Skip to Content

Waterbaan Little Dutch winnaar Speelgoed van het jaar 2023

Waterbaan Little Dutch, winnaar Speelgoed van het jaar 2023, kun je via het internet onder vele verschillende namen vinden. Zo wordt het ook Bad-wand-baan en Bathtub Balltrack genoemd. Maar de meest gangbare naam is waterbaan Little Dutch. Volgens de vakjury voor Speelgoed van het jaar is deze ballenbaanset, de winnaar, in de categorie Peuterspeelgoed, aan 2023. Aan ons de taak om het als publieksjury ook uit te proberen.

waterbaan Little Dutch Speelgoed van het jaar 2023 is een leuke en leerzame waterbaan voor baby, peuter en kleuter

Speelgoed van het jaar worden is een hele eer

Elk jaar komen er natuurlijk weer bergen nieuw speelgoed op de markt. Om het voor speelgoedwinkels, maar zeker ook voor ouders en/of opvoeders wat overzichtelijker te maken is er ook altijd een verkiezing Speelgoed van het jaar. Zo kan iedereen zien wat aanbevolen wordt qua originaliteit, veiligheid, uitdaging, leerzaamheid en speelplezier. Veel mensen zijn toch geneigd om voor zo een getest product te gaan. Dus wanneer een producent met zijn product, zoals in dit geval waterbaan Little Dutch, een nominatie krijgt is dat een hele eer.

verschillende namen

Vakjury en publieksstem

Naast een vakjury, die bestaat uit speelgoedvertegenwoordigers, opvoedkundige en speelgoedinkopers is er ook een publieksstem. Nadat de vakjury in verschillende categorieën en leeftijdsgroepen een product tot winnaar heeft gekozen wordt dat in de eerste week van september bekend gemaakt. In de categorie Peuter was dat de waterbaan van Little Dutch.

Deze mooie prijs is op het betreffende product terug te vinden door middel van het logo ‘Genomineerd speelgoed van het jaar’. Vervolgens kunnen consumenten via een stemprocedure hun stem uit brengen op de gewonnen producten. Dit wordt vaak in speelgoedwinkels gepromoot door middel van een kleurplatenwedstrijd, waarbij je dan een geselecteerd speelgoed kan winnen .

In november wordt dan in elke categorie, per leeftijd, de uiteindelijke publiekswinnaar bekend gemaakt.
De waterbaan van Little Dutch is de winnaar van 2023, volgens de vakjury. Nu aan ons of te testen of wij dat ook vinden.

waterbaan Little Dutch Speelgoed van het jaar 2023 is een leuke en leerzame waterbaan voor baby, peuter en kleuter

Een uitvergrote knikkerbaan zorgt voor een gezellig douche- of bad moment

Douchen of badderen is voor de meeste kleine kindjes altijd wel een fijn momentje. Aan dit momentje kun je als ouder of verzorger nu ook een leuk en gezellig spel element toevoegen.

De waterbaan van Little Dutch is een soort van uitvergrote knikkerbaan die je op de douchewand of badkuiprand vast kunt zetten, door middel van zuignappen. De grote, lichtgewicht ballen, zijn door de kleine peuterhandjes goed vast te houden en in de baan te plaatsen. In bad blijven de ballen drijven.

In de douche is het goed om te weten dat de ballen een groot stuitervermogen hebben, net als bijvoorbeeld een pingpong bal. Dit zorgde hier wel voor een extra hilarisch momentje omdat de douche niet helemaal afgesloten was. Dus wees voorbereid op vrolijk gestuiter.

waterbaan Little Dutch Speelgoed van het jaar 2023 is een leuke en leerzame waterbaan voor baby, peuter en kleuter

Eén, twee, drie klaar…spatten maar met de waterbaan Little Dutch

De waterbaan van Little Dutch bestaat uit 4 glijbanen, waarvan een met een bocht erin. Door middel van de grote zuignap aan de achterkant van de glijbanen zijn er legio opties om een baan te bouwen. Net als de ballen zijn de glijbanen ook goed hanteerbaar voor peuterhandjes en door de ronde vormen nergens scherp. De motoriek van je kindje wordt bij dit bad spel uitgedaagd maar het is zo gemaakt dat het voor ieder kindje mogelijk is om de ballen in de baan te plaatsen. Dus eigenlijk is het één twee drie klaar…spatten maar.

@mamascrapelle.nl

little dutch waterbaan. winnaar speelgoed van het jaar 2023! @Media Tornado @Speelgoedvanhetjaar2021 @LittleDutch_official #verkiezingspeelgoedvanhetjaar2023 #speelgoedvanhetjaar2023 #mamascrapelle

♬ Bath shower – Matcha Neko

Waterbaan Little Dutch – Voldoet aan alle Speelgoed van het jaar eisen

Een product, moet volgens de vakjury van Speelgoed van het jaar aan de volgende eisen voldoen:

  • technische kwaliteit en de verpakking
  • vormgeving en kleur
  • speelplezier
  • originaliteit
  • aanwezigheid van een duidelijke Nederlandstalige handleiding
  • prijs/kwaliteit verhouding

De waterbaan van Little Dutch haalt, wat mij betreft, op al deze criteria’s een dikke voldoende. Het is origineel, ziet er qua vormgeving en kleur mooi uit, geeft speelplezier en zowel de technische- als de verpakkingskwaliteit is prima op orde. Door de ronde vormen is het speelgoed ook goed schoon te houden. Het enige wat ontbreekt is een handleiding. Maar zowel de doos als het product zelf spreekt voor zich.

Wat vooral heel verrassend is, is de prijs/kwaliteit verhouding. Dus is het ook een heel leuk cadeau-idee. Tevens is er nog meer speelgoed van Little Dutch voor in bad te verkrijgen. Denk aan emmertjes, bootjes, een boekje en foamfiguren.

bad bootjes

Blauw of roze variant van waterbaan Little Dutch

Ik kan dit product, net als de vakjury van Speelgoed van het jaar 2023, alleen maar aanraden. Leuk om te weten is dat het product niet alleen in het blauw maar eventueel ook in het roze te verkrijgen is. Let er wel op, zeker op het internet, dat je zoekt op het product waterbaan Little Dutch. Er zijn namelijk best wel veel andere fabrikanten die een soort gelijk product op de markt hebben gebracht en deze vallen niet onder deze test.

De aanbevolen leeftijd voor waterbaan van Little Dutch is volgens de producent vanaf 10 maanden. Dit is inderdaad de leeftijd dat kinderen hun hand- en oog coördinatie gaan uitproberen. Dus hoe leuk is het dan dat je dit samen, op een leuke, gezellige en verantwoorde manier, nu ook in de badkamer kan doen!

Er zijn drie winnaars in deze categorie. Als consument kun jij daaruit de winnaar van de publieksprijs kiezen. Je kunt dat doen door hier te stemmen, misschien win jij wel een mooie prijs!

Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

waterbaan Little Dutch Speelgoed van het jaar 2023 is een leuke en leerzame waterbaan voor baby, peuter en kleuter

Andere speelgoed verkozen tot Speelgoed van het jaar 2023 vind je hier:

Footer4 nieuw
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.