Inpaktips om een feestelijk cadeau te geven aan iemand

Toen ik net begon met bloggen deed ik mee aan een mamaswap. We stuurden elkaar een verrassingspakket toe en kregen de opdracht om dit feestelijk in te pakken. Super leuk om iemand te verrassen en dan te raden wie het had verzonden. Dat was nog best lastig omdat ik in die tijd eigenlijk nog niemand echt kende. Tegelijk moest ik nadenken over hoe ik dat nu zelf allemaal leuk ging inpakken en zo volgde deze blog met inpaktips!

Inpaktips

Dus afgelopen zaterdag is mijn doos met kadootjes op de post gegaan en moest ik even met spanning op mijn doos met kadootjes wachten.. oei dat was moeilijk voor deze nieuwsgierige mama. Dochterlief werd ook verwend!

Naar aanleiding van al dat inpakken vond ik het wel leuk om wat inpaktips te geven aan jullie!

 • Bij de Ikea heb je tegenwoordig heel leuk inpakpapier wat van stevig materiaal is en lekker groot op de rol zit. In allerlei kleuren. Zeker doordat het inpakpapier wat steviger is pakt dit mooier in.
 • Ook bij de Hema hebben ze leuke versieringen, inpakdingen en allerlei soorten tape om je pakjes mee dicht te maken.
 • Heb je meerdere pakjes gebruik dan zoveel mogelijk verschillend inpakpapier. Dit geeft een kleurrijk geheel.
 • Zeker bij dubbelzijdig gekleurd papier leuk maar ook van print naar wit. Sla eens een papiertje een stukje terug om. Zo krijg je een leuk effect.
 • Knip zoveel mogelijk onnodig inpakpapier weg om mooier en vooral strakker in te pakken.
 • Krijg je van het actieve inpakwerk een papercut? Doe dan een plakbandje om de snee. Dit werkt supersnel en zo worden je pakjes niet vies. Later als je klaar bent haal je het plakband eraf en een pleister is meestal niet meer nodig.
 • Bewaar leuke lintjes* en strikjes* die je zelf krijgt op cadeautjes en pak daar weer een ander cadeautje mee in.
 • Bij grote pakketten vouw je het inpakpapier aan de zijkanten netjes naar binnen. Dit pakt mooier in.
 • Vouw het inpakpapier aan de zijkanten een extra keer om zodat het recht is zonder uitsteeksels.

Heb je tips nodig met wat je moet geven?

In onze categorie verlanglijstjes vind je lijstjes voor hem en haar, maar ook voor elke leeftijd en zelfs per thema!

Geef je geld? Ook dat kun je leuk inpakken, lees deze blog van Selena maar over geld geven met vouwinspiratie! En dat is mijn laatste van al deze inpaktips! Veel plezier met geven!

inpaktips
Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

4 reacties

 1. aaaaah jij was het toch! Wat een ontzettend leuk pakketje heb je voor me samengesteld. Heel leuk ingepakt! Mijn dochters en ik zijn er heel blij mee. Vandaag moest ik al meekleuren en kon ik dus aan een Mandala beginnen 🙂 Dank je wel!

 2. Leuk pakketje heb je gekregen zo in de draadmand en die hartjes. Vind inpakken altijd zo moeilijk, om de een of andere reden ziet het er in het echt altijd anders uit dan in mijn hoofd… Jouw cadeautjes zagen er ook erg fleurig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.