Skip to Content

Simpel pasta recept een kindvriendelijk recept met spekjes

De laatste tijd doe ik steeds vaker boodschappen mét mijn twee dochters. Daarbij laat ik ze dan ook kiezen wat ze willen eten. Nu zagen ze groene verse pasta liggen in de aanbieding. Gezien ‘Luca’ een geliefde film is in huis wilde ze heel graag Luca pasta eten! Ook de olijven en mozzarella bolletjes waren al snel gevonden. In mijn hoofd proefde ik spekjes en oventomaatjes erbij en een nieuw gerecht was gevormd. En ik kan jullie alvast verklappen dat het een simpel pasta recept is geworden die ook nog eens lekker was! Vervang de spekjes voor vega(n) en je hebt meteen een mooie vega(n) variant!

Het recept is in ongeveer 20 tot 30 minuten klaar, dat ligt aan jouw voorkeur van hoe jij je tomaatjes gegrild wilt. En ik heb het voor 3 a 4 personen gemaakt. Je hebt een pan voor de pasta nodig en een ovenschaal voor de tomaten-spekjes toppings.

simpel pasta recept met oventomaatjes en spekjes. Een heerlijk eenvoudig, snel en gezond recept. Geliefd door jong en oud. Eet smakelijk!
simpel pasta recept

Ingrediënten simpel pasta recept

 • Trostomaatjes zoals op de foto
 • 1 grote rode ui
 • Teentje knoflook of gedroogde knoflook stukjes
 • Pasta voor 3 a 4 personen
 • Zakje mozzarella bolletjes
 • 2 bakjes spekblokjes
 • Balsamico crème
 • Peper en zout
 • Parmezaanse kaas
 • Olijfjes

Ik heb dit keer verse pasta en dat hoeft maar even te koken. Toch begin ik vast door een ruime pan met water te vullen en deze op het vuur te zetten. En verwarm ik vervolgens de oven alvast voor op 220 graden. Daarna doe ik beide bakjes met spekblokjes in een ovenschaal. De ui snij ik in grove bogen en strooi ik over de spekblokjes. Ik heb een eetlepeltje gedroogde knoflookblokjes toegevoegd. De tomaten halveer ik en leg ik boven op in de ovenschaal. Ik top de ovenschaal af met peper, zout en balsamico crème.

Als de oven voorverwarmd is voeg ik de ovenschaal* van dit simpele pasta recept toe. Ik heb gekozen voor verse Parmezaanse kaas, dat is echt lekkerder. Dus nu ik wacht op de ovenschaal en het water wat gaat koken heb ik mooi de tijd om dit te raspen. Qua olijven heb ik de plakjes variant dus die hoef ik alleen in een bakje te doen.

Na ongeveer 20 minuten zijn de tomaatjes zoals ik lekker vind. Ik kook de pasta in 2 minuten gaar en begin met de pasta op de borden te doen. Daarna schep ik de heerlijkheden uit de ovenschaal op de borden, top het af met verse Parmezaan, olijfjes en mozzarella bolletjes en klaar!

Tips

 • Zoals gezegd kan je de spekblokjes vervangen voor plantaardige opties. Of zelfs voor de shoarma van Vivera. Klinkt gek maar als die knapperig gebakken is komt deze voor mij nog het meest in de buurt van spekjes.
 • Parmezaanse kaas kan je kant en klaar kopen maar verse is echt wel veel smaakvoller. Maak je eigen keuze.
 • Verse olijven zijn ook lekkerder, maar mijn dochters vinden die kant en klare olijven plakjes heel lekker.
 • Je kan ook voor een grote bol mozzarella gaan en deze snijden, of een bolletje burrata bovenop je opgemaakte bord leggen.
 • Ik heb altijd een potje gedroogde knoflook stukjes in huis. Dit is net wat milder dan verse knoflook en lang houdbaar.
 • Ik ben fan van de balsamico crème, dit is dikker en ideaal voor dit snel pasta recept.
 • Je kan ook kleine snoeptomaatjes gebruiken. Kies wel bij voorkeur voor smaakvolle tomaatjes.
 • Lekker ook met kruiden over je ovenschaal of een takje tijm erbij
 • Maak dit recept met de pasta naar jouw voorkeur of zelfs met gevulde tortellini is prima!

Handige linkjes simpel pasta recept

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Tuesday 26th of October 2021

Heerlijk!!! Dit ga ik zeker maken.

Selena

Thursday 4th of November 2021

Leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt. Wij eten het inmiddels bijna wekelijks.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.