Peer Gynt in het residentieorkest – een orkest voor kinderen

Weten jullie nog mijn blog laatst over Peter en de Wolf waar wij naartoe waren geweest in het Zuiderstrandtheater? Het Residentie Orkest heeft op 22 april weer een nieuwe sprookje wat zij musicaal gaan uitbeelden. Dit keer gaat de muzikale voorstelling over ‘Het sprookje van Peer Gynt ’!

Residentie Orkest

Een Grote Toeters & Bellen Show bij het Residentie Orkest betekent een gezellige ochtend voor kleine én grote kinderen, waar ze ervaren hoe leuk klassieke muziek kan zijn. Stilzitten en luisteren? Af en toe, maar verder is er vooral veel contact tussen de orkestleden en de jonge bezoekers. Na afloop mogen de kinderen bovendien instrumenten uitproberen met de musici zoals bij Peer Gynt.

Het sprookje van Peer Gynt

peer gynt

Zondag 22 april, 11.00 uur staat in het Haagse Zuiderstrandtheater Het sprookje van Peer Gynt op het programma. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De eigenwijze Peer doet alles wat niet mag en beleeft daarom de gekste avonturen. Laat je betoveren door de bijzondere beelden, het spannende verhaal, verteld door Lotte van Dijk, en de prachtige muziek van Grieg, gespeeld door het Residentie Orkest o.l.v. Ivan Meylemans.

Henrik Ibsen – Peer Gynt

Net zoals ik het sprookje van Peter en de Wolf nog niet kende moest ik ook voor het sprookje van Peer Gynt naar Wikipedia. Peer Gynt is een toneelstuk geschreven door Henrik Ibsen, uit 1867. Edvard Grieg schreef de toneelmuziek voor de première in 1876.

In het sprookje van Peer Gynt leren we vooral Peer goed kennen. Hij denkt vooral aan zichzelf en vertelt veel leugens. Hij is te laat om te trouwen met Ingrid en daarom ontvoert hij haar ondanks dat hij daar een meisje Solveig had ontmoet die ook erg leuk was.

Omdat Peer het huwelijk van Ingrid heeft verpest moet hij het dorp verlaten. Hij ontmoet de 3 dochters van een trollenkoning en dat vind hij wel interessant. Ze zijn namelijk rijk. Maar als hij met 1 van hun trouwt wordt hij zelf ook een trol! Gelukkig ontsnapt hij net op tijd.

Solveig is van huis weggelopen om mij Peer te zijn en samen zijn ze blij, totdat de 3 trollenprinsessen langskomen met een baby van Peer. Peer vlucht hierdoor weer weg naar Afrika. Hij wil nog steeds een Keizer worden en is nog steeds niet eerlijk.

Ook het meisje wat hij daar ontmoet wordt boos door zijn leugens. Hij wil terug naar huis naar Solveig in de hoop dat zij nog wel om hem geeft. Als hij thuis komt na een avontuur op zee sterft hij in haar armen.

Laat je meenemen door het orkest, de prachtige muziek, een verteller én bijzondere beelden bij Peer Gynt.

Muziek voor kinderen

Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag en is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

Na afloop van de voorstelling Peer Gynt mogen kinderen de muziekinstrumenten uitproberen! Let wel op dat hier lange rijen voor zijn bij sommige muziekinstrumenten.

Ben jij wel eens naar een klassiek orkest geweest met jonge kinderen?

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.