Skip to Content

Halloween film kind – een selectie van de leukste

Ik hou van Halloween! Lekker griezelen en een beetje eng doen, op een leuke manier. Verkleden en gruwelen, het is wel een feestje wat bij ons past. Ik heb een voorkeur voor spannende boeken en films. Daarbij is Halloween een oude traditie, een stukje geschiedenis. Tegelijk vind ik het als mama een goede manier om te leren omgaan met angsten en enge dingen. Emoties die er zeker ook bij horen. Wat is jouw favoriete Halloween film als kind? Een overzicht van de leukste!

Halloween feestwinkel 468x60

De leukste Halloween films voor kinderen

de leukste halloween films voor kinderen

1. The nightmare before Christmas – Halloween film kind

Met stip op 1 van de leukste Halloween films voor kinderen staat voor mij The nightmare before christmas. De meningen over deze film zijn nogal verdeeld. Het is een Disney film maar Tim Burton is de grondlegger, bouwer en maker van deze film. En dat is een creatieve geest die buiten de grenzen van Disney gaat. Er zitten elementen in die sommige kinderen misschien eng vinden of spannend. Ik heb hier zelf nooit moeite mee gehad maar ik heb dan ook altijd een liefde voor monsters gehad.

Mijn leukste Halloween film voor kinderen is een stop motion. Er is gebruik gemaakt van echte decors en poppen die elke seconde een millimeter anders zijn gezet. Toen ik hierboven over bouwer sprak, bedoelde ik dat op deze manier. De geweldige wereld is helemaal opgebouwd en heeft jaren geduurd voordat het afgerond was. Het wordt aangeraden voor alle leeftijden.

Het verhaal

Ergens in een bos is een magische plek met bomen. Die bomen hebben allemaal een deur in de vorm van een bepaalde feestdag. We beginnen in Halloween town waar Jack Skellington de koning van Halloween is. Elk jaar zorgt hij en de mensen uit het dorp voor een griezelige Halloween in de mensenwereld. Maar Jack wil meer, hij voelt een leegte en na dwalen komt hij op de magische plek terecht in het bos en laat zich verleiden door de deur met een kerstboom erop… De film bevat veel gave liedjes en is een weldaad voor je fantasie. Te zien via Disney +.

2. Hotel Transylvania

de leukste halloween films voor kinderen

Dit is een film boordevol engerds! Mummies, weerwolven, spoken, monsters en vampieren. Het is een mooie verzameling in deze de leukste Halloweens films voor kinderen. Want wat gebeurd er als deze engerds willen relaxen en ook toe zijn aan vakantie? Juist, daar is een film van gemaakt! In het 5 sterren complex van Dracula wordt een feestje gevierd. Zijn dochter wordt 118 jaar. In dit hotel zijn mensen niet welkom. Maar laat er nou net een mensen jongetje binnen wandelen. Hotel Transylvania Aangeraden vanaf 6 jaar en te kijken via Netflix. Er zijn inmiddels 3 delen.

3. Masha’s spookverhalen – Halloween film kind

Deze serie is favoriet bij mijn dochter van 6 jaar. Ze keek hier al graag naar toen ze net 5 was. En ja het is soms echt spannend en wat vreemd. Masha haar oorsprong komt uit Rusland dus je krijgt ook de folklore mee uit die omgeving. Het zijn allemaal spannende korte verhaaltjes met kinderangsten zoals het donker, monsters, aliens en griezels. We kennen Masha van haar serie met de beer maar in deze verhalen is hij er even niet. Dit is voor mijn dochter de leukste Halloweens film voor kinderen. Er zijn 2 seizoenen en je kan 1 seizoen op Netflix zien en de dvd’s via Bol bestellen. Masha’s spookverhalen is geschikt voor alle leeftijden zegt de informatie.

4. Coraline in de leukste Halloween films voor kinderen

de leukste halloween films voor kinderen

Nog zo’n pareltje en een absolute toevoeging in de leukste Halloween films voor kinderen, vind ik Coraline. De regisseur is Henry Selick die ook veel gedaan heeft voor The nightmare before christmas, en het is ook een stop motion film. Coraline is een verfilming van het gelijknamige boek van Neil Gaiman. Op StoerLeesVoer verschijnt hiervan binnenkort een boekreview. Coraline is een eigenwijze, slimme en stoere meid. Ze vind haar leven saai totdat ze opeens een deurtje ontdekt in haar huis. Aan de andere kant wacht een gelijke wereld alleen is daar dan alles beter! Alhoewel… Aangeraden vanaf 6 jaar en ik kon het online niet zo snel vinden bij een streaming dienst. Wel op dvd te bestellen!

5. Monster house – Halloween film kind

de leukste halloween films voor kinderen

Durf jij de straat over te steken naar dat ene huis wat naar je loert en je kippenvel bezorgd..? In de straat waar de twaalfjarige D.J. Walters en zijn beste vriend Chowder wonen staat namelijk een groot en eng huis. De bewoner, meneer Nebbercracker is een zuurpruim eerste klas en de hele buurt is bang voor hem. Als hij door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, ontdekken ze nog meer vreemde dingen aan het huis. Het huis leeft echt en is boosaardig! Na The Polar Express gebruikten producenten Robert Zemeckis en Steven Spielberg weer dezelfde technieken (motion-capture animation) bij het maken van Monster House. Nummer 5 in de leukste Halloween films voor kinderen. Vanaf 6 jaar en te zien via Netflix.

6. Coco

halloween film kind coco

Disney Pixar’s COCO* is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel, dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. In dit bijzondere Disney Pixar avontuur, droomt een jongen ervan om muzikant te worden en maakt een magische reis om de mysteries achter de verhalen en tradities van zijn voorouders te ontrafelen.

7. De griezelbus in de leukste Halloween films voor kinderen

de griezelbus

Van Nederlandse bodem komt nummer 8 in de leukste Halloween films voor kinderen. Namelijk de verfilming van De griezelbus van Paul van Loon! Ook bij deze boeken heb ik hele goed herinneringen. Wat een meester schrijver is dat toch. De film is niet gelijk aan boek nummer 1! Het gaat over Onnoval en wat zijn verhaal is voordat hij enge verhalenverteller werd. Hij wordt op school gepest omdat hij griezelverhalen en romantische gedichten schrijft. Hij bedenkt een plan om zijn pester terug te pakken maar dit loopt helemaal verkeerd en al gauw zitten al zijn klasgenoten in een heel eng verhaal. Loopt dit nog goed af? Aangeraden vanaf 9 jaar en te zien via Netflix.

8. The Addams Family – Halloween film kind

Is jouw familie vreemd? Echt niet! The Addams Family is terug in de allereerste animatiefilm over deze grappige griezelfamilie. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer. Ontdek hoe Gomez en Morticia trouwden, Hoe Lurch in de familie kwam en natuurlijk ontbreken de kinderen Wednesday en Pugsley niet. Een leuke Halloween film voor kinderen die bij iedereen in de smaak zal vallen. Kijk hier voor meer informatie*

Natuurlijk hoort het eerste seizoen van Wednesday hier ook tussen.

9 Corpse Bride

Corpse Bride van Tim Burton knoopt weer aan bij de donkere, romantische traditie van zijn klassiekers Edward Scissorhands en Tim Burtons The Night Before Christmas. De animatiefilm, die volledig is opgenomen met de stop-motiontechniek, speelt zich af in een 19e-eeuws Europees dorpje en vertelt het bizarre verhaal van Victor.

Aan de vooravond van zijn gearrangeerde huwelijk neemt de jonge man per ongeluk de mysterieuze Corpse Bride tot zijn vrouw en wordt hij afgevoerd naar de onderwereld. Zijn echte bruid, Victoria, blijft troosteloos achter in het land van de levenden. Hoewel het er in het Land van de Doden heel wat kleurrijker aan toe gaat dan hij met zijn strenge opvoeding ooit voor mogelijk had gehouden, ontdekt Victor dat niets in deze wereld, of de volgende, hem van zijn enige, echte liefde kan weghouden.

10 Scooby Doo Halloween box leukste Halloween films voor kinderen

Maar liefst 5 films voor 400 minuten filmplezier met de allergekste hond die je kent. Scooby Doo!

  • – Scoob!
  • – Scooby-Doo! and the Curse of the 13th Ghost
  • – Scooby-Doo! Return to Zombie Island
  • – Happy Halloween, Scooby-Doo!
  • – Scooby-Doo! The Sword and the Scoob

Helemaal nieuw dus reserveer snel je exemplaar voor je leuke Halloween films voor kinderen met deze hond! Bekijk ze allemaal hier*

11. Descendants 

descendants halloween film kind

De film Descendants* gaat over vier kinderen, de zoons en dochters van bekende disney-slechteriken. Ze wonen op een eiland. Op een ander eiland wonen disney-helden met hun kinderen. De vier kinderen worden uitverkozen om naar het eiland met helden te gaan om daar een nieuw leven te beginnen. Een van Ellen haar dochter favoriete films die ze kijkt op Disney +. Er zijn 3 delen inmiddels verschenen. De films via bol bevatten geen Nederlandse ondertiteling. Via Disney + wel. Een film vol muziek en dansjes!

12. Zombies – Halloween film voor kind

zombies halloween film kind

Welkom in Seabrook, een keurig aangeharkt dorpje waar men alles het liefste rustig, gezellig en normaal ziet. Tot het flink wordt opgeschud wanneer voor het eerst in de geschiedenis leerlingen uit Zombiedorp worden toegelaten op Seabrook High School. Inmiddels al 3 Zombies films te zien op Disney + ! Weer een tip van de dochter van Ellen. Ook hier heeft de dvd weer geen Nederlandse ondertiteling, maar op Disney + wel. Een film vol muziek en dansjes!

13. E.T. The ExtraTerrestrial

e.t.

Herbeleef het avontuur en de magie in een van de meest geliefde films aller tijden, E.T. The ExtraTerrestrial*, in een regie van Oscar-winnaar Steven Spielberg. Ongeacht hun leeftijd blijven kijkers gefascineerd door dit tijdloze verhaal over de onvergetelijke reis van een verdwaald buitenaards wezentje en het tienjarige jongetje met wie hij vriendschap sluit. Sla de handen in elkaar met Elliot (Henry Thomas) Gertie (Drew Barrymore) en Michael (Robert MacNaughton) en help E.T. zijn weg naar huis te vinden! Voor jou een oldtimer voor kinderen een Halloween film!

14. De kleine vampier

de kleine vampier

nton heeft een passie voor enge verhalen en verslindt boeken over vampiers. Hij is een ware kenner als het gaat om deze wezens met hun bleke gezichten, rode ogen en scherpe hoektanden. Maar wanneer hij onverwacht oog in oog staat met een van hen, ontdekt hij dat de werkelijkheid heel anders is dan hij had verwacht, en angst maakt al snel plaats voor nieuwsgierigheid.

De kleine vampier, genaamd Rudolph, blijkt namelijk stoer, vriendelijk en vooral ongevaarlijk te zijn. Samen met Anton begint hij aan een avontuurlijke reis om zijn hele vampierfamilie te redden uit de klauwen van de vampierjagers. Dit avontuur zit boordevol actie, vliegende koeien en het meest betoverende vampierzusje van het heelal. Het wordt een avontuur om van te smullen!

15 Casper

casper

Hoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat Kat in Casper’s spookhuis Whipstaff Manor komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey, een ervaren spokenverdrijver, is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het huis, de onuitstaanbare Carrigan Crittenden en haar partner Dibs, om Casper en de andere spoken weg te jagen. Casper is een Halloween film die je vroeger zelf als kind hebt gekeken. Jeugdsentiment!

16 Dolfje Weerwolfje Halloween films voor kinderen

dolfje weerwolfje

Dolfje Weerwolfje is de verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje.Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje.

Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem “Dolfje weerwolfje’. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan..

17 Poeh’s Lollifanten Halloween

Poeh's Lollifanten Halloween

Het is een spookachtige Halloweenavond in het Honderd Bunder Bos. Roe’s nieuwste vriendje Lollie heeft erg veel zin om voor het eerst langs de deuren te gaan voor snoep… totdat Teigetje hem waarschuwt voor de Grote Gruwel die je in een lantaarn verandert als hij je te pakken krijgt. Maar als ze deze Grote Gruwel zelf eerst te pakken krijgen, mogen ze een wens doen! Poeh’s Lollifanten Halloween is er een speciaal voor de kleintjes!

18. De Heksen (Witches)

the witches

Een jongen, Luke genaamd, loopt op een tripje naar de zee met zijn grootmoeder plots een groep heksen tegen het lijf. Zij proberen kinderen in muizen te veranderen door snoepjes en chocolade te vergiftigen. Aangezien de volwassenen hem niet willen geloven, is het aan Luke om de wereld zoals hij ze kent te redden. The witches is gebaseerd op het boek van Roald Dahl!

19. Hocus Pocus een Halloween klassieker film voor kinderen

hocus pocus

Hollywood’s superster Betty Midler (Beaches), Sarah Jessica Parker (Honeymoon in Vegas) en Kathy Najimy (Sister Act) zijn drie wel zeer zonderlinge heksen, die uit de 17de eeuw terugkomen voor een nachtje dolle pret en komische chaos. Nadat ze bij toeval teruggetoverd zijn door nietsvermoedende deugnieten, wil het sluwe 300 jaar oude trio via een toverspreuk weer jong worden. Maar ze moeten het opnemen tegen drie kinderen die vastbesloten zijn hun sluwe plannetjes te dwarsbomen. Hocus Pocus is een waanzinnige komedie, barstensvol betoverende lachsalvo’s en magische trucage waar iedereen volop van zal genieten.

20 Flits en het magische huis

Flits en het magische huis

In Flits en Het Magische Huis* raakt de jonge kat Flits zijn familie kwijt. Op zoek naar schuilplaats belandt hij in het mysterieuze landhuis van de gepensioneerde goochelaar Laurens. Het huis wordt bewoond door pratende dieren en robotjes met ongelooflijke talenten. Wanneer Laurens in het ziekenhuis belandt, probeert zijn neef het huis te verkopen. Maar dat is buiten de bewoners gerekend, die een plan uitdenken om potentiële kopers af te schrikken. Ze toveren hun huis om tot spookhuis met Flits als geheime wapen…

De leukste Halloween films voor kinderen

de leukste halloween films voor kinderen

Met bovenstaande 20 leuke Halloween films voor kinderen komen jullie de zaterdag en ook de zondag wel door denk ik! Het is voor verschillende leeftijden maar kijk vooral ook wat past bij jouw kinderen. Bak er lekkere cupcakes bij met een eng tintje, knutsel in de middag wat leuke dingen en laat het stof en spinrag in je huis lekker even liggen. Fijn Halloween weekend!

Wil je eens wat anders doen? Ga dan eens kijken hoe je kan leren met drijven en zinken in de herfst

Bekijk ook deze blogs voor Halloween:

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.