Tip Toi: Op de boerderij

Onze dochter is dol op alles over de boerderij. Dus naast al onze uitstapjes wil ze ook spelenderwijs thuis en in de auto veel over het leven op de boerderij leren. Met dit interactieve leersysteem van Ravensburger kan dat gelukkig! Want ik weet er niet zo heel veel van als stadse.

Tip Toi Op de boerderij

op de boerderij

Om het Op de boerderij boek te kunnen gebruiken heb je een Tip Toi pen nodig. En nu denk je misschien een wat? Dus ik leg er graag nog even wat over uit.

Wat is Tip Toi?

Tip Toi is een interactief leersysteem waar je boeken, spellen en puzzels bij horen. Het is een innovatief leersysteem om spelenderwijs de wereld te ontdekken. De kaarten en boeken zitten bomvol met elektronische intelligentie om helemaal zelfstandig elke keer weer wat nieuws te leren.

Een Tip Toi stift?

tip toi stift

De Tip Toi stift is het controle systeem van alle boeken en spellen van dit unieke leersysteem. De stift is eenvoudig te bedienen en is goed vast te houden door kinderen.

De Tip Toi stift praat en maakt geluiden met een hoogwaardige geluidskwaliteit.

En voor de techneuten ūüėČ met een optische sensor zet het onzichtbare codes om in geluiden!

Ja het is echt ongelooflijk waar ik als kind met Electro speelde, wat voor toen al een uitvinding was is het nu de Tip Toi stift en mijn dochter is er verslaafd aan!

Op de boerderij

Nu weer terug naar het boek Op de boerderij want dat is waar deze review over gaat. Als ouder kun je makkelijk het boek voorlezen en zelf ook vragen stellen. Handig voor als je de Tip Toi stift bent vergeten of de batterijen op zijn.

Het verhaal van Marie

Op de boerderij wonen Marie en haar ouders en haar broertje Maurits. Elke dag staan haar ouders vroeg op om de vele dieren te verzorgen op de boerderij. Vandaag komt Paul, het vriendje van Marie, logeren.

De dag begint met de verzorging van de koeien. Die worden gemolken. De boerin brengt ze naar de melkput en sluit ze aan op de melkmachine. De knecht Karel en de boer maken ondertussen de stal schoon. Er zijn ook jonge poesjes en kalfjes. Schattig hè!

op de boerderij

Paul wil alle dieren op de boerderij leren kennen. Er zijn onder andere varkens, schapen, koeien en geiten. Welke dieren zie je nog meer?

Op de boerderij wonen ook heel veel kippen en een haan. Iedere ochtend haalt de moeder van Marie verse eieren uit de nesten.

De ouders van Marie hebben ook gewassen. Het is oogsttijd en het hooi, graan en mais moet geoogst worden.

Op de boerderij worden heel veel machines gebruikt. De grote machines helpen bij het zware werk. Een zaai-machine, een maai-dorser, een rondbalenpers en een ploeg achter de tractor.

Door de seizoenen heen doet een boer allemaal verschillende dingen. Pas als de winter begint wordt het voor de boer iets rustiger.

Elk jaar organiseren de ouders van Marie een groot feest op de boerderij waar iedereen welkom is om te kijken en te leren. Ook de smid is er om de paarden nieuwe hoefijzers te geven.

Wat vinden wij ervan?

Door de verschillende moeilijkheidsniveaus is er voor elke leeftijd wel wat te leren en te ontdekken. Een leuke informatieve manier om meer te leren over de boerderij! Er zijn¬†meer dan 600 levensechte geluiden, gesproken informatie, dialogen en prachtig ge√Įllustreerde afbeeldingen van machines, gewassen en dieren. De kinderen kunnen zoeken en raden om op een speciale manier een bezoekje te brengen aan de boerderij.

Op de boerderij met de Tip Toi Stift van Ravensburger vindt onze dochter erg leuk en het is sneller mee te nemen en te gebruiken dan het spel op de boerderij van Ravensbuger/ Tip Toi.

Op de Boerderij¬†is voor ‚ā¨19,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

De Tip Toi stift is voor ‚ā¨37,99 / 39,99 te koop bij Bol via mijn affiliatelink.

De software voor elk spel en boek kun je gratis downloaden op de site van Ravensburger.

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.