Herfst Herfst wat heb je te koop – een kinderliedje knutsel

Omdat het herfstvakantie is heb ik een extra liedje voor het DIY kinderliedjesboek gemaakt met de kinderen. Veel kinderen vinden het heel leuk om samen met mama/papa/oma/opa te knutselen en te laten zien wat ze allemaal kunnen. En omdat het niet elke dag droog weer is om er op uit te gaan op paddenstoelen te zoeken, is het extra leuk om af en toe lekker samen thuis te knutselen. Het liedje Herfst Herfst wat heb je te koop is niet heel bekend, maar erg leuk om te knutselen met de kinderen.

Herfst Herfst wat heb je te koop

Herfst Herfst wat heb je te koop

Benodigdheden:

  • Kleurplaat Herfst
  • Rode, groene, bruine, gele, oranje verf
  • wattenstaafjes
  • Teiltje warm water/ washand
  • Verfschort/tafelzeil
Herfst Herfst wat heb je te koop
Herfst Herfst wat heb je te koop

Werkwijze:

Zoek met je kind allerlei kleuren bladeren uit de natuur. Laat ze alle kleuren zien van bruin, rood, oranje, geel, groen. Laat ze ook goed de bomen zien en de pracht van alle kleuren die de natuur te bieden heeft.

Pak wat wattenstaafjes, meng geel en rood samen tot oranje! Voor kleine kinderen is dat toveren zo mooi.

Doe voor dat je kan stempelen met het wattenstaafje en zo herfstblaadjes kan maken aan de boom. Oudere kindjes zullen echt blijven stempelen, jongere kindjes gaan ook gewoon verven. Alles is prima! En het voordeel van op deze manier verven is dat de handen heel erg schoon blijven! En het heeft weer een andere motorische handeling als verven met een kwast.

Print de tekst  van het kinderliedje Herfst Herfst wat heb je te koop uit en plak alles op een gekleurd vel.

Herfst Herfst wat heb je te koop

Nog meer kinderliedjes

Wil jij ook een map vol zelfgemaakte kinderliedjes zoals Herfst Herfst wat heb je te koop ? Kijk dan ook eens bij de volgende liedjes:

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.