Makkelijke maaltijd: Omi’s favoriet Kip Wok

Toen ik pas in mijn schoonfamilie kwam viel het mij op dat mijn schoonmoeder niet zo dol is op koken. In het begin zeg je daar natuurlijk niks over, maar op een gegeven moment probeer je langzaam met ideetjes aan te komen en aan te bieden dat ik wel wilde koken. Ik ben echt dol op koken en zeker als ik voor veel mensen aan de slag mag maak ik graag wat extra lekkers klaar. Ik ben nogal van de niet aardappel vlees groente gerechten en in de loop der jaren is een van mijn gerechten een behoorlijke favoriet van mijn schoonmoeder, Omi, geworden. Zelfs zo favoriet dat ik eens in de paar maanden een enorme portie voor in de vriezer mag maken. Dan kan ze die makkelijk ontdooien en opwarmen en heerlijk genieten van haar lievelingsgerecht. Kip Wok! Zoals wij het gerecht noemen.

Ingrediënten Kip Wok

kip wok mamascrapellekip wok mamascrapellekip wok mamascrapellekip wok mamascrapelle

Voor Omi maakte ik dit keer een portie met als basis 4 kilo kip. Ik schrijf de ingrediënten voor dit gerecht altijd op in verhoudingen op basis van een kilo kip.

 • 1 kilo kip
 • 2 zakken 400 gram chinese wokgroente ( of thais als je van de rode pepertjes houdt)
 • 1 bak taugé
 • 1 ui
 • teentje knoflook
 • 2 AH boemboe sajoer groente of Ajam Smoor
 • olijfolie
 • bak en braad
 • 2 keer 100ML water
 • Fusili pasta normaal of tri colore

Voor de garnering voor wat een ieder wil:

 • Pinda’s of Cashewnoten
 • Seroendeng
 • Kroepoek
 • Sambal

Bereidingswijze Kip Wok

Vlees:

Snij de kipfilet in blokjes en wok deze met wat bak en braad of olijfolie op een hoog vuur. Als ze bijna wit zijn voeg je een bakje boemboe toe en een scheutje ongeveer 100ml water. Dit laat je even sudderen op een laag vuurtje tot de kip volledig gaar is. Doe de kip in een grote bak om wat af te koelen.

kip wok mamascrapellekip wok mamascrapellekip wok mamascrapellekip wok mamascrapelle

Groente:

Leg de taugé over de wokgroente. Taugé kun je namelijk prima rauw eten en zeker als je de kip wok direct eet blijft het nog een beetje knapperig. Uiteraard mag je het ook gewoon mee wokken als je dit liever hebt. Wok de gesnipperde ui en het teentje knoflook. Wil je geen ui en knoflook extra dan kun je dit overslaan. Wok de groente met wat olijfolie tot het glazig begint te worden. Voeg een bakje boemboe en 100ML water toe. laat dit even sudderen en gooi over het vlees en taugé heen. Meng dit vervolgens goed door elkaar. Heb je eters die geen koolhydraten willen eten of een aparte glutenvrije pasta bijvoorbeeld dan is dit het moment om voor deze eters wat van de groente en vleesmix apart te houden.

kip wok mamascrapellekip wok mamascrapellekip wok mamascrapellekip wok mamascrapelle

Pasta:

Breng ruim water aan de kook en kook de pasta al dente. Giet de pasta af, spoel het ruim af met koud water zodat het niet verder gaart en gooi dit over het vlees groente mengsel heen. Zelf koop ik altijd tri colore pasta omdat ik dat er nog vrolijker uit vind zien.

kip wok mamascrapellekip wok mamascrapellekip wok mamascrapellekip wok mamascrapelle

En dan smullen maar:

kip wok mamascrapelle

En invriezen natuurlijk! 😉

kip wok mamascrapelle

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.