Het Zwanenmeer voor kinderen – een uitje met het Residentieorkest

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver. We mochten naar het Zwanenmeer voor kinderen. Een klassiek orkest voor kinderen gespeeld door het Residentieorkest in het Zuiderstrandtheater. Een hele unieke en bijzondere ervaring voor jong en oud! 

het Zwanenmeer voor kinderen residentie orkest

Een klassiek orkest voor kinderen zie je niet veel, maar het Residentieorkest is dan ook flink onderscheidend! Speciaal voor kinderen wordt verhaal afgewisseld met klassieke klanken. Dat deden ze al bij Peter en de Wolf en Peer Gynt, en nu ook weer bij het Zwanenmeer voor kinderen

Verhalenvertellers in het Zwanenmeer voor kinderen

Het verhaal van ‘Het Zwanenmeer’ is wereldberoemd en heeft alle elementen van een klassiek sprookje: een boze tovenaar, een prins en een gedaantewisseling. De mooie Odette is door de tovenaar in een zwaan veranderd. ’s Nachts neemt ze haar ware gedaante aan en ziet de prins wie ze werkelijk is. Hoe loopt het verhaal af? Het voltallige Residentie Orkest speelt de bekende muziek van Tsjaikovski. Drie acteurs, poppen en beeldanimatie brengen dit prachtige sprookje tot leven.

Beeldanimatie

Odette en haar prins hebben het druk met hun poppen spel en beeldanimatie van het Zwanenmeer voor kinderen. Dat doet ze niet samen, want ze hebben ook nog de hulp van Roodbaard. Nou ja hulp. Roodbaard veranderd Odette in een zwaan en zijn hulp in Odette. De prins trapt er bijna in, maar gelukkig krijgt Odette hulp van een vogeltje. Als de prins dan de zwaan met Odette haar kroontje op ziet gaat hij toch twijfelen.

In een opstelling met twee camera’s wisselen beeldanimatie van poppen en mensen zich vliegensvlug af. De drie acteurs hebben het druk om elke keer weer het decor te veranderen, de camera’s in andere posities te brengen en daarbij ook nog te letten op de prachtige muziekstukken dat het Residentieorkest speelt. Dochterlief neuriede vrolijk met ze mee naast ons.

Zoals elke sprookje is ook het einde van het Zwanenmeer voor kinderen goed en leefden ze nog lang en gelukkig.

het Zwanenmeer voor kinderen residentie orkest

Zelf muziekinstrumenten ontdekken na het Zwanenmeer voor kinderen

klassiek orkest voor kinderen

De leden van het Residentieorkest stellen na afloop het klassieke concert het zwanenmeer voor kinderen hun muziekinstrumenten ter beschikking om kinderen zelf de instrumenten te laten ervaren.

Dit doen zij op een heel speelse manier door kinderen middels stempels een soort van speurtocht te laten doen naar de instrumenten.

het Zwanenmeer voor kinderen residentie orkest

Ben jij wel eens naar een klassiek orkest geweest met jonge kinderen? Lees hier over het kerstconcert

Footer 6 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.