Schattenjacht – een variant op het bekende zeeslagje

Zeeslagje. Dat spel heb ik vroeger echt uren gespeeld! Nu is daar een variant op bedacht, in een handige meeneemblok. Schattenjacht. Lukt het jou om als eerste de plek van de schat te ontdekken?

schattenjacht

Schattenjacht: wie vindt als eerste de schat?

Met dit speelboek ga je op schattenjacht. Vouw simpelweg het spelblok open, pak er een pen bij en het spelplezier kan gaan beginnen! Je verstopt je schat, bouwt enkele vallen in en raden maar. Je begint bij start en probeert vakje voor vakje de schat te bereiken. Wie haalt als eerste de buit binnen?
Dit spelblok bevat 40 spelbladen, dus je kunt dit spel wel 40 keer spelen. Handig voor op vakantie bijvoorbeeld!

Een variant op Zeeslagje

Ik heb het spel Zeeslag vroeger echt uren gespeeld. Als er vriendjes of vriendinnetjes op bezoek kwamen, kwam dit spel regelmatig op tafel. Door slimme vragen te stellen, kwam je erachter waar de schepen te vinden waren. Toen ik later wat ouder was, heb ik Zeeslagje heel veel gespeeld in puzzelboekjes. Door tactisch te denken kon je uitpuzzelen waar alle schepen verborgen lagen. Daarom was ik ook heel enthousiast toen ik hoorde van Schattenjacht, dan kon ik dit spel weer eens lekker gaan spelen!

schattenjacht

Hoe werkt Schattenjacht?

Het spelblok van Schattenjacht is heel handig open te vouwen en met een soort barricade in het midden neer te zetten. Zo kun je niet bij elkaar spieken. Superhandig voor op vakantie!
In het raster op je spelblad verstop je ergens je schat, deze markeer je met de letter ‘S’. Vervolgens plaats je ook barricades, zoals een slang, cactus, krokodil, moeras, toverdrank en buskruit.
Je vertrekt vanuit start, en mag in rechte lijnen je over het speelveld begeven. Je vraagt dan om een vakje, en je tegenstander geeft aan of daar iets verstopt ligt. Maar als je op een barricade komt, zal je daar ook vervelende gevolgen van ondervinden! Lukt het je om voor je tegenstander de schat te bereiken?

Onze mening over Schattenjacht

We begonnen heel enthousiast aan dit spel, omdat we vroeger dus met veel plezier Zeeslag hebben gespeeld. De regels vonden we in eerste instantie wat vaag, maar dat is bij meer spelletjes wel zo, en als je dan eenmaal gaat spelen is het al snel duidelijk. We hadden bij Schattenjacht echter het idee dat er niet zo heel goed is nagedacht over het spel. Het is eigenlijk een minder goede variant van Zeeslag. Dat komt vooral omdat de schat maar 1 hokje groot is, en je dus niet perse op een logische manier kunt ontrafelen waar deze ligt. Het is vooral echt een geluksspel. Daarom zullen kinderen het misschien wel leuk vinden, maar qua spanning of inzicht komt er weinig om de hoek kijken. Voor ons was dit spelletje dus niet echt een succes als we heel eerlijk moeten zijn. Maar wel een moment waarop we beseffen dat we binnenkort misschien maar weer eens een keer een potje Zeeslag moeten spelen, want het basisprincipe van het spel blijft toch wel heel leuk!

schattenjacht
Footer2 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.