Pantropica, een dagje uit met kinderen in de jungle

Totaal onverwacht bedachten wij weer eens een dagje naar de Orchideeënhoeve te gaan. We zijn hier vaker geweest en elke keer voelt het als een nieuwe reis langs dieren van over de hele wereld. Prachtige orchideeën, indrukwekkende vlinders, heerlijk spelen en heel veel dieren! Ga je mee op reis door de jungle in Pantropica?

vlinder
Vlinder uit de vlindertuin in Pantropica

De Orchideeënhoeve heet voortaan Pantropica

Al vele jaren gingen wij zo nu en dan naar De Orchideeënhoeve. Dat wilde we nu ook doen, maar wat bleek De Orchideeënhoeve heet tegenwoordig Pantropica. Dit leuke junglepark is verder nog hetzelfde, maar de naam paste na al die jaren van groei niet meer bij het park.

Maar wat is Pantropica dan precies? Het is een heerlijk (overdekt) junglepark waar je kunt genieten van prachtige natuur en bijzondere dieren. Daarnaast is er een Jungletheater waar je kennis van dieren getest wordt. En zijn er vele mogelijkheden om te spelen waaronder in een grote (water)speeltuin.

Van te voren reserveren is wel aan te raden, want de entree gaat per starttijd. Zeker in schoolvakanties kan het er heel erg druk zijn. Bij je toegangskaartje kun je ook voermuntjes kopen. Onze zevenjarige dochter vindt het voeren van de verschillende dieren altijd geweldig. Vooral de Lori’s zijn haar favoriet. Deze vrolijke gekleurde en beetje brutale vogeltjes komen graag op je zitten om zich tegoed te doen aan het bekertje lekkernij. En hoe tof is het dat de flamingo’s die in dezelfde vijver wonen als de eenden ook erg gek zijn op het eenden voer!

Het is ook mogelijk om een speurtocht te doen hier betaal je een klein bedrag extra voor als je de tickets reserveert. Wij hebben dit niet gedaan, dus ik kan hier verder niets over vertellen. Maar ook zonder speurtocht is er genoeg te zien en te doen in Pantropica.

Nog een pluspunt, parkeren is gratis.

Welke dieren zijn er?

Pantropica is het thuis van verschillende dieren. Ik benoemde al even de Lori’s, flamingo’s en eenden, maar er zijn er echt nog veel meer. Een aantal dieren zijn alleen te zien tijdens de show. Wij hadden het geluk om hier een slang, een vogelspin en als ik het me goed herinneren een baardagame te zien. Op de website staan nog andere dieren die te zien zijn in het theater, dus ik denk dat dit per show nog weleens verschilt.

Verder kun je verspreid door het park nog vele andere dieren vinden. Sommige lopen los door het park zoals onder andere de toekan. Deze kun je dan ook toevallig op je wandeling tegen komen en juist dat verassingseffect vind ik erg leuk aan dit park. Wel belangrijk om goed op te letten, want het blijven natuurlijk wel (wilde) dieren en die kunnen bijten. Andere dieren hebben wel een eigen verblijf, maar ook die zijn het waard om een bezoekje te brengen. Hieronder een lijstje dieren die wij hebben gezien:

 • Witoorpenseel-aapje
 • Stokstaartjes
 • Lori’s
 • Toekans
 • Flamingo’s
 • Rood- en geelwangschildpadden
 • Goudkopleeuwaapjes
 • Ringstaartmaki’s
 • Alpaca’s
 • Geelvleugelara’s
 • Sporenschildpadden
 • Rode ibis
 • Mini ezels
 • Meervallen
 • Koikarpers
 • Eenden
 • Ooievaars

En ook de adembenemende vlindertuin is absoluut heel erg leuk om uitgebreid te bekijken. Het is een prachtige serene tuin waar honderden vlinders rond fladderen. Door rustig te gaan zitten kun je er eigenlijk het beste van genieten. Maar het is ook erg leuk om even te kijken bij de verschillende voederplekken in deze tuin.

En dan hebben we nog niet eens alle dieren gezien die er in deze jungle wonen. Dus je snapt dat een bezoek aan Pantropica voelt als het bezoeken van een dierentuin met kleine dieren.

Pantropica
Toekan in Pantropica

Is er nog meer te doen in Pantropica?

Jazeker naast het bezoeken van alle bijzondere dieren in Pantropica is er nog veel meer te doen. Verspreid door het park vind je verschillende speelmogelijkheden. Naast een grote klim en klauter waterspeeltuin vind je er diverse oude tractors waar kinderen op mogen spelen. Maar ook zijn er verschillende grote houten puzzels te spelen zoals onder andere tangram.

Ook het Jungletheater is een echte aanrader. Hier speel je met de hele zaal in twee teams een interessante quiz vol dierenweetjes. En kun je zomaar oog in oog komen te staan met bijvoorbeeld een rode rattenslang of een krulhaarvogelspin. De ranger laat deze dieren op een zorgvuldige manier aan het publiek zien en verteld er allemaal informatie over.

Jungletheater
Jungletheater in Pantropica

Na al dat spelen en leren over de verschillende dieren kun je een hapje en drankje kopen in het prachtige bloemenrestaurant. Dit is echt een sprookjesachtige plek waar je het gehele jaar omringd bent door duizenden bloemen. Overal waar je kijkt zie je bloemen waardoor je je in een prachtige en kleurrijke oase van rust bevind.

Blijven uitbreiden

Ik kan me mijn eerste bezoek jaren geleden nog herinneringen. Heerlijk tussen de orchideeën wandelen in een prachtige tuin. Een mooie rustige plek vol kleur en leven. Daarnaast was er de grote vlindertuin met vele prachtige vlinders die rond vlogen. De talrijke bankjes en hoekjes maakte het mogelijk om te zitten en te kijken van al het moois om je heen. En deze tuinen bestaan nog steeds, maar er is inmiddels zoveel moois bij gekomen. En nog steeds blijft Pantropica uitbreiden. De eerste nieuwbouwplannen zijn klaar en een palmenhuis en een groot nieuw speelgedeelte staan op de planning. Mede hierdoor is Pantropica leuk om vaker te bezoeken.

Pantropica
Orchideeën in Pantropica

Cadeau winkels en restaurant

De vele cadeauwinkeltjes die horen bij Pantropica zijn net zoals het restaurant te bezoeken zonder toegangskaartje. Dus ben je opzoek naar een leuk en origineel cadeautje is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken.

Het zelfbedieningsrestaurant is sfeervol ingericht en het eten is er lekker. Dus ook als je alleen maar even wilt lunchen of wat wilt drinken is Pantropica een leuke locatie.

Raden wij een dagje uit naar Pantropica aan?

Absoluut! Wij zijn er al vaker geweest en hebben er na ons bezoek voor gekozen om een jaarkaart aan te schaffen. Onze dochter is dol op dieren en door het voeren je kun je echt dichtbij verschillende dieren komen. Dit maakt een bezoek aan Pantropica extra leuk en uniek. Wij hadden namelijk nog nooit eerder flamingo’s gevoerd. En dat was echt een bijzondere ervaring. Ook de vele mogelijkheden om even te spelen bevallen goed. Wel nog een tip. Heb je een ondernemend kind dan is een setje droge kleren en een handdoek geen overbodige luxe. In de klim en klauter waterspeeltuin is het spelen met water namelijk erg verleidelijk.

Dus ben je opzoek naar een leuk en divers (overdekt) uitje dan is Pantropica echt een aanrader. Wij zijn in ieder geval van plan om binnenkort opnieuw een bezoek te brengen aan deze heerlijke jungle in Flevoland.

Alle informatie over Pantropica op een rij

Wil je ook graag een bezoekje brengen aan Pantropica?

Adres: Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest
Openingstijden: Dagelijks geopend van 9:30 tot 18:00 uur, nieuwjaarsdag gesloten en op een aantal feestdagen aangepaste openingstijden (zie website). Vooraf reserveren word geadviseerd.
Toegangsprijzen: Kinderen t/m 2 jaar gratis, kinderen 3 t/m 12 jaar €11.- en volwassenen €17,50 (parkeren is gratis)
Tickets kun je hier* met korting kopen

Leestips passend bij Pantropica

Vind jij het ook zo leuk om een dagje weg te gaan met de kinderen? Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze blogs:

Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.