Skip to Content

Een succesvolle moestuin in 2024 – Moestuin scheurkalender

Weet jij ook nooit waar je moet beginnen bij het maken van een moestuin? Of vind je het lastig om te onthouden wat er wanneer moet gebeuren? Het lijkt allemaal heel veel informatie, maar het beste is gewoon proberen. De moestuin scheurkalender 2024 van Monteau helpt je met wat er wanneer belangrijk is en zit boordevol weetjes en tips.

Eindelijk een succesvolle moestuin in 2024 - Moestuin scheurkalender

Moestuin Scheurkalender 2024

Wims moestuinscheurkalender biedt een jaar lang praktisch advies op het juiste moment. Of het nu gaat om zaaien of oogsten, groenten of fruit, bloemen of belagers: Wim weet wat je moet doen en deelt zijn kennis dag na dag. Moestuinscheurkalender 2024 is het logische vervolg op het succes van Wims boek In de moestuin met Wim Lybaert en op de populaire Moestuinscheurkalender 2023. In deze kalender vind je:

  • Zaaien en oogsten het hele jaar door
  • Seizoensrecepten
  • De leukste weerspreuken voor tuin en moestuin
  • Knipoogjes naar oude moestuinboeken
  • Praktisch advies over de aanleg van een moestuin
  • Wijsheden van Wim het hele jaar door

Leerzaam en ook nog eens gezond met de moestuin scheurkalender

Een moestuin hebben word steeds populairder. Zelf begon ik jaren geleden voor het eerst met een moestuin, samen met vrienden. Het beginnen leek moeilijk omdat we veel twijfelde over wat er bij elkaar mag, wat moet je voorzaaien en wat niet, wat werkt in welke omgeving? En zo nog veel meer vragen. De realiteit werd, gewoon doen! Proberen en tussendoor wanneer je zin hebt bij lezen en leren over wat werkt. Bij anderen kijken was ook heel leuk en leerzaam. Al snel werden er zaadjes geruild en tips gedeeld. Wij hadden een volledige moestuin, 100m2. Dit is veel werk. Een paar losse planten in de tuin of op het balkon kunnen echter ook al werken. Het hoeft niet ingewikkeld.

Begin gewoon, probeer wat. In de moestuin scheurkalender 2024 geeft Wim Lybaert elke dag leuke tips en informatie. Dit kan helpen om bij te leren en te weten wat wanneer moet, maar kan ook je enthousiasme aanwakkeren. Heb je kinderen? Ga dan zeker samen moestuinieren! Lekker in de natuur, aan het werk met je handen en ervaren waar ons eten vandaan komt. Goed voor jong en oud. En het smaakt écht lekkerder.

Vol leuke weetjes, tips en tricks

De moestuin scheurkalender heeft gemakkelijk afscheurende bladzijden en een fris design. Op de achterkant van de pagina staat soms nog meer tekst of uitleg. Er is geen moeite bespaard om deze kalender zo vullend en interessant mogelijk te krijgen. Ik herken direct enkele planten als ik er doorheen blader en raak benieuwd naar de recepten en tips. Dit gaat zeker invloed hebben op mijn moestuin en recepten.
In de fotos zie je enkele voorbeeldjes van de opmaak. Hier en daar deel ik een foto uit mijn eigen tuin. zie je de foto met de oranje bloem? Dat is oost-indische kers. Ik vond het leuk dat deze er in staat want dit word veel gezien als onkruid. De bladeren pluk ik vaak voor bijvoorbeeld een sla. Deze smaken namelijk een beetje naar radijs en hebben dus wat pit. Lekkerder dan ijsberg sla vind ik, een stuk goedkoper én onbespoten.

Bramen groeien op tweejarig hout, en de herfst is ideaal om het verschil tussen oud en nieuw te zien: de takken waarvan je nu de bramen plukt, zijn de oude. Deze mag je tot net boven de grond afknippen zodra ze leeggeplukt zijn.

Wim Lybaert, een stukje uit Moestuin Scheurkalender 2024
mei informatie

Wim Lybaert – moestuin scheurkalender

De auteur van de moestuin scheurkalender 2024 is Wim Lybaert. Deze naam was mij tot op heden onbekend. Je kunt hem kennen van lifestyle programma’s op tv omtrent tuinbouw en groenteteelt. Hij schreef onder andere de boeken ‘In de moestuin’ en ‘Mijn moestuin’. Deze laatste schreef hij samen met Laurence Machiels. Naast deze schreef hij nog veel meer boeken, over tuinieren,over diverse levensonderwerpen en ook heeft hij diverse moestuin jaarplanners uitgebracht. Hij vind dat iedereen kan moestuinieren en heeft zelf dus al enorm veel ervaring op dit gebied. Deze deelt hij met ons in deze kalender.

Lees ook: In de moestuin

Succes, moestuinmeter!

Moestuinmeter is de benaming die Wim Lybaert gebruikt aan het begin van de moestuin scheurkalender. Een grappige aanspreekvorm, die wat ouderwets klinkt en ik zelf niet zou gebruiken. Voor nu vond ik hem wel leuk. Hopelijk ga jij enorm genieten van je moestuin. Of dit nou een los potje is of een lap grond, of wat dan ook er tussenin, gewoon doen. Geniet van de natuur, vers eten, buiten zijn en leren over ons voedsel. Heb je nog vragen of zou je graag meer lezen over moestuinieren? Wij hebben nog veel meer leuke en informatieve blogs over moestuinieren en relevante tools.

Lees ook onze andere moestuin blogs:

Is het warm en voorspoedig weer, brengt augustus de eerste peer.

Wim Lybaert

Veel plezier

Op de foto links mijn appelboom en vlinderstruik. Ik heb ook een perenboom. Laag in onderhoud en erg leuk. Nemen wel wat ruimte in beslag natuurlijk.
Conclusie, ik ben gek op deze moestuin scheurkalender 2024 en ga dit zeker gebruiken. De extra motivatie en tips zullen helpen om mijn moestuin te verbeteren en ik denk ook dat de kalender voor enthousiasme zorgt. Ik wens jou ook een goed en mooi moestuinjaar toe!

Kijk hier voor nog meer leuke agenda’s en kalenders

Maak van elke dag succes

Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.