Skip to Content

tuin zomer – sfeervolle achtertuin ideeën een blog met tips

De lente is aangebroken! De bloesem begint te bloeien, de blaadjes komen weer aan de bomen en het gras gaat groeien. Heerlijk! En we kunnen ook weer lekker buiten zitten in het zonnetje. Uit de wind, boekje erbij en genieten! Maar de tuin heeft na de winter wel wat aandacht nodig. Hoe kun je de tuin weer zomerklaar maken, zodat je er optimaal van kunt genieten? We verzamelen een aantal leuke tips voor een sfeervolle tuin in de zomer. Denk aan leuke speelplekken voor kinderen of de aanschaf van een mooie en kwalitatieve parasol.

sfeervolle tuin zomer
Afbeelding Parasols.nl

Maak je tuin zomerklaar

Er zijn een aantal leuke tips om een sfeervolle tuin te creëren deze zomer. Waar niet alleen jij je prettig voelt, maar waar ook bloemen, planten en insecten graag vertoeven. Want een milieuvriendelijke tuin is ook belangrijk! En vooral niet te vergeten: maak het ook een plek waar je kinderen graag spelen.

Sfeervolle tips voor de tuin

 • Verantwoord genieten van de zon in je sfeervolle tuin in de zomer. Zo in de lente pakken we graag iedere zonnestraal mee, maar in de zomer wil je juist ook in de schaduw kunnen zitten. Om te voorkomen dat je het te warm krijgt, maar ook om je huid te beschermen. Investeer daarom in een grote, mooie en kwalitatief goede parasol. Daar zal je veel plezier van hebben! En je creëert er een fijne sfeer mee in je tuin in de zomer. Een goede optie om wat ruimte te besparen is de aanschaf van een muurparasol. Geen grote parasolvoet op je terras die altijd in de weg staat!
 • Sfeervolle accessoires. Ook in de tuin kun je natuurlijk losgaan met kleine sfeervolle accessoires, maar het mag wel een beetje praktisch zijn. Een uitje naar het tuincentrum is altijd leuk om ideeën op te doen. Denk aan een tuinkleed, hangstoel, tuinverlichting en kussens. Alhoewel het ook veel werk kan zijn om het een beetje bij te houden. Want het weer kan ervoor zorgen dat materialen snel achteruit gaan.
 • Maak een diervriendelijke tuin. Zorg bijvoorbeeld dat je plantjes poot die insecten zoals bijen aantrekken. Maak samen met je kinderen leuke insectenhotels van oude materialen zoals blikjes, hout en gaas. En ruim vooral niet te veel op. Maak afscheidingen van takken en hagen. Laat bladeren voor beschutting zorgen. Zo voelen allerlei dieren zich er thuis, en vooral ook vogels. En dat is natuurlijk heel sfeervol en gezellig in de zomer!
sfeervolle tuin in de zomer
Bloemen in je sfeervolle tuin in de zomer

Spelen en tuinieren in de sfeervolle tuin

 • Ga aan de slag met een kruidentuin of moestuin. Iets wat je zeker weten veel plezier oplevert zijn verse kruiden en groenten uit je eigen tuin. Ook als je niet veel ruimte hebt, kun je toch wat doen. Zoals de verticale kruidentuin of een aantal losse potten op je terras. Je kunt nu vast beginnen met de voorbereiding om in de zomer te genieten van je eigen basilicum en tomaten!
 • Een fijne speelplek voor kinderen. Maak je sfeervolle tuin ook voor je kinderen zomerklaar. Buitenspelen is heel belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Spelen met zand en modder. Klimmen op een speeltoestel of lekker schommelen. Een fijne afwisseling met de toenemende schermtijd!
  Hoe creëer je een leuke zomerspeeltuin voor kinderen? Zoek lekker veel oude materialen bij elkaar en maak een rommelhoekje. Van banden, boomstronken tot emmers en zand. Een simpel buitenkeukentje is natuurlijk ook altijd leuk. Een leuk DIY-project!
sfeervolle tuin in de zomer

Zomersferen

We kunnen deze zomer gelukkig ook weer volop genieten van uitstapjes. Dus ga deze ook zeker ondernemen. Maar thuis kun je lekker tot rust komen. En met simpele materialen kunnen kinderen zich ook prima vermaken! Als je kinderen lekker buitenspelen, wil je natuurlijk ook zorgen dat ze goed beschermd worden tegen de zon. Plaats dan bijvoorbeeld een grote parasol op het terras, die zorgt voor veel beschutting!

Parasol knutselen peuters

Het knutselen van een parasol met peuters kan een leuk en creatief project zijn. Hier is een eenvoudige en veilige manier om dit te doen:

Benodigdheden:

 • Gekleurd constructiepapier of karton
 • Kindvriendelijke schaar
 • Lijmstift of kinderlijm
 • Kleurpotloden, stiften of verf
 • Stickers, glitter, of andere decoratieve materialen (optioneel)
 • Een satéprikker of rietje
 • Plakband

Stappen Parasol knutselen peuters:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen binnen handbereik hebt voordat je begint. Leg het gekleurde papier, schaar, lijm, kleurpotloden/stiften/verf en eventuele decoratieve materialen op een tafel of een plek waar de kinderen kunnen knutselen.
 2. Snijd de parasolvorm: Neem een groot vel constructiepapier of karton en knip er een cirkel uit. Je kunt een bord gebruiken om een perfecte cirkel te tekenen en dan uitsnijden. Dit wordt de parasol.
 3. Laat de kinderen de parasol versieren: Laat de peuters hun creativiteit de vrije loop laten en de parasol versieren zoals ze willen. Ze kunnen kleuren, tekenen, stickers plakken, glitters toevoegen, of andere decoraties gebruiken om de parasol er vrolijk en kleurrijk uit te laten zien.
 4. Bevestig de parasol aan de satéprikker of het rietje: Als de kinderen klaar zijn met het versieren, draai je de parasol om en bevestig je een satéprikker of rietje aan de achterkant van de parasol met behulp van plakband. Zorg ervoor dat het stevig is vastgeplakt, zodat de parasol goed blijft staan.
 5. Laat de lijm drogen (indien nodig): Als de peuters veel lijm hebben gebruikt, laat de parasol dan een tijdje drogen voordat ze ermee gaan spelen.

Nu hebben de peuters hun eigen kleurrijke parasol gemaakt! Ze kunnen de parasol gebruiken als decoratie of ermee spelen tijdens hun knutselsessies. Het is belangrijk om het knutselen te begeleiden en te zorgen voor een veilige omgeving, vooral bij het gebruik van scharen en lijm. Moedig de kinderen aan om hun verbeelding te gebruiken en plezier te hebben tijdens het knutselen!

Heerlijk genieten in je sfeervolle tuin in de zomer. Met deze tips voor ouder, kind, plant en dier gaat dat vast lukken!

Lees ook deze blog met meer tips in en om het huis

Footer3
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.