Review: Tiptoi stift en Dierenset Boerderij

Waarschijnlijk nog niet echt bij jullie bekend, maar mijn schoonouders zijn jarenlang veehouders geweest. Ze zijn redelijk bekend in dit wereldje ( al zijn ze hier super bescheiden in) en nog steeds zijn zij erg actief in de ‘koeienwereld’. Dochterlief weet maar al te goed het verschil tussen een zwarte en rode koe. Honden, Paarden en Koeien zijn dan ook haar lievelingsdieren tot nu toe en ik vind het leuk voor mijn schoonouders om haar veel boerderijkennis mee te geven.

Zo probeer ik dan ook altijd met speelgoed iets te vinden wat in dit wereldje aanslaat want dochterlief vindt het maar wat interessant.
Afgelopen dinsdag waren mijn schoonouders een paar uur aan het oppassen en toen Omi aan haar vroeg wat wil je doen? Kwam er bijna gillend uit: “Samen met Oupa koetjes kijken!” Oupa op zijn beurt vind dat natuurlijk geweldig en probeert haar al van alles te leren. Zo lief om te zien en horen!
startersset boerderij
Super leuk vond ik het dus dat dochterlief de TipToi boerderijset van Ravensburger mocht testen.
Uiteraard is de roodbont koe aan een strenge blik onderworpen en is een goede koe bevonden. Niet een Red Hollstein Koe, maar een Fleckvieh is het. Sja je zou het maar extra willen weten toch 🙂

TipToi

TipToi is het interactieve leersysteem van Ravensburger. Met behulp van de Tiptoi kunnen alle producten die het tiptoi® logo dragen gebruikt worden. Het assortiment bestaat uit boeken, spellen en puzzels met de belangrijkste leer- en kennisthema’s voor kinderen van 4 -10 jaar. Voor elk product zijn op het internet de bijbehorende audiobestanden gratis beschikbaar. Wat super handig is dat op de stift meer producten gelijktijdig kunnen worden opgeslagen.
TipToi Boerderij
Tiptoi maakt gebruik van vier belevingsniveaus Ontdekken, Weten, Vertellen en Spelen. Voor kinderen ontstaat een geheel nieuwe wereld waarin dieren, boeken, puzzels tot leven komen.
Stiekem doet het mij denken aan iets wat ik vroeger als tiener had. Iets met techno ik weet de naam niet meer precies. Dan kon je dingen met elkaar verbinden en zodoende leerde je heel veel.

Tiptoi Boerderij

Zoals gezegd vind ik het leuk om dochter veel kennis bij te brengen van de boerderij, maar zelf weet ik natuurlijk lang niet zoveel omdat ik in de stad ben opgegroeid. Stiekem is deze leerzame boerderij dus niet van 4 tot 7 jaar, maar ook voor oudere leeftijden nog erg leuk.

De boerderij is snel in elkaar gezet en kan helemaal plat weer worden opgeborgen in de doos.

TipToi BoerderijTipToi Boerderij

Op deze boerderij is de familie Vrolijk druk bezig. De dieren moeten worden verzorgd, de stal uitgemest, de machines gerepareerd en de oogst moet binnen worden gehaald. Door middel van de TipToi stift kun je allemaal opdrachten uitvoeren om de dieren eten te geven, of te verzorgen bijvoorbeeld.

TipToi Boerderij

Hiermee gebruik je echt de hele boerderij en moet je er van alle kanten bij. Op de grote tafel kan dan soms wat onhandig zijn, dus handig als de boerderij op de grond of op een kleine tafel staat zodat je er goed omheen bij kan. Een gastkindje van bijna 4 heeft zich ruim een uur zoet vermaakt met de dierenset!

Door middel van de audiobestanden die je kunt downloaden zijn er allemaal opdrachten te vervullen en kun je spelletjes spelen. Zeker voor de wat oudere kinderen is dit erg leuk. Jonge kinderen hebben genoeg aan de informatie die de dieren en producten en alles wat maar aanklikbaar is. Bij de dierenset worden 3 dieren meegeleverd. Koe Luisa, veulen Junior en varken Finn.

TipToi Boerderij

Deze boerderij biedt dus echt talrijke spelmogelijkheden, geluiden, kennis, verhalen en spellen en de kennis en creativiteit van kinderen wordt goed geprikkeld en vergroot.

TipToi

Vaak geven wij gewoon los de dieren, wat producten en het separate besturingspaneel waar ze eindeloos mee kan spelen. Dus ook voor kinderen vanaf 2,5 ( als ze goed met klein speelgoed omgaan en al wat technisch zijn) is het al erg leuk om mee te spelen.

En wat erg handig is is dat de stift nadat je hem een tijdje niet hebt gebruikt zichzelf uitschakeld. Scheelt weer batterijen!

Inhoud: tiptoi® speelfiguren, koe, veulen en big. Spelondergrond, stal met tussenbodem en grote poort, voedertrog met voerderkaartjes, stal voor kleine dieren, zes hek-delen en opzetters, strobalen-kaartjes en mesthopen.

tiptoi® stift is niet bijgesloten, deze dient apart aangeschaft te worden!

De Dierenset Boerderij kost €29,95 en de TipToi stift  kost €35,99

 

Disclaimer

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.