Bijzonder cadeau voor kinderen – een kijkje in jezelf

Hoe bijzonder is om na de geboorte van je kind al een uniek kijkje in de karaktertrekken van je kind te krijgen? Een bijzonder cadeau voor kinderen op latere leeftijd of voor ouders als kraamcadeau. Alles is mogelijk en ik ben er zelf nog steeds een beetje ondersteboven van.

Horoscoop maar dan anders

We kennen allemaal wel de horoscoop met de dierenriem. Zo is mijn dochter geboren op 24 maart en is ze daarmee een echt rammetje. Daarnaast hebben we dan nog de Chinese horoscoop die vooral kijkt naar het jaar waarin je bent geboren. 2013 is het jaar van de slang. Op basis daarvan kun je natuurlijk al een hoop karakteristieken ontdekken die je kind in de toekomst kan ontwikkelen. Ik zeg bewust kan want een horoscoop is nooit 100% nauwkeurig. Als je er echt helemaal in wilt duiken heb je ook nog iets als je ascendant en maantekens. Met dit bijzonder cadeau voor kinderen krijg je een kijkje in jezelf op basis van je dag, maand en jaar. Daar komen 3 dingen naar voren die verder worden uitgewerkt.

5 elementen Nine Star astrologie
afbeelding: https://eenkijkjeinjezelf.nl/kennisschatkist/nine-star-ki/

Nine Star Ki

Nine Star Ki is een van de oudste vormen van astrologie ter wereld. Bij deze bijzondere vorm van astrologie staat de Chi energie centraal staat. Het is gebaseerd op Negen Sterren en geeft aan hoe Chi zich door je leven ontwikkeld. Deze oudste vorm van astrologie helpt je patronen te ontdekken en te doorbreken. Wat heb je nodig om je verder te ontwikkelen?

NSK is afkomstig uit China en volgens de geschiedenis is het ontdekt door Fu Hsi, een filosoof. Hij zat aan de waterkant en ontdekte een schildpad. Op het schild van de schildpad ontdekte hij een patroon van negen vlakken. Toen hij langer keek, merkte hij op dat er iets bijzonders was. Alle vlakken hadden een aantal stippen. Hij zag dat hoe hij ook keek, van links naar rechts of van onder naar boven, telkens was de uitkomst 15. Naar aanleiding daarvan is de Ba Gua ontstaan. De Ba Gua geldt als uitgangspunt voor Nine Star Ki.

https://eenkijkjeinjezelf.nl/kennisschatkist/nine-star-ki/

Om een bijzonder cadeau voor kinderen te bestellen is het dus fijn om te weten dat het gebaseerd is op de 5 elementen. Water, hout, vuur, aarde en metaal.

Verschillende bijzondere cadeaus voor kinderen

Op de site van een kijkje in jezelf kun je verschillende bijzondere cadeaus voor kinderen vinden. Een kraamcadeau, een kindercadeau, een rapportage 0 – 9 jaar, een knappe kanjerposter en een rapportage vanaf 10 jaar. Allemaal gebaseerd op de unieke geboortedatum van je kind. Omdat mijn dochter 9 jaar is besloot ik voor het kindercadeau te gaan.
Op de site vind je ook een kopje coaching. Dit gaat verder dan de nine star ki. De coaching gaat over onzekerheid bij ouders en dat kinderen hun gedrag daarin ook vaak kopiëren. Hierin willen ze ouders die zelf onzeker zijn en die kampen met de onzekerheid of het pestgedrag dat hun kind op school bijvoorbeeld ervaart, helpen. Ze maken hiervoor gebruik van diverse technieken uit de traumaleer, RET, cognitieve therapie, hypnose etc.

bijzonder cadeau voor kinderen

Als je dit bijzondere cadeau voor kinderen bestelt, krijg je een speels overzicht van de natuurlijke talenten van je kind, de manier waarop het met emoties omgaat en hoe het in situaties kan gaan handelen.

Op een prachtige geïllustreerde poster met de naam en geboortedatum van je kind vind je al deze essentiële eigenschappen terug.
Ik moet zeggen ik vond het best wel spannend om het te bestellen. Als je online de reeks van je kind berekent zie je een klein gedeelte van de tekst die afgedrukt gaat worden. De rest is een grote verrassing. Zou het kloppen of niet? Wat zou mijn dochter ervan vinden? Wij kozen voor een groot formaat met een witte lijst. De levering is snel en de poster is goed verpakt. De communicatie is ook erg fijn. Als klant krijg je een mailtje over welke huidskleur en kleur haar je wenst. Waar het kan zullen ze dat toepassen omdat ze wel rekening moeten houden met handgemaakte tekeningen. Binnenkort komt er ook een nieuwe serie tekeningen aan waarbij de keuze nog uitgebreider wordt.

Bereken je reeks

Het eerste element dat wordt uitgerekend is je zogeheten volwassen getal. Het is gebaseerd op je geboortejaar. Dit element gaat erover wie je in essentie als volwassen kan zijn en wat je groeicapaciteit is. Voor mijn dochter is dat 2013 en deze staat voor piraat.

Het tweede element dat wordt uitgerekend is je zogeheten kindgetal. Het is gebaseerd op je geboortemaand. Dit element leert je over hoe je met emoties omgaat. Die ontwikkeling gaat van kleins af aan tot volwassenen leeftijd. Kinderen tussen 0 en 9 jaar zitten vooral nog in dit getal waardoor het voor jou als ouder/grootouder herkenbaar is dan de kenmerken van het eerste getal.

Het derde element dat wordt uitgerekend gaat over het handelen. Hoe pak je dingen aan om je doelen te bereiken? Dit getal is de energetische samensmelting tussen de eerste en tweede getallen en laat zien hoe jij de dingen doet, hoe jij handelt.

bijzonder cadeau voor kinderen

Prachtige illustratie op een bijzonder cadeau voor kinderen

Ik besloot van te voren de reeks van mijn dochter te berekenen. Geadviseerd wordt om de illustratie van het eerste element te nemen, maar omdat dat een piraat was en mijn dochter dol is op dolfijnen ging ik voor haar tweede element. Een schot in de roos want ze vond het prachtig! Vooral hoe haar naam is geschreven vind ik echt tof gedaan.

We lazen gezamenlijk de tekst en zoals we al verwachten kloppen sommige dingen compleet en anderen niet helemaal. Maar dat geeft niet, ze is 9 jaar en heeft nog een heel leven voor zich. Het is mindful om de tekst samen te lezen en te bespreken. Kijken wat er nu wel klopt en wat niet meer. Een document over haar unieke geboortedatum voor de rest van haar leven.

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.