Zomerse pastasalades, om deze zomer samen te genieten.

We gaan nog even door op het thema salades. Kinderen zijn dol op pasta, maar volwassenen ook. Niet alleen warm, maar ook koud is dit lekker. Je kan hierin behoorlijk variëren, met groente, vlees, vis, met noten, zelfs met fruit. Bij deze drie recepten voor een paar heerlijke zomerse pastasalades. En ga je gang met variëren. Je zal zeker verrast zijn over de smaak van de hartige pastasalade met aardbeien.

pastasalades

Zomerse pastasalades, om samen te genieten

Selena heeft een goede stimulans gegeven voor heerlijke zomerse pastasalades met haar blog over pastasalades voor kinderen. Maar ook volwassenen vinden pastasalade heerlijk. Mijn kinderen smullen ook van deze salades en als je het in aparte bakjes neerzet naar voorbeeld van Selena, dan kunnen ze op hun bord scheppen wat ze zelf lekker vinden.

Pasta met tonijn, pesto en paprika-olijven

Deze zomerse pastasalade is warm en koud te eten. Ook lekker met kip trouwens.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Pasta met tonijn, pesto en paprika-olijven
zomerse pastasalades
  • 250 gram pasta
  • potje groene pesto (of zelf maken van pijnboompitten, basilicum, parmezaanse kaas, olie en zout)
  • blik tonijn in water
  • potje piment-olijven (oftewel olijven met paprika-paste erin
  • 2 theelepels balsamico
  • 1 uitje

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar in 10 á 15 minuten (afhankelijk van de pasta die je gebruikt.
  • Snijd ondertussen de piment-olijven door de helft.
  • Snijd het uitje fijn.
  • Fruit het uitje op middelhoog vuur glazig.
  • Doe de pesto en de balsamico-azijn erbij.
  • Daarna voeg je de tonijn toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Doe de pasta in een vergiet en koel af door middel van koud water.
  • Voeg vervolgens het pesto-tonijnmengsel toe en roer goed door.
  • Voeg eventueel naar smaak nog zout en peper toe.

Zomerse pastasalade met gerookte kip, boontjes, veldsla, walnoten en appel met speciale saus.

Ingrediënten

Pastasalades
  • 250 gram pasta
  • 1 gerookte kip
  • 1 zakje veldsla
  • 150 gram sperzieboontjes
  • 50 gram ongezouten en ongeroosterde walnoten
  • 1 appel
  • 2 theelepels Balsamico-azijn
  • 2 theelepels Zaanse mosterd
  • 3 volle eetlepels yoghurt

Bereidingswijze

Pastasalade met gerookte kip, boontjes, veldsla, walnoten en appel met speciale saus
zomerse pastasalades
  • Snijd de puntjes van de sperzieboontjes.
  • Zet de sperzieboontjes onder water en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Daarna kook je de pasta gaar in 10 á 15 minuten (afhankelijk van de pasta die je gebruikt.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  • Vervolgens meng je de yoghurt met de mosterd en balsamico-azijn, voeg eventueel nog extra yoghurt toe als de smaak te scherp is.
  • Doe de pasta in een vergiet en koel af door middel van koud water.
  • Voeg eventueel wat olijfolie toe aan de pasta zodat het niet aan elkaar plakt.
  • Maak de borden op met alle ingrediënten.
  • of zet alles in aparte schaaltjes op tafel zodat iedereen voor zichzelf kan bepalen.

Zomerse pastasalade met aardbeien, geitenkaas, pijnboompitten, veldsla en balsamico-honingdressing

Ingrediënten

Pastasalades
  • 250 gram pasta
  • 250 gram aardbeien
  • rolletje zachte geitenkaas
  • 25 gram pijnboompitten
  • zakje veldsla
  • 2 theelepels Balsamico-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout

Bereidingswijze

Pastasalade met aardbeien, geitenkaas, pijnboompitten, veldsla en balsamico-honingdressing
zomerse pastasalades
  • Kook de pasta gaar in 10 á 15 minuten (afhankelijk van de pasta die je gebruikt.
  • Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf.
  • Snijd de aardbeien doormidden.
  • Bak de pijnboompitten even in de pan.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes.
  • Vervolgens doe de pasta in een vergiet en koel af door middel van koud water.
  • Voeg eventueel wat olijfolie toe aan de pasta zodat het niet aan elkaar plakt.
  • Meng de olijfolie, balsamico en honing.
  • Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg extra olijfolie, balsamico of honing toe indien nodig.
  • Daarna bak je de geitenkaas kort in de pan aan beide kanten totdat deze lichtbruin ziet.
  • Maak de borden op met alle ingrediënten.
  • Of zet alles in aparte schaaltjes op tafel zodat iedereen voor zichzelf kan bepalen.

Kortom dat wordt genieten met deze 3 zomerse pastasalades! Wat is jouw favoriete en welke ga jij zeker een keer maken?

L weet het wel
Delen is enorm lief

L weet het wel

Mijn naam is Elles. Onder de rubriek Lweethetwel plaats ik iedere zaterdag een blog over onderwerpen die te maken hebben met (h)eerlijke producten; gezond leven en eten. Met ook aandacht voor jezelf. De meeste mensen hebben een druk leven. Ik probeer het huishouden zo gestructureerd mogelijk te doen. Het huis is meestal een troepje, maar er zijn wel een aantal dingen die ik geregeld wil hebben, dat is boodschappen, (af)was en eten. Dit ook om rust te brengen in een hectisch leven. Ik kook graag, probeer graag nieuwe recepten uit. Recent minder vlees gaan eten. Vandaar deze vaste rubriek. En zo af en toe zal ook een van mijn collega-bloggers een blog plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.