Skip to Content

Bodyboarden indoor : een tof kinderfeestje met tieners

Wij hebben laatst indoor bodyboarden uitgeprobeerd: dat is echt een tof uitje met wat oudere kinderen of tieners. Nu mijn zoon, Mels,11 is, is het soms even zoeken wat leuk is om samen te doen. Hij houdt (natuurlijk) van gamen, alleen of met vrienden. En van pretparken of mooie zwembaden. En nu ontdekten we samen met vrienden het bodyboarden tijdens een kinderfeestje. Een soort kruising tussen een pretpark en zwembad ervaring!

Wat is bodyboarden?

Bij bodyboarden heb je een mini-surfplank waar je met je bovenlichaam op steunt en zo de golven in gaat. Dat kan in zee, je ziet die plankjes vaak op het strand. Je hebt er geen les voor nodig (voor echt surfen is dat wel slim/nodig) en het is superleuk om te doen.

Bodyboarden indoor Nieuwegein

Er zijn ook bodyboard indoor banen waar je kunstmatige golven kunt bedwingen. Ik heb online gezien dat sommige Center Parcs een bodyboard baan hebben, als onderdeel van de Aquamundo. Leuk dus als je daar op vakantie bent. Wij gingen naar Down Under in Nieuwegein. Dat is een locatie voor verschillende (water)sporten, aan een recreatieplas. Buiten kun je waterskiën en wakeboarden en binnen kun je-op de ‘indoor wavesurfer’ bodyboarden en indoor surfen. Ook een leuke plek voor bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeesten, ze hebben daar speciale activiteiten voor.

Bodyboarden: een tof indoor kinderfeestje met tieners. Met mijn zoon van 11 hebben we gebodyboard bij Down Under in Nieuwegein, een aanrader!

Indoor surfen

Wij kwamen dus specifiek voor het bodyboarden. Dat kan vanaf 8 jaar oud. De eerste uitdaging bij het bodyboarden is het aantrekken van een wetsuit. Dat leverde al veel gesjor, gezucht en gelach op. Daarna kregen we in een groep van 15-20 mensen, kinderen en volwassenen, uitleg over het bodyboarden zelf. En toen ging de baan aan….Met een enorm kabaal komt de stroming op gang: het water wordt naar boven gespoten, en als je dus zelf naar beneden gaat kun je er op surfen. Met 2 of 3 mensen tegelijk ga je op de baan en zo wissel je continu door. Wij hadden een uur geboekt, en dat was prima.

Bodyboarden: een tof indoor kinderfeestje met tieners. Met mijn zoon van 11 hebben we gebodyboard bij Down Under in Nieuwegein, een aanrader!

Bodyboarden: een tof en spannend kinderfeestje

Mijn zoon vond de wetsuit maar niks en schrok ook van het lawaai van de baan. Maar toen hij eenmaal zo ver was, vond hij het geweldig! Ik moest even wat angsten overwinnen door boven aan die baan te staan, en je dan met die plank op de krachtige golven te laten ‘vallen’. Ogen dicht en gaan, dat hielp. Je kunt ook nog wat trucjes leren op de plank, bijvoorbeeld omdraaien of er op zitten. Maar zover ben ik niet gekomen, ik was al blij dat het gewoon leuk was en goed ging. Misschien een uitdaging voor een volgende keer!

Na afloop hebben we in het restaurant, met mooi terras, nog lekker wat gegeten. Het is ook een leuke plek voor een zomerse dag. Je kunt er heerlijk zitten en in de recreatieplas zwemmen. Wat ik het leukst vind aan bodyboarden is dat je het echt samen met de kinderen doet. Het is een tof uitje, zowel voor de tieners als de ouders!

Wil je meer informatie over bodyboarden in Nieuwegein, klik dan hier

bodyboarden!

Lees deze blogs

Footer1
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kirsten

Tuesday 17th of August 2021

Dat ziet er zeker leuk uit!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.