Pasta met gezonde roomsaus en champignons
Vandaag deel ik een recept voor Pasta met gezonde roomsaus en champignons. Champignons, het is zo lekker in een recept! Schoonmaken doe je eenvoudig met een stukje droog keukenpapier, of gebruik een licht vochtige theedoek. Hou ook rekening ermee dat champignons altijd slinken tijdens een bereiding. Dus snij lekker een bakje weg, het wordt in de pan allemaal minder.
Voor de saus heb ik ricotta gebruikt, dit is vet- en zoutarm. Een geweldig product. Met mijn lifehack tip in de keuken kan je toch ook een romige smaak krijgen. Over bouillon blokjes lopen de meningen uiteen of het gezond is, maar je kan natuurlijk altijd voor zelf kruiden kiezen of het weglaten.

Recept Pasta met gezonde roomsaus en champignons
- (kastjanje) champignons een bakje
- 1 ui en/of lente ui erbij
- 2 teentjes knoflook
- 2 bakjes ricotta
- 1 (runder) bouillon blokje
- Hand diepvries velderwtjes
- Soja saus
- Melkpoeder / koffiemelk
- Water of melk
- Peper en zout
Eventueel erbij: pasta, pecannoten en geraspte kaas

De pasta met gezonde roomsaus en champignons begin ik met snijden van de ui, lente ui en knoflook. In een pan verhit ik wat olie en fruit ik die 3 ingrediënten. Ondertussen snij ik de kastanje champignons in halve plakjes en haal ik de vries van de velderwtjes. Ik doe een grote hand in een bakje en laat wat heet water spoelen.
Als de ui en knoflook glazig gaan zien voeg ik de gesneden champignons toe. Hierover schenk ik wat soja saus. Dit is heerlijk zoutig en trekt mooi in de champignons. Nog wat peper en zout voeg ik ook alvast toe en het bouillon blokjes. Ik zorg dat alles goed mixt en het blokje goed opgelost is.

Saus maken
De bakjes ricotta voeg je nu toe. Nu gaan we de saus maken. Ik verdun het met water of melk. Mijn keuze is meestal water en telkens voeg ik een klein beetje toe, roer ik goed en kijk naar mijn saus. Is deze goed? Dan de velderwtjes erbij en proeven! Voeg naar smaak soja saus, peper, zout en wat melkpoeder toe! Dit laatste zorgt voor een aangenaam roompje in je saus. Pasta met gezonde roomsaus en champignons eet je met lekker je pasta soort naar keuze, pecannoten en wat geraspte kaas.
Eet smakelijk en geniet van je Pasta met gezonde roomsaus en champignons!

Ik ben fan van de pannen van Greenpan. Dit is een pannenmerk wat alleen een gezonde anti-aanbaklaag gebruikt. Dus geen giftige stoffen erin die eventueel tijdens het verwarmen zouden kunnen vrijkomen. De hapjespan met deksel gebruik ik voor veel recepten. Maar ook de wokpan, grillpan en koekenpannen zijn geweldig. Deze komen in verschillende maten. Mijn Pasta met gezonde roomsaus en champignons heb ik in de hapjespan van 28cm doorsnede gemaakt.
Lees ook deze blogs
- Snel pasta recept met tomaatjes
- Pasta met tonijn prei en mais
- zomerse pastasalade
- pastasalade met warm weer
- simpele macaroni
- mac and cheese
- groentelasagne
- groentegerecht met kip en pasta
- pastasalade voor kinderen
- Zomerse pasta salade
- pastapesto
- Snelle pasta salade
- kip wok
- Vegan pasta recept