonnen op een prikbord en laat deelnemers proberen ze kapot te gooien met dartpijltjes *. Zorg voor een veilige omgeving en toezicht, vooral als er kinderen meedoen.

Spijkerpoepen – ouderwetse buurtfeest spellen

Bind een touw met een spijker eraan vast rond de taille van de kinderen, zodat de spijker tussen hun benen hangt. Plaats een fles op de grond en laat de kinderen proberen de spijker in de fles te krijgen door alleen hun heupen te bewegen.

Buurtfeest spellen

Een buurtfeest is de perfecte gelegenheid om je buren beter te leren kennen en samen plezier te hebben. Met deze spellen zorg je ervoor dat er voor iedereen iets leuks te doen is, van actieve en competitieve spellen tot creatieve en ontspannende activiteiten. Onthoud dat het belangrijk is om rekening te houden met de leeftijdsgroepen en interesses van de buurtbewoners. Zo wordt jouw buurtfeest gegarandeerd een groot succes!

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.