Skip to Content

Vies tekenen doe je zo! Van een drol tot oorstaafje

Vieze dingen zijn natuurlijk al snel een hit bij kinderen. Dus hoe tof als je dat zelf kunt tekenen. Met Vies tekenen doe je zo! teken je in een handomdraai een vieze (en toch ook een beetje schattige) drol. Of wat dacht je van zo’n smerig gebruikt wattenstaafje? Lachen en gruwelen gegarandeerd!

Vies tekenen doe je zo!

Vies tekenen doe je zo! samenvatting

Bezorg iedereen de kriebels met de smerigste tekeningen!

Schattig en vies op hetzelfde moment?! Met de tekentips van Leon Römer lukt het je zelfs om een volle luier er lief uit te laten zien. In dit smerige boek is alles wat je tegenkomt vies, hoe kawaii het ook is: alles stinkt of is goor.
Pak je tekenspullen en maak stap-voor-stap een beschimmelde kaas, een glibberige worm of een gezellig broodje poep. Natuurlijk staat ook Vies tekenen doe je zo! vol met vele tips en tricks over hoe je de schattigste… eh, smerigste dingen tekent. Ben jij dapper genoeg om vies te tekenen?

Vies en toch ook een beetje schattig

Vies tekenen doe je zo! presteert het om aan de ene kant enorm vies te zijn en aan de andere kant toch ontzettend schattig. En dat is best een kunst eerlijk gezegd. Dat je zowel ‘aahh wat schattig’ als ‘jakkes wat vies’ kunt roepen op bijna dezelfde pagina. Maar dat is juist de charme van dit gekke tekenboek. En ik merk aan mijn zevenjarige dochter dat ze deze gekke combinatie erg leuk vindt. En eigenlijk snap ik dat wel, want het is ook wel erg grappig… uhhh ik bedoel vies.

Vies tekenen doe je zo! vieze onderbroeken met poep en plas
Teken voorbeelden in Vies tekenen doe je zo!

Voor wie is Vies tekenen doe je zo!?

Dit vieze tekenboek is gemaakt voor kinderen vanaf acht jaar. Maar iets jongere kinderen die gek zijn op tekenen kunnen zeker ook al een poging wagen. Bij elke teken opdracht staat de moeilijkheid aangegeven in drolletjes. Hierbij is één drol het eenvoudigst en +vijf drollen het moeilijkst. En deze zijn dan ook wel echt lastig om te tekenen. Dus ook als je al wat meer teken ervaring hebt kun je als tekenaar nog echt vieze uitdaging vinden in Vies tekenen doe je zo!

Stap voor stap vies tekenen

In vies tekenen doe je zo! staan vele smerige voorbeelden om te tekenen. Dus afhankelijk van hoe ervaren je bent met tekenen en hoe grote uitdaging je wil kies je een moeilijkheidsgraad. Vervolgens is het tijd om met potlood stap voor stap de aanwijzingen na te tekenen. Let hierbij op dat je echt begint met lichte potloodstrepen, want daar kun je donkerder overheen en als het fout gaat kun je die ook nog uitgummen. Trek daarna je definitieve lijnen over met een dunne fineliner. Pas op dat je niet per ongeluk een hulplijn overtrekt, want dat is echt zonde van je werk.

Is alles overgetrokken dan gum je de potloodlijnen weg nadat de fineliner is opgedroogd. En dan is het tijd om in te kleuren. Kleur het plaatje na of gebruik je eigen fantasie en doe wat je zelf mooi vindt. Als laatste kun je met een iets dikkere fineliner de lijnen nog eens overtrekken. Na het gummen kunnen de eerste lijnen nog wel eens vervagen. Zeker na het gebruik van stiften en/of donkere kleuren zijn deze dan niet meer zo goed zichtbaar. En dan als je helemaal klaar bent kun je gaan genieten van je heerlijke vieze tekening!

Een drol kleuren
Een drol uit Vies tekenen doe je zo! tekenen

Schattig tekenen doe je zo!

Vies tekenen doe je zo! is zeker niet het eerste tekenboek in deze serie. Eerder volgde al Schattig tekenen doe je zo! deel 1 en 2. Ik heb deze boeken zelf niet maar van deel 1 staat een toffe review op MamaScrapelle. In dit boek kun je onder andere leren hoe je een schattige donut en een broodje hamburger maakt. Ook dit boek staat vol met lieve voorbeelden voor urenlang tekenplezier! Over deel 2 staat ook een recensie online samen met andere boeken om te leren tekenen. In dit deel is de categorie voertuigen nieuw toegevoegd. Hierdoor kun je onder andere leren om de snoezigste luchtballonnen en politieauto’s te tekenen. Beide boeken klinken mij als een enorm schattige uitdaging!

Wat vinden wij van Vies tekenen doe je zo!?

Wat een heerlijk vies boek is dit. Mijn dochter en ik vinden het beide leuk om te tekenen. En bij een zevenjarige is schattig vies tekenen al snel een succes. Ondanks de soms kleine frustratie omdat sommige dingen in dit boek echt nog wel lastig voor haar zijn beleefde ze veel plezier aan het tekenen. De drol met het hartje in zijn handen is haar favoriet. Ik verwacht dat ze die nog heel vaak zal gaan tekenen.

Zelf heb ik natuurlijk ook een poging gedaan, want hoe moeilijk zijn de opdrachten met +vijf drollen? Nou om eerlijk te zijn, die zijn best wel pittig. Ik kan best redelijk tekenen en zeker natekenen is nooit zo’n probleem. Maar de mandril bestaat uit veel stappen en die zijn niet allemaal even eenvoudig. Het begin is goed te doen, want dat is voornamelijk vierkanten tekenen. Maar daarna is het tijd om alle lijnen te verfijnen en hierbij is mijn tip om vooral niet te klein te tekenen. Want dan worden een aantal details wel echt heel lastig. Maar over het uiteindelijke resultaat ben ik eigenlijk wel tevreden. En zeker om de vieze haartjes en pukkels op de billen van de mandril moest ik even lachen.

Dus Vies tekenen doe je zo! is wat ons betreft zeker een aanrader. Door de eenvoudig te volgen stappenplannen en de vele tips is dit een heerlijk vies, maar creatief boek. Boordevol leuke ideeën om te tekenen op een regenachtige dag of in de vakantie op momenten dat je kind zich verveelt.

Tekentips passend bij Vies tekenen doe je zo!

Tekenen is voor veel mensen een ontspannende activiteit. Ook bij MamaScrapelle doen we dit graag en hebben daarom ook al meerdere toffe tekenboeken mogen reviewen. Nieuwsgierig? Lees dan zeker ook eens deze reviews:

Specificaties Vies tekenen doe je zo!

Auteur en illustrator: Leon Römer | Uitgeverij: Volt | 2 mei 2024 | 96 pagina’s | 9789021489919 | Meer informatie over Vies tekenen doe je zo! bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij Volt of online bij bol.com.

footer 8
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.