Skip to Content

Magische & mythische chibi’s tekenen, een anime tekenboek

Sinds kort heb ik de smaak met tekenen helemaal te pakken. En ik raakte dan ook direct geïnspireerd bij het doorbladeren van Magische & mythische chibi’s tekenen. Dit toffe tekenboek bevat maar liefs 62 super schattige animefiguurtjes. En er staan ook nog eens tips & tricks en interessante weetjes in.

Magische & mythische chibi's tekenen

Magische & mythische chibi’s tekenen samenvatting

Chibi betekend in het Japans klein. De legendarische figuurtjes met hun lieve bolle lichaampjes in Magische & mythische chibi’s tekenen passen helemaal bij die beschrijving. Leer tekenen in deze geliefde anime- en mangatekenstijl met behulp van meer dan 60 stapsgewijze tekenvoorbeelden voor al je favoriete betoverende figuren – van draken, zeemeerminnen, centauren en eenhoorns tot kraken en nog veel meer.

Instagramkunstenares Phoebe Im vertelt haar tips en trucs om chibifiguren te tekenen zowel op papier als digitaal. Leer meer over inkleuren, schaduwen en highlights aanbrengen en accessoires toevoegen om ze nog liever te maken. Verspreid over het boek vind je interessante mythologiefeitjes die het tekenen nog leuker maken.

Dus wacht niet langer en ga snel aan de slag om je eigen betoverende werelden te creëren!

Tekst en illustraties door Phoebe Im
Tekst en illustraties door Phoebe Im

En betoverend schattige wereld

Terwijl ik door Magische & mythische chibi’s tekenen bladerde raakte ik meteen geïnspireerd om te tekenen. Dit boek biedt keus uit vele verschillende schattige wezentjes uit betoverende werelden. De verschillende figuurtjes zijn ingedeeld in vier hoofdstukken:

  • Vinnen en vleugels
  • Honden en katten
  • Hoeven en hoorns
  • Op het land en in het water

Binnen deze hoofdstukken vind je onder andere een draak, Medusa, een chimaera, een weerwolf, een eenhoorn, Bigfoot, het monster van Loch Ness en echt nog heel veel meer. Genoeg voorbeelden om mee aan de slag te gaan om je eigen schattige bovennatuurlijke wereld te maken.

Weetjes

Een leuke extra in Magische & mythische chibi’s tekenen zijn de interessante weetjes. Bij veel van de lieve figuurtjes in dit boek staat een weetje. Zeer leuk om je kennis van mythologie een beetje aan te vullen. Zo lees je bijvoorbeeld over de bijzondere eigenschap van de Feniks om herboren te worden uit zijn eigen as, dat de Kappa onder andere bekend staat om zijn ondeugende streken en nog vele andere leuke weetjes. Dit geeft het boek wat mij betreft net even wat extra’s. Zeker als je een eigen fantasiewereld aan het maken bent is het leuk om na te denken over wat voor magische figuurtjes je aan het tekenen bent.

Teken je een chibi draak met mij?

Het leek mij leuk om samen een chibi te tekenen uit Magische & mythische chibi’s tekenen. Ik heb gekozen voor een altijd populair figuurtje, namelijk de draak. Teken je met me mee?

Stap 1, materiaal verzamelen
Ik zorg er zelf altijd voor dat ik eerst mijn materiaal compleet heb. Ik zal een klein overzichtje maken van de materialen die ik gebruik.

  • Potlood
  • Gum
  • Papier
  • Fineliner 3mm
  • Fineliner 7mm
  • Alcoholmarkers

Stap 2, kies je figuurtje
Dit kan nog best een hele opgave zijn, want er zijn echt heel veel chibi’s om uit te kiezen in Magische & mythische chibi’s tekenen. Voor nu heb ik het makkelijk gemaakt door alvast gekozen te hebben voor de draak.

Stap 3, volg de stappen in het boek
Dit klinkt makkelijker dan het is natuurlijk. Vandaar dat mijn advies dan ook is om eerst goed naar het plaatje te kijken en de daarbij horende tekst te lezen. Zodra je begint met tekenen schets dan echt en gebruik weinig druk op je potlood. Op die manier kun je de lijnen nog eenvoudig weggummen. Pas wanneer je verder komt en zeker bent van de lijnen kun je deze iets dikker aanzetten. Maar houd hierbij rekening met dat je ze uiteindelijk allemaal wilt uitgummen.

Stap 4, overtrekken met fineliner
Wanneer je chibi op papier staat en je tevreden bent is het tijd om over te trekken met een dunne fineliner. Hierbij is het goed opletten dat je niet per ongeluk hulplijnen overtrekt. Staan alle lijnen, dan kun je de potloodlijnen weggummen. Laat de fineliner wel even drogen voordat je hiermee begint. Het zou namelijk zonde zijn als de fineliner vlekt.

Stap 5, inkleuren
Dit vind ik altijd de leukste maar ook de spannendste stap. Leuk omdat je jouw chibi hiermee nog meer karakter geeft. En spannend omdat als het fout gaat je de tekening goed kan laten mislukken. Toch heb ik eigenwijs als ik ben gekozen voor eigen kleuren bij mijn draak. En ik moet eerlijk zeggen dat ik erg tevreden ben. Om mijn chibi nog levendiger te maken heb ik ook gebruik gemaakt van schaduwen. Omdat ik werk met alcohol markers doe ik dit door meerdere lagen aan te brengen van dezelfde kleur. Hierdoor wordt de inkt donkerder en ziet het eruit als een schaduw. Nadat ik mijn draak helemaal had ingekleurd heb ik een aantal lijnen nog wat dikker aangezet met een dikkere fineliner. En toen was mijn draak uit Magische & mythische chibi’s tekenen helemaal klaar!

De draak tekenen
De Draak uit Magische & mythische chibi’s tekenen

Wat vind ik van Magische & mythische chibi’s tekenen

Ik vind Magische & mythische chibi’s tekenen een verassend compleet boek. De keus is echt enorm groot waardoor ik in eerste instantie even niet wist welk chibi te kiezen. Maar al snel sloeg dit om en raakte ik er juist enorm door geïnspireerd. Ik ben toen ook maar gewoon lekker gaan tekenen en heb verschillende chibi’s uitgeprobeerd. Bij de eerste chibi’s was het echt nog een beetje gevoel krijgen voor deze manier van tekenen. Maar toen ik toe was aan de draak merkte ik dat het me steeds eenvoudiger afging.

Buiten de enorme keuze aan chibi’s vind ik het ook fijn dat er nog wat tips & tricks in het boek staan. Zeker het kopje over het tekenen van schaduwen vind ik erg handig, want daar ben ik altijd mee aan het puzzelen. Ook het kopje accessoires is een leuke toevoeging. Hiermee kun je namelijk leuke variatie maken bij dezelfde chibi.

Ik ben daarom erg enthousiast over dit boek en zal zeker vaker een betoverende chibi tekenen. Ze zijn namelijk ook enorm leuk voor op onder andere persoonlijke verjaardagstaarten!

Magische & mythische chibi's tekenen
Tips & tricks Magische & mythische chibi’s tekenen

Teken tips passend bij Magische & mythische chibi’s tekenen

Heb je net zoals ons de smaak te pakken met tekenen? Lees dan ook eens deze reviews en laat je nog verder inspireren:

Specificaties Magische & mythische chibi’s tekenen

Tekst en illustraties: Phoebe Im | Vertaler: Ellen Hosmar | Uitgever: Librero | 2024 | 144 pagina’s | 9789463599054 | Meer informatie over Magische & mythische chibi’s tekenen bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij Librero of online bij bol.com.

footer 8
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.