Kom in de Kas 2022 – een interessant en leerzaam gezinsuitje!

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni vindt dit jaar weer het evenement Kom in de Kas plaats. Verspreid door heel Nederland openen 75 tuinders de deuren van hun kas om mensen kennis te laten maken met de tuinbouw. En dat is natuurlijk ook een leuk uitje met kinderen. Proef van de komkommers en bekijk hoe de planten groeien. Raak onder de indruk van de ontelbare bloemen in de kas. Een leuk, leerzaam en smakelijk uitje voor het hele gezin.

kom in de kas

Groenten, bloemen, planten en fruit

Kom in de Kas is ontstaan in de glastuinbouwsector bij uitstek: het Westland. In 1977 werd de eerste editie al georganiseerd! En nu na twee jaar afwezigheid kan het evenement gelukkig weer plaatsvinden. De regio’s zijn ondertussen flink uitgebreid. Van Groningen tot Zeeland zijn er verschillende deelnemende gebieden. Kijk voor de locaties en activiteiten op de website van Kom in de Kas.

De kassen openen hun deuren en tonen hun producten waar ze zo trots op zijn: groenten, bloemen, planten en fruit. Neem een kijkje en kom te weten hoe de teelt verloopt. En zeker voor kinderen is dat natuurlijk heel leerzaam. Want waar komen al die groente, fruit en bloemen uit de winkel eigenlijk vandaan?

Kom in de kas en ontdek hoe techniek en innovatie de glastuinbouw groot maakt.

Website Kom in de Kas

Kom in de kas – een leuk uitstapje met kinderen

Er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen op de verschillende locaties. Bijvoorbeeld een springkussen, schminken, ijskraampjes en knutselen. Daarmee kunnen ze zich prima vermaken. En natuurlijk kan er ook geproefd en gekocht worden van al het lekkers en moois. De toegang is ook nog eens gratis. Bekijk de link van de locaties voor meer informatie over wat er waar te doen is.

Een kleine greep uit de verschillende deelnemers:

  • Bezoek kamerplanten kwekerijen in het Westland met bijvoorbeeld de medinella, calathea en sanseveria.
  • Zie hoe de heerlijke Hollandse aardbeien groeien bij de kweker in de Bommelerwaard.
  • Neem een kijkje in Aalsmeer bij de teelt van sierbloemen zoals hortensia’s en gerbera’s.
  • Ook leuk is een bezoek aan het Bamboelabyrint in regio Aalsmeer.

Kom je met de auto naar Kom in de Kas, raadpleeg dan even de pagina van de locatie die je gaat bezoeken. Hier staat informatie over bijvoorbeeld parkeergelegenheid. Want bij sommige locaties rijden er pendelbussen tussen de parkeerplaats en deelnemende bedrijven.

Een terugblik op de laatste editie van 2019 vind je hier:

Kom in de kas – inspiratie

Een bezoek aan Kom in de Kas biedt natuurlijk ook direct wat inspiratie om zelf aan te slag te gaan. Kweek thuis ook je eigen groenten en fruit. Dat heeft heel veel voordelen! Iets kleinschaliger natuurlijk dan zo’n grote kas, maar ook een leuke en leerzame ervaring voor kinderen. Meer groene tips vind je hieronder:

  • Een leuke tip voor een uitje met kinderen is de excursie bij kwekerij Dr. Green in Naaldwijk. Leer alles over Aloë Vera, maak zelf slijm en krijg een rondleiding.
  • Op zoek naar tips voor toffe kamerplanten in je interieur? Kijk dan hier.
  • Ga zelf ook aan de slag met een mini broeikasje voor thuis van Clementoni. Een educatief setje om kennis te maken met de wereld van de plantkunde.
  • Kook zelf de lekkerste groene gerechten uit het kookboek Evergreen. Liefde voor groenten in beeld, en dat past natuurlijk mooi bij het thema Kom in de Kas!
Aloë Vera slijm maken Dr. Green Naaldwijk
De Aloë Vera planten van Dr. Green

Tips

Handige producten voor als je thuis aan de slag gaat met je eigen plantenkas.
Kijk hier voor moestuinzaden of ga naar je lokale tuincentrum
Er zijn verschillende soorten kweeklampen
Plantetiketten zijn erg handig zodat je later ook nog weet wat je hebt gezaaid.

Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.