Skip to Content

Scooby! Een nieuw filmavontuur

Iedereen kent hem wel; Scooby Doo. De hond die samen met zijn vrienden allerlei avonturen beleefd. Dit jaar is de film Scooby! uitgekomen en het is een echte familiefilm van Warner Bros. Een nieuw filmavontuur; lezen jullie mee?

scooby doo

Scoob! Het verhaal

Scooby! is de laatst verschenen film over de belevenissen van Scooby Doo. Dit familieavontuur laat zien hoe Scooby en Shaggy elkaar hebben leren kennen toen zij beide nog jong waren. Een vriendschap voor het leven is ontstaan; wat een mooi verhaal!
Samen ontmoeten zij Fred, Velma en Daphne in hun jongere jaren en als Mystery Inc. vormen zij samen een groep speurneuzen.

Zoals gezegd leren de vrienden elkaar op jonge leeftijd kennen en een vriendschap is snel geboren. Samen groeien zij op tot jong volwassenen en maken veel avonturen mee. Maar wat als de schurk Dick Dastardly in het verhaal zijn opwachting maakt? Hoe gaat de familiefilm Scooby! dan verder?

scooby!

Scooby Doo is de sleutel in dit nieuwe filmavontuur?

Ik hoor je denken; hoe kan Scooby Doo de sleutel zijn? Dick Dastardly, de schurk in dit nieuwe filmavontuur Scoob, wil de poort openen waarachter Alexander de Grote en Peritas hun schat hebben verborgen in het oude Griekenland. Deze poort heeft hij eerder geopend, maar toen ging er wat mis. Hij wil terug wat van hem is en daarvoor heeft hij Scooby Doo nodig. Hij is de sleutel tot de poort; als dat maar goed gaat.

Een nieuw familieavontuur over vriendschap

Scooby! Een nieuw filmavontuur is een echte familiefilm. De leeftijdsgrens wordt aangeraden op 6 jaar en ouder. Dit is wel begrijpelijk. Er zitten wat enge wezentjes als handlangers van de schurk in het verhaal, maar zitten er daarin tegen ook genoeg leuke momenten in dit nieuwe filmavontuur. Het mooie aan dit familieavontuur vind ik dat het draait om het thema vriendschap. Al vanaf het begin van de film komt dit heel mooi naar voren; hoe Scooby Doo en Shaggy elkaar ontmoeten en daarna vrienden worden met Fred, Velma en Daphne. Later wordt de vriendschap tussen Scooby Doo en Shaggy flink getest; komen ze hieruit?
Vriendschap is een prachtig thema op zichzelf en in deze film komt het heel mooi tot uiting. Ik zat met een lekker glas drinken en stukje zelfgemaakte appeltaart van een vriendin onder een dekentje op de bank te genieten van deze film.

boks tussen hond en man

Scoob! door Selena

Scooby doobie doooooo! Jahoor mijn jeugd VHS band die ik helemaal grijs heb gedraaid. VHS? Ja lieve lezers ik stam uit een tijd waarin we nog videobanden keken en huurden in een videotheek. Ik heb Scooby Doo en het slangenmonster helemaal grijs gedraaid. Zijn irritante neefje Scrappy was er toen al. Deze is pas later in het leven geroepen om de helden een frisse boost te geven. Kleine puppy’s doen het altijd goed. Scooby is dus al wat ouder dan dat ik zelfs keek, en nog steeds alive en kicking. En altijd net zo gek op eten.

Schreef ik dat puppy’s het altijd goed doen in films? In dit nieuwe avontuur gaan we terug naar -jawel- de jeugdjaren van onze geliefde Scooby gang. Het is een feest van herkenning in een nieuw fris jasje. Vriendschap, eten en mysterie blijven de belangrijkste pijlers in de film. En wie zien we daar; Dastardly! Deze gaat ook al een hele tijd mee in de Hanna-Barbera keuken. Dit is de Amerikaanse tekenfilmstudio waaruit Scoobie Doo geboren is. Daarnaast zijn er namen die jullie misschien kennen zoals de Flinstones, Yogi bear, The Jetsons en de Smurfen. Maar ook Dastardly en zijn astmatisch giechelende hond Muttley hebben vele avonturen beleefd. Zo was er een serie Wacky Races waarin die twee een duo vormden en elke aflevering was een race.

Feest van herkenning

Het is dus een feest van herkenning. De film weet niet helemaal de kern van de goede oude Scooby te pakken maar dat geeft niet. Ik vind deze nieuwe aanpak prima voor de jonge kijkers. En wie weet is het volgende verhaal weer meer old school spoken jagen en een mysterie oplossen. Over het verhaal zelf heeft Chantal al genoeg geschreven. We vinden het fijn om niet teveel te verklappen. Misschien wil ik nog wel 1 iets verklappen.. dat lekkere stukje appeltaart van Chantal kwam weer uit mijn keuken. Ach zo is de cirkel in deze blog weer rond en kunnen jullie lekker gaan genieten van Scooby! een nieuw filmavontuur!

Specificaties Scooby!

scooby!

Regie: Tony Servone | Film | Jaar 2020 | 90 minuten | Vanaf 6 jaar | Warner Bros Home Entertainment | Meer informatie vind je hier

Lees ook Scooby-Doo & Krypto, een film vol superhelden en schurken

Footer4 nieuw
Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.