Ontstressen, zo doe je dat – een blog met tips

Ervaar je de laatste tijd veel stress en wil je hier graag van af? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om hier van af te komen. Ben je benieuwd hoe je nou op de juiste manier kunt ontstressen? Hieronder bespreken wij het allemaal! Tijd voor wat ontspanning!

ontspannen en ontstressen met mediteren

Ademhalingsoefeningen – ontstressen

Ervaar jij veel stress, dan is het belangrijk om op je ademhaling te blijven letten. De eerste stap in het ontstressen! Heb je namelijk veel stress, dan is het een natuurlijke reactie om op een verkeerde manier te gaan ademen. Op deze manier kan je stress omslaan in paniek en dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Ademhalingsoefeningen zijn ideaal om op een eenvoudige manier stress te verminderen. Neem daarom regelmatig de tijd om rustig te ademen. Adem langzaam in en voel de lucht in je longen stromen en laat vervolgens de lucht rustig door je mond ontsnappen. Deze ademhaling techniek kalmeert het zenuwstelsel en verminderd stresshormonen.

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Wist je dat het bewezen is dat lichaamsbeweging helpt bij stress? Fysieke activiteit is namelijk een geweldige manier om stress te verminderen. Of je nu gaat wandelen, joggen, fietsen of dansen, beweging helpt om te ontstressen Dit omdat beweging de afgifte van endorfine stimuleert. Hierdoor word je humeur verbetert en stress verlicht.

ontstressen in de natuur

Zoek de natuur op om te ontstressen

De natuur heeft een kalmerende invloed op je geest. Ga dus lekker wandelen in het bos, of ga uitwaaien op het strand. De frisse lucht en de prachtige natuur zal je stress verminderen. Ook kun je kiezen om de natuur als natuurlijk medicijn te gebruiken tegen stress. Zo kun je bijvoorbeeld eens een microdosing truffels proberen. Deze microdosing truffels zorgt ervoor dat je meer focus & concentratie zal ervaren. Daarnaast zal je dichter bij jezelf komen en kun je erachter komen waar je stress precies vandaan komt. Ook zal de microdosing truffels ervoor zorgen dat je kan gaan ontstressen en dit ook nog eens tijdens een prachtige reis naar innerlijke rust.

Microdoseren met een plantaardig medicijn impliceert het nemen van een kleine dosis van het medicijn gedurende een vastgestelde tijdsperiode. Het is essentieel om toegewijd te zijn aan deze specifieke tijdsduur, zoals bijvoorbeeld 1 tot 3 maanden. Tijdens deze periode zul je merken dat er een geleidelijke genezing optreedt en mogelijk zelfs een transformatie plaatsvindt.

Tijd voor jezelf – heel belangrijk!

Het klinkt misschien cliché, maar vergeet niet in de achtbaan van verplichtingen, deadlines en hectiek, om momenten voor jezelf te nemen. Plan daarom regelmatig me-time momenten in. Op deze manier kun je tussen de hectiek door even tot jezelf komen. Ook is het een goed plan om sowieso één keer in de week een me-time moment in te plannen. Tijdens dit me-time moment kun je lekker doen waar jij zin in hebt en dus ontstressen. Zo kun je even helemaal tot rust komen in een lekker warm bad, maar kun je er ook voor kiezen om je lievelingsfilm of serie te bingewatchen. Heerlijk toch?

zelfzorg tips yoga
pexels-elina-fairytale

Nog meer tips om te ontstressen

Er zijn nog veel meer effectieve manieren om te ontstressen. Hier zijn enkele tips die je kunt proberen:

  1. Meditatie: Meditatie is een geweldige manier om je geest tot rust te brengen. Je kunt geleide meditaties volgen of eenvoudigweg proberen je aandacht te richten op je ademhaling.
  2. Yoga: Yoga combineert fysieke oefeningen met ademhalingstechnieken en meditatie. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het vergroten van flexibiliteit.
  3. Sociale interactie: Breng tijd door met vrienden en familie. Praten met dierbaren kan een geweldige manier zijn om stress te verminderen.
  4. Goede nachtrust: Zorg voor voldoende slaap. Een goede nachtrust helpt je om stress beter aan te kunnen.
  5. Gezonde voeding: Eet een uitgebalanceerd dieet en vermijd overmatig gebruik van cafeïne en suiker, die stress kunnen verergeren.
  6. Time management: Organiseer je taken en activiteiten om stress als gevolg van een overvolle agenda te verminderen.
  7. Mindfulness: Leer in het moment te leven en je bewust te zijn van je gedachten en gevoelens zonder oordeel. Dit kan helpen om stress te verminderen.
  8. Ontspanningstechnieken: Probeer technieken zoals progressieve spierontspanning of autogene training om je lichaam te helpen ontspannen.
  9. Humor: Lachen kan stress verminderen, dus kijk naar grappige video’s of lees humoristische boeken.

Probeer verschillende van deze tips om te ontdekken welke het beste voor jou werken. Het is belangrijk om regelmatig tijd vrij te maken om te ontstressen en voor je welzijn te zorgen.

Hoe zorg jij dat je het beste kunt ontstressen?

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.