Skip to Content

cadeautjes onder 10 euro kind – een blog voor kinderen

De feestdagen komen er weer aan en sommige ouders zijn nu al kerst en sinterklaascadeautjes aan het verzamelen voor de kinderen. Zeker als je er meer als 1 hebt komen er dure maanden aan. Maanden waarbij je niet alleen als ouders na moet denken over kleine presentjes, maar waar ook kinderen na moeten denken wat ze op hun verlanglijstje moeten zetten. Laten we eens kijken naar de leukste cadeautjes onder de 10 euro voor kinderen.

de leukste cadeautjes onder de 10 euro (1)

De leukste cadeautjes onder de 10 euro

Nu zie ik je denken. De leukste cadeautjes onder de 10 euro? Alles is tegenwoordig zo duur, dat red ik nooit! Dat is niet waar. Je hoeft echt niet naar de goedkoopste winkels om onzin spullen te komen om maar schoencadeautjes te scoren. Je kunt ook educatief speelgoed, creatief speelgoed, bouwspeelgoed, buitenspeelgoed en meer vinden voor dat kleine bedrag. Echt waar, maar begin gewoon op tijd met zoeken en inslaan.

De leukste cadeautjes onder de 10 euro educatief speelgoed

Educatief speelgoed

Ik hou van educatief speelgoed cadeau doen met de feestdagen. Ik zorg er altijd voor dat minstens een cadeau leerzaam is. Of dat nu een puzzel is die we met het gezin maken of een kleine smartgames. En ja die passen zeker in De leukste cadeautjes onder de 10 euro thuis.

Puzzels: Puzzels zijn zowel leuk als educatief. Voor kleine kinderen heb je eerst inlegpuzzels en daarna kleine puzzels met maar een paar stukjes. En voor je het weet maak je met je gezin een puzzel van 1000 stukjes. Perfect voor in de kerstvakantie.

Educatieve spellen: Zoek naar educatieve spellen die kinderen kunnen helpen leren terwijl ze spelen.

Denk ook eens aan merken als Jumbo en Loco Bambino met series als ik leer en educatieve sets voor taal en rekenen.

leukste cadeautjes onder de 10 euro

Creatief speelgoed

Iets anders wat mijn dochter altijd krijgt is iets om te tekenen en knutselen. We hebben al heel wat leuke kleurboeken thuis en een kast vol knutselmateriaal. Perfect voor regenachtige dagen en lange speelafspraakjes op woensdagmiddag.

Kleurboeken en benodigdheden: Kleurboeken met favoriete personages of thema’s kunnen kinderen urenlang plezier bezorgen. Waar je voor een peuter en kleuter nog genoeg hebt aan een simpel kleurboek met dikke potloden, wordt het hoe ouder hoe uitdagender. Wij zitten inmiddels aan de gelpennen en alcoholmarkers. En ja die laatste vallen buiten het budget van de leukste cadeautjes onder de 10 euro.

Knutselsets: Knutselsets zijn geweldig om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Denk aan kralen om sieraden te maken of zelfs een eenvoudige brei- of haakset.
Iets wat het altijd goed doet bij oudere meiden is washi tape!

Stickers: Stickers zijn altijd leuk om te verzamelen en te gebruiken voor creatieve projecten.

Verfspullen: Denk niet alleen aan verf en kwasten maar ook aan spullen om op te verven. Een canvas, een houten spaarpot, een leuke canvas tas en ga zo maar door.

buitenspeelgoed De leukste cadeautjes onder de 10 euro

Buitenspeelgoed

Mijn dochter is inmiddels op een leeftijd dat buitenspeelgoed niet meer in de categorie “de leukste cadeautjes onder de 10 euro kind” valt. Maar voor peuters en kleuters is er genoeg te vinden.

 1. Bellenblaas: Kinderen zijn dol op bellen blazen. Je kunt ook op zoek gaan naar bellenblaassets met leuke vormen of kleuren.
 2. Schuimballen of stuiterballen: Deze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt voor eindeloos speelplezier.
 3. Strandset; Ja het klinkt gek, maar denk ook aan een leuke strandset, klein zwembadje of ander speelgoed voor de zomermaanden. Scheelt je dan weer kopen.
 4. Springtouw of elastiek: Een springtouw is perfect en niet alleen om te springen. Het wordt in rollenspellen ook gebruikt als paardentouw of om allerlei dingen mee te maken buiten.

Bouwspeelgoed

Er zijn echt heel veel leuke bouwsets en constructiemateriaal te krijgen voor kinderen. Van stapeltorens, tot kleine lego sets. Probeer voor duurzaam houten materiaal te kiezen of voor materiaal waarvan je weet dat het jaren of wel generaties meegaat. En ja ook Lego sets vind je de leukste cadeautjes onder de 10 euro kind.

 1. Lego- of bouwsets: Zoek naar kleine Lego-sets of andere bouwsets die binnen het budget passen.
 2. Bouwstenen voor creatief spelen: Denk aan sets met magnetische bouwstenen of constructiespeelgoed dat kinderen helpt hun bouwvaardigheden te ontwikkelen.

Diverse leukste cadeautjes onder de 10 euro kind

En natuurlijk zijn er nog veel meer leuke cadeautjes onder de 10 euro. Iets om te lezen is ook een vaste prik bij de cadeautjesstapel met de feestdagen.
Een knuffel wordt mijn dochter ook altijd blij van en uitwisbare pennen van Legami zijn echt een hit bij haar en haar klasgenoten!

 1. Boeken: Er zijn veel kinderboeken onder de 10 euro beschikbaar. Kies een boek dat past bij de leeftijd en interesses van het kind. Scoor ze bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek!
 2. Verkleedkleding: Als het kind van verkleden houdt, overweeg dan om een eenvoudig verkleed accessoire te kopen, zoals een superheldencape.
 3. Speelgoedauto’s of -figuren: Kleine speelgoedauto’s, actiefiguren of poppetjes van hun favoriete personages zijn altijd populair.
 4. Knuffels: Kleine knuffels van hun favoriete dieren of personages zijn altijd geliefd.
 5. Pennen en notitieblokken met leuke ontwerpen: Dit kan kinderen aanmoedigen om te tekenen of notities te maken.

De leukste cadeautjes onder de 10 euro

Onthoud dat de interesses van kinderen kunnen variëren, dus probeer leuke cadeautjes onder de 10 euro te kiezen dat past bij de specifieke leeftijd en voorkeuren van het kind dat je wilt verrassen.
Begin op tijd met inkopen doen, hou de aanbiedingen in de gaten en kijk ook zeker eens bij tweedehands winkels. Kinderen vinden het echt niet erg om speelgoed te krijgen dat niet meer nieuw en in de verpakking zit. Ze willen maar 2 dingen. Het gevoel hebben dat ze gezien worden en speelgoed om lekker mee te spelen!

de leukste schoencadeautjes

Kijk hier voor nog meer leuke verlanglijstjes op MamaScrapelle

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.