Het Bosdierenpad – een leuke wandeling in Delft

Petra Bosman is gastouder in Tanthof-West. Zij heeft eind 2019 een gedeelte van het aangrenzende natuurgebied langs de A4 omgetoverd tot een heus Bosdierenpad. Kleine kinderen (en ook de volwassenen door wie ze begeleid worden) kunnen op dit gedeelte van de Tanthofkade urenlang plezier hebben met hun zoektocht naar verschillende dieren die Petra daar heeft neergezet. Nep-dieren, aldus mijn zoontje van drie jaar. Lees hier wat hij daar allemaal gevonden heeft.

google maps van delft bosdierenpad

Op zoek naar het Bosdierenpad

Via de pagina op Facebook las ik over het Bosdierenpad. Het Bosdierenpad is een idee van Petra Bosman. Zij heeft een gedeelte van de Tanthofkade bekleed met verschillende bosdieren. En ook al zijn er misschien meer kabouters te vinden op het zogenaamde Kabouterpad bij Kerkpolder, hier wonen ze zeker ook! Samen met mijn zoontje ging ik op zoek. Maar… eerst op zoek naar de Tanthofkade!

Waar is de Tanthofkade?

Vanaf de Kerkpolderweg loop je onder de N470 (Kruithuisweg) door. Van daaruit loop je onder het fietstunneltje door. Daarna ga je gelijk naar links en zie je ongeveer 20 meter verderop een pad naar rechts. Daar begint het Bosdierenpad.

welkom op het bosdierenpad

Van óf tot Sowetopad naar bosdierenpad

Het einde van het Bosdierenpad was voor ons eigenlijk het begin. Omdat ik eerst niet zo goed wist waar het begin zou zijn. En ik wist toevallig dat er aan het einde van de Sowetostraat een bruggetje was dat leidde naar het het Buurslootpad/Kenenburgpad. Maar goed. Het einde (of begin) van het Bosdierenpad ligt dus over de brug bij het Sowetopad rechts.

bosdierenpad delft

De zoektocht naar de bosdieren

Van tevoren had ik mijn zoontje al verteld dat we op zoek zouden gaan naar bosdieren. Op de vraag of hij wist welke dieren dat zouden kunnen zijn, kreeg ik willekeurige ‘stoere’ dieren als antwoord. Van tijger tot krokodil. “Nou, we zullen zien of je gelijk hebt! Laat maar eens zien welke dieren je kunt vinden,” moedigde ik hem aan toen we het Bosdierenpad betraden.

bosdierenpad delft

Wijzende vingertjes

Zelf kwam ik ogen tekort (dat heb ik zelf eigenlijk al gauw bij de combinatie rennend kind en slootjes binnen een straal van 5 meter…) terwijl mijn zoontje vingertjes te kort kwam. Enthousiast rende hij van hier naar daar en herkende hij bijna alle dieren (nep-dieren, zoals hij ze terecht noemt) op het Bosdierenpad. “Kijk, mam! Een schildpad!” Voordat ik die zelf zag, wees hij alweer naar een konijntje in het gat van een holle boom. En zelfs Kikker en zijn vriendjes heeft hij er gevonden.

Museum van overtollige tuinbeelden in het bosdierenpad

De wandeling over het Bosdierenpad lijkt eigenlijk net een museumbezoek. Een museum van overtollige tuinbeelden. Helaas verdwijnt er af en toe wel eens wat. Maar er schijnen gelukkig een hoop mensen te zijn die ook zelf wel eens iets meenemen om de beeldencollectie aan te vullen. Zo blijft ieder bezoek dus weer verrassend.

Tip: laarzen en oude kleren aan!

Ik was wel zo slim om onze nieuwe schoenen thuis te laten en mijn zoontje (en mezelf) kaplaarzen aan te trekken. Maar naast nep-dieren lopen er ook echte dieren los: honden! En een paar hondjes sprongen de eerste keer enthousiast tegen ons op met hun modderige pootjes. Dus de tweede keer trok ik ook maar oude kleren aan naar het Bosdierenpad en mijn zoontje zijn regenpak. En… we namen zelf ook gezellig een loslopende hond mee 🙂

Complimenten aan Petra Bosman voor dit geweldige initiatief!

Mijn zoontje en ik gaan in de toekomst zeker nog vaker naar het Bosdierenpad. Want het is echt hartstikke leuk! Lopen we jou er binnenkort ook tegen het lijf?

Lees ook deze blog met activiteiten met kinderen in Delft

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.