Skip to Content

Gebaksschelpen vullen tot een fris fruitig gebakje

Ik ben dol op gebakjes met vers fruit, maar heb niet altijd zin om lang in de keuken te moeten staan. Daarom maakte ik deze eenvoudige gevulde gebaksschelpen. Een heerlijke frisse lekkernij voor na het eten of bij een kop thee of koffie.

Gebaksschelpen vullen tot een fris fruitig gebakje

Gebaksschelpen vullen simpele lekkernij

Je hoeft echt geen bakkampioen te zijn om dit lekkere Fruitige gebakje te maken. Juist niet, want stiekem komt er helemaal geen bakken aan te pas. Ik ben dol op kwarktaart en deze zijn altijd super eenvoudig te maken. Zonder bakken! Als variatie hierop heb ik gekozen om de kwarktaart te maken in gebaksschelpen. Die kun je vast ook helemaal zelf maken, maar dat maakt het meteen een stuk minder eenvoudig. Ik heb dus voor de kant en klare variant gekozen. Hoe ik het precies heb aangepakt zal ik stap voor stap beschrijven!

ingrediënten Gebaksschelpen vullen tot een fris fruitig gebakje

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • Mix voor kwarktaart
  • 400 ml water
  • 450 gram kwark
  • 250 ml ongeslagen, ongezoete slagroom
  • Basis zand gebakjes
  • Diverse soorten fruit
  • Bus slagroom (extra)
  • IJs (extra)
  • Chocoladereep (extra)

Vooraf:

Bedenk vooraf welke smaak je wilt maken. Niet alleen voor de kwarktaart, maar denk ook na over het fruit dat je als topping wilt gebruiken. Ik heb gekozen voor een aardbeienkwarktaart met divers rood fruit zoals rode bessen, aardbeien en blauwe bessen. Maar gebruik vooral de smaken die jij lekker vind en die goed met elkaar matchen.

Stap 1: ingrediënten klaar zetten voor de gevulde gebaksschelpen

Zorg dat je alle ingrediënten voor de kwarktaart klaar hebt staan. Dan kun je straks achter elkaar doorwerken. En dat is wel zo fijn. De bodem uit de mix voor kwarktaart heb je niet nodig, dus deze hoef je ook niet te bereiden. Leg het zakje voor de kruimelbodem daarom aan de kant. En dan begint nu het echte werk aan dit Fruitige gebakje.

Stap 2: fruit voorbereiden

Het is handig om voor je echt gaat beginnen het fruit dat je wil gebruiken alvast te wassen en indien nodig te snijden. Dan heeft het de tijd om even aan de lucht te drogen voor je begint met decoreren. Tip: Eerst wassen dan pas snijden. Vruchten zoals aardbei nemen anders veel water op en dat gaat ten koste van de smaak.

Stap 3: bereid de kwarktaart

Volg de aanwijzingen op de verpakking bij het maken van de kwarktaart mix. Op de verpakking staat dat je een mixer moet gebruiken. Maar aangezien ik die niet heb gebruik ik een garde*. En dat werkt ook prima! Zodra de mix klaar is zet je deze even aan de kant en gaat door met de gebaksschelpen vullen.

Stap 4: vul de gebaksschelpen

Zet de gebaksschelpen klaar om te vullen. Het vullen gaat het makkelijkste met een lepel. Ik heb er eerst een flinke klodder in geschept. Deze vervolgens een beetje uitgespreid en daarna nog een klein schepje erbij. Op die manier ontstaan er een klein heuveltje in het zand gebakje.

Ik had nog kwarktaart mix over dus heb dit in glazen geschept. Zo hebben we morgen ook nog een lekker toetje!

Stap 5: decoreren van de gebaksschelpen

En dan nu wat mij betreft het leukste. Decoreren van de gebaksschelpen. Nu komt alles bij elkaar en zie je de Fruitige gebakjes ook echt fruitig worden. Ik heb gewacht met decoreren tot de kwarktaart helemaal was opgestijfd en dat is niet echt handig. Je krijgt het fruit dan bijna niet meer in de kwark gedrukt. Dus ik adviseer dit echt te doen voor de taartjes de koelkast in gaan.

Ik heb gekozen voor divers zomers fruit. Heerlijke aardbeien, rode bessen en blauwe bessen vormen samen de kroon op het werk. Verdeel het fruit over de gebakjes en druk het fruit zachtjes in de kwark.

Stap 6: wachten op de gevulde gebaksschelpen

Dit vind ik altijd het lastigste gedeelte. Wachten… De kwarktaart moet nu namelijk minimaal één uur opstijven in de koelkast. Maar dan kun je mooi even de keuken opruimen…

Stap 7: extra

Wil je het Fruitige gebakje extra feestelijk maken dan kan dat natuurlijk. Slagroom is altijd een goede optie om op de gebaksschelpen te doen. Als je een bus koopt dan kunnen je gasten zelf kiezen of ze dit wel of niet willen. Gebruik je deze lekkernij als dessert dan is een bolletje ijs erbij ook lekker. En je kunt het geheel indien gewenst afmaken met wat chocorasp. Dit kun je maken door een stuk chocolade te raspen.

Fruitige gebakje Gebaksschelpen

En dan is het tijd om je gasten te verassen met dit heerlijke gevulde gebaksschelpje !

Een grote variant

Allemaal kleine gebaksschelpen maken is natuurlijk erg leuk, maar wel iets meer werk. Heb je hier geen tijd voor dan kun je ook gewoon één grote Fruitige taart maken. Dan maak je gewoon in een springvorm een complete kwarktaart met bodem. Kies je voor een aardbeienkwarktaart met rode bessen, blauwe bessen aardbeien, frambozen en/of bramen? Of ga je voor een lekkere mango kwarktaart met verse stukjes mango en ananas? Er zijn vele variaties mogelijk. Ik ben benieuwd voor welke fruitige combinatie jij gaat?

Gebaksschelpen

Wat waren de reacties op dit Fruitige gebakje?

Van ‘Dat ziet er heerlijk uit’ tot ‘Jammie!’ waren de eerste reacties toen we de gebaksschelpen serveerden. Aangezien we net al flink hadden getafeld heb ik geen extra’s meer bij de gebakjes gedaan. En dat was een goede keus, want het was nu helemaal goed zo. Onze gasten hebben werkelijk heerlijk zitten genieten van hun Fruitige gebakje. En ook tijdens en na het eten waren de reacties positief.

Deze Fruitige gebakjes zijn heerlijk fris en zoet, daarnaast zien ze er door al het fruit ook nog eens heerlijk vrolijk uit. Wat mij betreft de perfecte afsluiting van een diner of gewoon voor lekker bij de koffie of thee!

Ben je ook dol op bakken? Bekijk dan ook eens de volgende blogs:

En hieronder ook een aantal lekkere zomerse recepten:

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Daniëlle

Saturday 23rd of September 2023

Wow wat een leuke variant op de kwarktaart, ziet er ook net wat chiquer uit dan gewoon zo'n standaard kwarktaart, leuk idee! En ook leuk om het op allerlei manieren nog net een beetje extra aan te kleden met vrolijke spikkels of zo'n koek wafel rolletje ofzo. Heb gelijk het linkje opgeslagen om de volgende keer dat ik een leuk toetje nodig heb te maken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.