kerstconcert van krulmuziek – een uitje voor kinderen

Heb jij dat ook wel eens gehad? Dat je een brok in je keel moet wegslikken bij een bijzonder moment? En er zelfs tranen in je ogen van krijgt? Dat overkwam mij vorig jaar bij het Kerstconcert van Krulmuziek. De combinatie van de vrolijke vioolgeluiden en de verwonderde blik van mijn zoontje die toen nét een ruime week ervoor zijn eerste verjaardag had gevierd.

Kerstconcerten van Krulmuziek, speciaal voor de (aller)kleinsten – van 0 t/m 6 jaar

kerstconcert van krulmuziek

De Sinterklaasdrukte is weer achter de rug. De voorbereidingen voor de tweede verjaardag van mijn zoontje zijn half overlappend met cadeautjes verzamelen voor het feest van de goede Sint al in gang gezet en de kerstboom staat al klaar om opgetuigd te worden. En ik? Ik ben aan het aftellen naar 23 december! Naar een half uurtje ontspannen en genieten van “Grote klokken zeggen bim bam”. Ja, ik ga weer naar het Kerstconcert van Krulmuziek! Oh ja, en mijn zoontje mag ook mee 🙂

Wie is Krulmuziek?

kerstconcert van krulmuziek

Voor wie Krulmuziek niet kent: Krulmuziek bestaat uit de muzikanten Hester Verhoeff, Zdenka Procházkova en Gerda Marijs die op de viool, altviool en cello spelen. Het vierde lid is multi-muzikant Félice van der Sande. Zij bespeelt tijdens de voorstellingen verschillende muziekinstrumenten, waaronder ook hele bijzondere waarvan ik het bestaan niet wist.

De dames hebben niet alleen veel ervaring in hun muziek laten aan publiek, maar ook in lesgeven aan jonge kinderen. En dat ze daarvan genieten is te zien aan de glimlach die ze uitdelen aan de kindjes die met open mond naar ze kijken en luisteren.

Terugblik kerstconcert van krulmuziek

muziekinstrument

Sommige kindjes konden niet stil blijven, maar dat was helemaal niet erg, daar wordt leuk op gereageerd door de muzikanten. Tijdens het kerstconcert van krulmuziek van vorig jaar werden er ook belletjes uitgedeeld aan alle kindjes, zo konden ze zelfs actief meedoen!

De baby’s lagen vooraan bij hun ouders en de rest van de kinderen zat in de zaal met hun ouders.

Meezingen mag ook tijdens een kerstconcert van krulmuziek, het hoeft natuurlijk niet per sé. Maar toen de teksten werden opgehangen op een doek, tijdens de prachtige klanken van de muziek, ging dat eigenlijk vanzelf.

Leuk om te zien was ook hoe mijn zoontje reageerde op de kerstboom. De lampjes werden tijdens het concert aan- en uitgezet en dat was reuze interessant, want hij had in de weken voorafgaand aan het concert thuis ook het licht uitgevonden.

Zelf Viool spelen

dreumes met viool

Na afloop mochten alle kindjes ervaren hoe het is om op een echt viooltje te spelen. De muzikanten namen daarvoor alle tijd. De glimlach die je dan ziet wanneer er dan ook écht muziek uitkomt… prachtig!

Dit mag je dus eigenlijk écht niet missen! De kerstconcerten van krulmuziek worden op verschillende plaatsen in het land gegeven. De speeldata en -tijden vind je op: speeldata en daar zie je achter een aantal data een link staan waar je de kaartjes kunt reserveren.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.