Peter en de Wolf – een klassiek orkest voor kinderen

Zaterdag 17 en zondag 18 februari wordt er een Dreumesconcert en Peter en de Wolf concert gehouden bij het Residentie Orkest. Meer weten over de klassieke muziek voorstellingen lees dan gauw verder! 

Klassieke muziek voor het jonge kind

peter en de wolf

Ik schreef er al eens een blog over nadat ik een training van de gastouderfabriek had gevolgd over Muziek Ontwikkelt het jonge kind. Met name klassieke muziek is stimulerend voor de hersenen van jonge kinderen. Ik heb hier dan ook vaak classicfm op staan voor de kinderen. Stiekem werkt het vaak ook rustgevend tijdens het spelen! Of de meiden gaan spontaan balletdansen!

Een Grote Toeters & Bellen Show bij het Residentie Orkest betekent een gezellige ochtend voor kleine én grote kinderen, waar ze ervaren hoe leuk klassieke muziek kan zijn. Stilzitten en luisteren? Af en toe, maar verder is er vooral veel contact tussen de orkestleden en de jonge bezoekers. Na afloop mogen de kinderen bovendien instrumenten uitproberen met de musici.

Dreumesconcert

zaterdag 17 februari, 11.00 (uitverkocht) én 12.30 uur (laatste tickets) in Zuiderstrandtheater, Den Haag

Een ensemble van het Residentie Orkest laat bij het vrolijke Dreumesconcert aan het jongste publiek – en hun (groot)ouders – korte fragmenten horen van alle klassieke klassiekers. Het verhaal en de liedjes zijn geschreven door de Haagse kinderboekenschrijfster Lizette de Koning (Job en Keetje), musicalster Brigitte Heitzer zingt de liedjes en Joost Gevers dirigeert het orkest. Het is een ware feestdag voor de dreumesen, die ook lekker mogen spelen en zelf muziek maken met de musici.

Peter en de Wolf

Peter en de Wolf, de onvergetelijke klassieker van Prokofjev, is een voorstelling die je als kind, van welke leeftijd dan ook, gezien moet hebben. Maar in deze voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar kun je ook nog eens genieten van Tubby the Tuba over een tuba die door de andere instrumenten wordt gepest maar met de hulp van een kikker weer zelfvertrouwen krijgt.

En ik schaam mij diep, maar ik ken het verhaal van Peter en de Wolf dus niet. Jij wel?

Het verhaal Peter en de Wolf

Het sprookje Peter en de Wolf is het verhaal van de jongen Peter die zonder toestemming van zijn grootvader de tuin uit loopt. Hij ontmoet daar een vogel die in de boom staat te zingen. Er is ook een eend die aan het zwemmen is. De eend en de vogel krijgen ruzie. Er komt een kat aangeslopen en Peter weet de twee vogels net op tijd te waarschuwen.

Grootvader komt naar buiten en moppert dat Peter moet oppassen voor de wolven. Peter is echter niet bang voor wolven maar al snel komt er toch 1 aangekropen uit het bos. De Kat springt in de boom, de vogel hipt van tak naar tak en de eend is in paniek en zwemt naar de kant. Met 1 hap is de eend weg! Peter hoort de herrie en slingert een touw om het muurtje heen. Peter vraagt de vogel om hulp en zodoende kunnen ze de wolf vangen! Jagers die aankomen willen hem neerschieten maar Peter voorkomt dat en zo gaan ze in een parade lopend naar de dierentuin, met daarboven een vogeltje die zichzelf heel dapper vindt om zijn rol in het geheel.

En als je heel goed luistert, kun je de eend nog horen kwaken binnenin de wolf. Want in zijn haast heeft de wolf haar levend opgeslokt.

Residentie Orkest

Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag maar is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

Luister jij vaak klassieke muziek met je kinderen? Ga je wel eens naar een orkest? 

Lees hier onze ervaring van deze voorstelling Peter en de Wolf

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.