Moederdag knutselen baby, peuter en kleuter een cadeau voor mama

Moederdag is de dag waarop we onze moeders vieren en laten zien hoeveel we van ze houden. Een leuke manier om dit te doen is door samen met je kinderen te knutselen. Hieronder staan enkele ideeën voor knutselwerkjes voor baby’s, peuters en kleuters om hun moeders te verrassen op Moederdag. Ga jij Moederdag knutselen en heb je nog geen inspiratie? Na deze blog vast wel! PS. Er is momenteel een mega Moederdag winactie gaande!

moederdag knutselen

Moederdag knutselen baby’s:

Handafdrukken: Gebruik niet-giftige verf om de handen van de baby te bedekken en maak een afdruk op een stuk papier. Laat het drogen en voeg een mooie boodschap toe, zoals “Ik hou van je”, of “Fijne Moederdag”.

Voetafdrukken: Maak voetafdrukken van je baby op een stuk papier met rode plakkaatverf*. Plaats de voeten zo dat ze in een hartje terecht komen. Voeg een mooie boodschap toe en versier het hart met glitters, verf of stickers.

Vingerverfkunst : Gebruik vingerverf* om de vingers van de baby te bedekken en laat hem of haar een schilderij maken met de vingers als stempels. Maak een bloemige afdruk en voeg een mooie boodschap toe. Heel leuk is om de ene hand blauw te verven en een bloem mee te stempelen, de andere hand geel te verven en een bloem mee te stempelen en dan beide handen op elkaar voor.. ja wel groene bloemen! Dit kan natuurlijk ook met andere primaire kleuren

Fotoalbum: Maak een fotoboek voor mama door foto’s van de baby af te drukken en ze in een album te plakken. Voeg leuke stickers en versieringen toe om het extra speciaal te maken.

Moederdag knutselen peuters

Peuters kunnen soms al goed zelf aangeven wat ze willen maken voor hun moeder. Ga je aan de slag met Moederdag knutselen vraag dan vooral zelf aan ze wat ze willen maken. Ze zullen wel veel hulp nodig hebben.

Bloempot*: Laat je peuter een bloempot verven en versieren. Laat hem of haar een mooie bloem tekenen of stickers plakken. Plant vervolgens een bloem of plantje in de pot en geef het cadeau aan mama.

moederdag en vaderdag

Fotolijstje: Laat je peuter een fotolijstje versieren met verf, glitter of stickers. Print een leuke foto van je peuter en mama uit en plaats deze in het lijstje. Met een 3d lijstje* kun je er ook wat snoephartjes in stoppen!

Moederdag kroon: Laat je peuter een papieren kroon maken en versieren met verf, glitters*, stickers en bloemen. Laat de peuter de kroon vervolgens aan mama geven en haar laten voelen als een echte koningin.

Tekening op canvas: Laat je peuter een tekening maken op een canvas doek* met verf of viltstiften*. Dit zal een mooie en persoonlijke decoratie zijn voor mama’s kamer.

Handgemaakte kaart: Laat je peuter een kaart maken voor mama met behulp van papier, stickers en kleurpotloden. Laat de peuter zelf een bericht schrijven of helpen om een lieve boodschap te bedenken.

Moederdag cadeau kleuters

Ben je op zoek naar een leuk Moederdag cadeau van kleuters? Hieronder wat inspiratie. Kleuters maken soms op school ook een mooie knutsel, maar niet elke school doet aan Moederdag dus het is handig om wat achter de hand te hebben.

Sieradendoosje: Laat je kleuter een doosje* schilderen en versieren. Geef hem of haar vervolgens wat kralen en lint om een ​​sieradenhanger te maken die in het doosje past.

Bloemenslinger: Laat je kleuter bloemen maken van papier of stof en rijg ze aan een draad om een ​​bloemenslinger te maken. Hang de slinger op in de kamer van mama of geef het cadeau als versiering.

Gedichten of verhalen: Laat je kleuter een verhaal verzinnen en tekeningen maken. Jij schrijft de tekst er mooi bij. Dit persoonlijke cadeau zal zeker een glimlach op het gezicht van mama toveren.

DIY moederdag pasta ketting

Kralen armband: Laat je kleuter een armband maken met verschillende gekleurde kralen* en bedeltjes. Laat hem of haar de armband vervolgens cadeau doen aan mama als een persoonlijke sieradencollectie. Ook leuk om te doen met gekleurde pasta en rietjes met jongere kinderen!

Boekenlegger: Laat je kleuter een boekenlegger maken met behulp van gekleurd papier, stickers en linten. Dit is een handig cadeau voor mama’s die graag lezen. Of maak een leuke foto waarop je kind op de grond ligt en bijvoorbeeld hartjes wegblaast. Wel even op een ladder staan 😉 Om de boekenlegger lang te bewaren kun je hem het beste lamineren*! Lamineervellen* haal je goedkoop bij de Action!

Schilderij: Laat je kleuter een schilderij maken met acrylverf * op canvas. Het kan een landschap, bloemen of iets anders zijn waar mama van houdt. Dit cadeau zal zeker een speciale plek in mama’s huis krijgen.

Moederdag knutselen met oudere kinderen

Oudere schoolkinderen vinden het ook altijd leuk om nog wat te knutselen voor moederdag. Soms hebben ze hier nog en beetje begeleiding nodig. Vaak weten ze het echter allemaal prima zelf te regelen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen van hun zakgeld een kleinigheidje kopen voor moederdag.

Kookboekje: Laat je kind samen met jou enkele eenvoudige recepten opschrijven op papier, bijvoorbeeld favoriete gerechten of desserts van mama. Bind de pagina’s samen met een lint of touw en geef het als cadeau.

Gedichten of verhalen: Laat je kleuter een verhaal dichten of schrijven voor mama en illustreer het met tekeningen. Dit persoonlijke cadeau zal zeker een glimlach op het gezicht van mama toveren.

Met deze eenvoudige en leuke knutselwerkjes kunnen baby’s, peuters en kleuters hun creativiteit laten zien en een persoonlijk cadeau maken voor hun moeder op Moederdag. Het belangrijkste is dat de kinderen plezier hebben tijdens het maken van de knutsels voor Moederdag en dat mama de liefde voelt die erin is gestopt.

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

  1. Wat een ontzettend leuke ideetjes! Dat wordt zeker weten lekker creatief zijn met mijn twee meiden 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.