Pasta met tonijn, prei en maïs. Een simpel gerecht!

Kinderen vinden het al gauw goed als er maar iets zoets in een maaltijd zit. Daarom is deze pasta met tonijn, prei en maïs kindvriendelijk te noemen. De zoete smaak van de maïskorrels vindt mijn zoontje namelijk heerlijk! En ik ben allang blij dat het in een kwartiertje op tafel staat.

macaroni met prei

Wat heb je nodig voor deze pasta met tonijn, prei en maïs?

Voor deze snelle hap heb je nodig:

  • 250 gram pasta naar keuze
  • een klein blikje tonijnstukken in water (160 gram)
  • een klein blikje maïs
  • 2 preien (gesneden ongeveer 350 gram)
  • een klein bekertje crème fraîche (125 gram)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olie
  • eventueel peper en zout

Met bovenstaande ingrediënten kun je 2 volwassenen en 2 kinderen voorzien van een gevulde maag.

Hoe maak je de pasta met tonijn, prei en maïs klaar?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking terwijl je de tonijn en maïs laat uitlekken en snijd ondertussen de prei in kleine stukjes. Of nog makkelijker: koop een zak voorgesneden prei!

Ik had trouwens geen klein blikje maïs, maar wel een grote (330 gram), daarvan heb ik de helft gebruikt. (De rest bewaar ik afgesloten in de koelkast om morgen door een salade te doen, zie recept verderop in deze blog.)

Bak de prei in 2 tot 5 minuten ‘glazig’ in een hapjespan met 1 eetlepel olie en voeg daarna de uitgelekte tonijn en maïs toe, terwijl de pasta nog kookt. Roer de crème fraîche en de Italiaanse kruiden erdoor. (Ook hiervan had ik alleen een grote in huis trouwens. De rest gooi ik zeker niet weg. Die gebruik ik morgen ook gewoon in de salade!). En als alles warm is, is het al klaar!

Giet de pasta af en serveer deze met het tonijn, prei en maïs mengsel. En breng het dan eventueel op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

macaroni

De salade die ik morgen ga maken

Met de restjes maïs en crème fraîche ga ik morgen een komkommersalade maken, als bijgerecht. Daarvoor gebruik ik:

  • het halve blikje overgebleven maïs (of gebruik 1 klein blikje maïs)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • een halve komkommer
  • 1 bosuitje
  • eventueel peper en zout

Maak het bosuitje schoon en snijd deze in dunne ringetjes. Roer dan een sausje van de crème fraîche, de bosui en de mayonaise. Schil de komkommer en snijd deze over de lengte doormidden en daarna in dunne schijfjes. Voeg de uitgelekte maïs toe aan de komkommer in een kom en roer het crème fraîche sausje erdoor heen. Breng daarna eventueel op smaak met peper en zout.

Je zou deze salade overigens ook bij de bovenstaande pasta met tonijn, prei en maïs kunnen serveren.

Eetsmakelijk!

Footer1
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.