Little Yoga – kaartenset

Kinderen hebben veel energie. Zo rennen, dansen en springen ze wat af. Maar voor kinderen is rust – en bezinning – net zo belangrijk als voor volwassenen. Niet vreemd is het dus, dat yoga voor kinderen steeds populairder wordt. Deze Little yoga – kaartenset bevat 50 prachtig ontworpen kaarten met oefeningen die je thuis gemakkelijk met je kind(eren) kunt doen. Van Palmboom, Slapende Vlinder tot Grote Brug, Koe en Zeemeermin.

Wat zit er in Little yoga – kaartenset?

In Little yoga – kaartenset zitten 50 vrolijke en stevige kaarten met op elke kaart een yogahouding. En op elke kaart staat een afbeelding van een yogahouding met achterop de kaart eenvoudige instructies. In het boekje staan 50 unieke flows. Een flow is een opeenvolging van oefeningen die je kunt doen voor allerlei momenten van de dag. Bijvoorbeeld het beginnen van de dag, zelfvertrouwen vergroten, leren ontspannen en boosheid onder controle krijgen of een nare schooldag loslaten.

little yoga

Kennismaken met yoga

De eerste flow in Little yoga – kaartenset heet “Mijn eerste flow”. En deze flow heeft verschillende houdingen: zitten, liggen en staan. Je kunt zodoende zien wat bij jouw kind past. Met mijn kleine yogi (3 jaar) open ik het doosje met kaarten en gaan we op zoek naar zijn eerste flow. (De stevige kaarten kunnen trouwens beter tegen zijn nieuwsgierigheid dan de dunne bladzijden van het boekje, haha.)

Op alfabet sorteren

En na een poosje zoeken, hebben we de eerste flow compleet. Omdat het zoeken naar de flow best lang duurt, sorteer ik de kaarten meteen op alfabetische volgorde. Dan duurt het zoeken de volgende keer vast iets minder lang. Van Parachutespringen naar Scheetjes laten (die we helemaal niet nodig hadden) zit dan waarschijnlijk íets minder dan de 10 minuten nu.

Zijn eerste flow van de Little Yoga – kaartenset

Na een hoop lol met de andere kaartjes, vond mama het nu tijd voor het serieuze werk. Die eerste flow natuurlijk. Ik stak een geurkaarsje aan en zocht op Spotify yoga-muziek. En ik kreeg er gelijk zin in. “Kijk, we gaan deze poppetjes allemaal omstebeurt nadoen.” En heel netjes nam hij de Relaxhouding aan, gevolgd door “Kind”. Op de achterkant van de kaart stond 1-3 minuten. Maar ik was eerlijk gezegd allang blij dat hij nét lang genoeg stil bleef zitten/liggen totdat ik een foto had gemaakt.

Dieren nadoen met Little yoga – kaartenset

Mijn zoontje besloot dat het na 2 van de 7 houdingen in deze flow genoeg was. Want hij wilde weer diertjes nadoen! Ja, dat is de laatste tijd zijn hobby. Vooruit, we pakken dus de kaart met de koe. En weer nét lang genoeg voor een foto-moment voordat hij weg tijgert. Want hij is een krokodil geworden. En mama? Die moet dus de mama-krokodil zijn. En tijgert er – helemaal zen na die twee tellen yoga – weer vrolijk achteraan…

little yoga

Hoeveel geduld heeft jouw kind? En ben jij geduldig genoeg om hem/haar aan de yoga te krijgen?

Specificaties ‘Little Yoga – kaartenset’

little Yoga kaarten voor kinderen

Auteur: Lana Katsaros | Uitgever: Altamira| Losbladig | 9789401304542 |  | oktober 2019 | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.